Rautakorpi harmitteli tuomarin virhettä ja onnistumista

LIIGA / Raportti
Maksim Matushkin ratkaisi lopulta pitkäksi venyneen voittomaalikilpailun.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Dominik Hrachovina pitää useimmin nollan kuin päästää maaleja Ässiä vastaan. Mikael Saha mursi myytin tasan minuutti ennen toisen erän loppua. Ässät kampesi takaa-ajoasemasta 3−2-voittoon illan kahdeksannen parin jälkeen.

Tappara ei ole usein hävinnyt Isonmäen runkosarjaotteluissa. Itse asiassa Ässien edellinen voitto tapahtui 16.1.2016, ja sen jälkeen Tappara vei nimiinsä kuusi keskinäistä kamppailua molempien osapuolten kotikentillä.

Tiistai-illan peli näytti kulkevan tutun kaavan mukaan, sillä 2−1-lukemat ovat olleet näille joukkueille tyypillisiä.

− Toinen erä oli meille hankala, samoin lopun tasoitusmaali harmittaa. Meillä on vielä oppimista yhdessä pelaamisesta ja siitä, kuinka noissa tilanteissa kellon sekunnit kulutetaan loppuun, harmitteli Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Toinen tapaus taas tulkittiin täysin oikein mailan tahalliseksi heittämiseksi, kertoi otteluvalvoja Sami Seppälä.

Tappara-käskijä ei sulattanut kaikkia muitakaan illan ratkaisuja. Avauserässä kirvespaidat kiistatta menettivät yhden maalin, kun peli vihellettiin poikki, vaikka kiekko ei ollut ässävahti Henri Kiviahon hallussa.

Samoin Rautakorpi kysyi ottelun ratkaisseen Maksim Matushkinin osuutta Dominik Hrachovinan mailan heittoon voittomaalikilpailussa.

− Ensimmäinen tilanne oli virhe meidän porukaltamme, se oli liian hätäinen vihellys. Mitään ei sen jälkeen kuitenkaan ole enää tehtävissä. Toinen tapaus taas tulkittiin täysin oikein mailan tahalliseksi heittämiseksi, katsoin sen videolta, kertoi otteluvalvoja Sami Seppälä vastaukset illan polttavimpiin kysymyksiin.

Ratkaisevankin maalin tavallaan tehnyt Matushkin oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun kulkuun. Ruotsalaispuolustaja osui voittomaalikilpailuissa mallikkaasti jo harjoituskaudella, ja 2−2-tasoitusmaali ottelun lopussa oli osoitus myös venymiskyvystä kovassa paikassa.

− Tämä kasvattaa joukkuettamme ja näyttää sen, ettemme luovuta missään tilanteessa. Kellossa oli niin vähän aikaan, että halusin vain saada laadukkaan vedon kohti maalia, kertasi Matushkin.

Matushkin ratkaisi pelin kaiken kaikkiaan kahdeksannessa laukojaparissa. Yleensä voittomaalikilpailuissa vahvasti esiintynyt Tapparan Jukka Peltola kävi kolmesti yrittämässä, mutta tulos jäi uupumaan.

− Osuin pari kertaa ennen kauden alkua, mutta se on aina valmentajan käsissä, kenet hän haluaa laittaa ampumaan rankkareita. Minä olen aina valmiina, kun pyydetään. Aiemmin en muista olleeni tällaisessa tilanteessa, että maali tuomittiin, vaikka kiekko ei koskaan mennyt maaliin asti, naurahti Matushkin.

Porin tiistai-ilta oli ennen päätöshetkiään enemmän työmiesten näytöstä. Tapparan tähtisikermä ei ollut aivan valtavassa liekissä alkukauden ottelussa, eivätkä kotijoukkueenkaan tehomiehet päässeet parhaimpaan mahdolliseen vireeseen.

Ratkaisuhetkillä kovat olivat silti kovia, kun esimerkiksi Tapparan Kristian Kuusela avasi kauden maalihanansa.

− Hukkasimme itse kaksi sarjapistettä, mutta matka on toki vasta alussa ja oppiminen kesken, muotoili Rautakorpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo