Tunnetta, taklauksia ja suihkukomennus − HIFK:lle niukka tappio

LIIGA / Raportti
Vili Sopanen teki HIFK:n avausmaalin. (Arkistokuva)
Torstai-illan kohtaamisessa HIFK:n ja Kärppien välillä nähtiin taklauksia, maaleja ja torikokouksia. Varsin viihdyttävän ja pelillisesti mainion ottelun voitti lopulta Kärpät lukemin 4−2.

Kärpät oli tullut Helsinkiin suunnitelmalla, jolla se pyrki olemaan koko ajan HIFK:n iholla. Oululaisjoukkue ei antanut HIFK:n puolustajille aikaa puolustusalueella, vaan ajoivat lähes järjestäen HIFK-puolustajan pois maalin takaa. 

Näin Kärpät sai venytettyä helsinkiläisjoukkueen viisikkoa, kun HIFK:n hyökkääjät eivät ehtineet tulla alas tarjoamaan syöttösuuntia. 

− Ensimmäisessä erässä olimme pikkuisen käsijarru päällä. Emme oikein liikkuneet niin kuin tavoitteena oli, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun jälkeen.

Kärpät oli myös joukkueista se, joka teki ottelun avausmaalin. Ylivoimalla oululaisten Saku Mäenalanen pääsi sutimaan kiekon ohi HIFK:n maalilla torjuneen Kevin Lankisen.

Maalin jälkeen HIFK sai luotua muutaman pyörityksen, mutta maalipaikoille se ei päässyt. Kärpät puolusti keskustaa tiiviisti, joten kotijoukkueen hyökkäykset pyörivät varsin useasti kulmissa. Lopulta ylivoimalla Vili Sopanen toi HIFK:n tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat ylivoimansa, mutta maalipaikkoja kumpikaan ei pystynyt luomaan. Ihan erän lopussa Charles Bertrand vei Kärpät maalin johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

Toisessa erässä HIFK tasoihin, kolmannessa ulosajo

Toiseen erään HIFK tuli vahvasti maalin merkeissä, kun Juhani Tyrväinen toi HIFK:n tasoihin vahvan päätypelaamisen päätteeksi. Maalin jälkeen Kärpät otti ottelun ehkä hieman hallintaansa. Oululaisjoukkue pyrki ottamaan kiekkokontrollin ja hallitsemaan ottelua tällä tavoin.

Se pääsi kiekon kanssa hyökkäysalueelle varsin usein, ja kiekon menettäessään Kärpät pystyi heti paineistamaan korkealta. Tämä toi HIFK:n avauspelaamiseen hankaluuksia ja erässä nähtiinkin kohtalaisen paljon kiekonmenetyksiä. Kärpillä olikin erän vaarallisimmat maalipaikat, mutta Lankinen torjui maalillaan varmasti.

HIFK:n päästessä kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja pysyessä kiekossa se oli vaarallisen oloinen. Helsinkiläisjoukkue pyrki aiempaa hanakammin maalin eteen kiekon kanssa, mutta laadukkaat maalipaikat vain loistivat poissaolollaan.

Erän edetessä kohti loppua nähtiin myös tunnetta taklausten ja vihellysten jälkeisten torikokousten muodossa.

− Toinen erä oli sitä, mitä halusimme. Tuli tunnetta, kamppailua ja syntyi erittäin hyvä jääkiekkopeli, Selin mietti.

HIFK aloitti kolmannenkin erän vahvasti. Heti ensiminuuteilla Oliwer Kaski laukoi siniviivalta kiekon maalirautoihin. Läpi ottelun HIFK pyrkikin vahvan päätypelaamisen avulla saamaan kiekkoja puolustajille siniviivaan. Tämä myös onnistui, tosin puolustajien laukaukset jäivät liian usein pelaajamassaan.

Erän alussa myös nähtiin ikävä tilanne, kun HIFK:n Ville Varakas taklasi avojäällä rajusti Kärppien Sami Anttilaa. Tilanteen seurauksena tuomaristo päätti ajaa Varakkaan suihkun puolelle.

Viiden minuutin ylivoimansa aikana Kärpät onnistui maalinteossa, kun Bertrand vei oululaisjoukkueen jälleen maalin johtoon. HIFK pääsi vielä loppuminuuteilla kahdesti ylivoimalle, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt.

Lopulta Kärppien Shaun Heshka viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 4−2.

− Hyvä ja fyysinen taistelupeli. Olen ylpeä joukkueen työmoraalista tänään. Tietysti viitosen jäähy vie voimia, Selin päätti.

Juttua muokattu 22:18: Lisätty Selinin kommentit ulosajosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo