HIFK mätti Jukurien verkkoon peräti kahdeksan maalia: "Hyvä suoritus joukkueelta"

LIIGA / Raportti
Erik Thorell aloitti Jukureita vastaan maalinteon.

Ottelun kuva oli alusta selkeä, HIFK paineisti korkealta, sai riistoja, ja loi tukuttain maalipaikkoja. Kotijoukkue hallitsikin ottelua välillä mielin määrin ja otti selvänumeroisen voiton lukemin 8−0.

− Hyvä suoritus joukkueelta. Tuli paljon onnistumisia, niin vanhoissa, nuorissa, kuin pitkissä ja pätkissä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän alku oli HIFK:n hallintaa. Se pystyi häiritsemään vieraiden avauspelaamista korkealla paineistuksella, jonka ansiosta HIFK myös sai tukun kiekonriistoja.

Näin ollen se pystyi pysymään kiekossa hyökkäysalueella, ja luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Vieraiden maalilla torjunut Juhana Aho pääsikin heti ottelun alusta lähtien ottamaan tärkeitä torjuntoja.

Jukurit ei päässyt hyökkäysalueelle kovin montaa kertaa kiekollisena, ja päätykiekkoihin se meni huonossa rytmissä. Tämän takia HIFK:lla oli varsinkin ottelun alussa helppo työ rakentaa hyökkäyksiä. Erän puolivälin jälkeen vierailla oli kuitenkin pieni otsikkoaika ja omat maalipaikkansa mennä johtoon, kun muun muassa Ilmari Pitkänen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja Janne Ritamäki laukoi kiekon maalirautoihin.

Muutenkin erän loppua kohti Jukurit pääsi päätykiekkoihin paremmassa rytmissä ja pystyi pysymään kiekossa hyökkäysalueella. HIFK oli kuitenkin joukkueista se, joka onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Erik Thorell viimeisteli vastahyökkäyksestä 1−0-osuman. 

− Ensimmäinen maalin ensimmäisen erän loppuun varmaan antoi suuntaa siihen toiseen erään, Selin mietti.

Maaleja, maaleja ja maaleja

Toinen erä oli myös HIFK:n hallintaa. Se rytmitti peliä, pääsi Jukurien keskialueen trapin läpi ja hyökkäysalueelle HIFK pääsi kolmen pelaajan rintamassa.

Jukurit oli omalla puolustusalueellaan vaikeuksissa, sillä se hävisi lähes järjestäen kaksinkamppailuja. Jukureille myös tuli paljon virheitä omalla puolustusalueellaan kotijoukkueen kovan painestuksen takia. Ei aikaakaan, kun HIFK teki ottelun toisen maalin. Vili Sopanen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon ylivoimalla, Jukurit-pelaajan heikon purkuyrityksen seurauksena.

Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti, kun Janne Hämäläinen pääsi tekemään liigauran avausmaalinsa kaukaloihin palanneen Teemu Erosen hienosta syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Joonas Rask lisäsi HIFK:n johtoa jo neljään maaliin.

Kuvaavaa HIFK:n hallinnasta oli se, että Jukurit sai toisen erän ensimmäsen laukauksen maalia kohti vasta 15 pelatun minuutin jälkeen. Jukurit sai vielä hienoista painetta erän loppuvaiheilla HIFK:n puolustusalueelle, mutta maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan.

Kolmannen erän alkuun Jukurit pyrki vielä luomaan painetta HIFK:n puolustusalueelle. Se loi muutaman maalipaikan, mutta HIFK:n maalilla torjunut Atte Engren torjui nämä yritykset.

Alun hetken jälkeen HIFK laittoi lopullisesti päätöksen ottelulle. Ensin Teemu Eronen muutti lukemiksi 5−0, sitten minuutin päästä Miihkali Teppo lisäsi johdon jo kuuteen maaliin. Vielä ottelun viimeisen viiden minuutin aikana HIFK osui kahdesti, Hämäläisen ja Saku Salmelan toimesta. 

− Erittäin hyvä lataus peliin. Se oli se mikä kantoi tänään, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle