Ässät nollasi Tapparan ja varmisti samalla paikkansa pudotuspeleissä

LIIGA / Raportti
Ville Korhonen oli jälleen tehokkaalla tuulella.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lauantai-ilta oli Porissa Ässien juhlaa niin ennen peliä kuin sen aikana, niin vahva joukkue oli kotonaan Tapparaa vastaan. Näyttävät maalit ja vankka puolustuspelaaminen takasivat Ässille selvän 3−0-voiton.

Lauantai-ilta oli Porissa juhlava. Ennen Ässien ja Tapparan välistä ottelua jäällä kunnioitettiin Ässien vuoden 1978 Suomen mestarijoukkuetta.

Vaikka Ässillä ja Tapparalla runkosarjan taulukossa iso ero onkin, ei minkäänlaista tasoeroa tuohon suuntaan lauantai-iltana nähty. Päinvastoin, pudotuspelipaikkansa kotivoitolla varmistanut porilaispoppoo esitti kunniavieraiden katsellessa erittäin väkevän näytöksen.

Jesperi Kotkaniemi avasi ottelun maalihanat heti ensimmäisellä ylivoimalla laukomalla napakan rannelaukauksen aivan maalin ylänurkkaan. Laukaus oli niin tarkka, että se hämmensi niin yleisön kuin tuomaritkin hetkeksi. Ripeä tarkistus kuitenkin totesi maalin syntyneen.

Aavistus myöhemmin nähtiin hämmentävä hetki, kun Juho Tommila laukoi kiekon kaukaa suoraan maaliin. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina reagoi Tommilan laukomaan päätykiekkoon menemällä maalin taakse, mutta kiekko tekikin omat suunnitelmansa ja kimposi laidasta tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Osuma kuitenkin hylättiin tilanteessa olleen siirretyn paitsion takia.

− Veimme ensimmäistä erää käytännössä täysin, eikä Tapparalla ollut siinä paikan paikkaa. Pelaajat päättivät kunnioittaa tänään juhlittuja vuoden 1978 mestareita omalla tavallaan, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi kehui omiaan.

Avauserä oli täynnä erittäin aktiivista toimintaa ja nujakkaakin nähtiin, kun Matti Lamberg ja Aleksi Salonen pistivät pienet painit pystyyn.

Näyttävät ujutukset kertaa kaksi

Ville Korhonen pisti ranttaliksi heti toisen erän alkuun. Hyökkääjä nousi ylivoimalla laidalta röyhkeästi maalille ja ujutti kiekon ohi Hrachovinan.

Osuma oli Korhoselle jo neljäs viimeiseen kolmeen otteluun.

Tyylikkäitä osumia nähtiin erässä myöhemminkin, heti Tapparan tuloksettoman ylivoimapelin jälkeen. Simon Suoranta pelasi Tommilan läpiajoon juuri ässäjäähyn päättyessä ja taivas varjele mitä sieltä tuli.

Peruspuolustajana tunnettu Tommila veivasi näyttävät harhautukset ja ujutti kiekon varmasti maaliin.

Ässät oli hetken pahassa paikassa, kun joukkue otti erän loppuun kaksi jäähyä. Tapparan kuviot eivät kuitenkaan toteutuneet tehokkaasti.

Hajuton & mauton

Tapparan kavennusyritykset jäivät piippuun päätöserän alkuhetkillä, ja kun kaivattu kavennusmaali jäi syntymättä, jäi myös vierailijoiden pelistä kovin rynnistys uupumaan.

Vierasjoukkueen esitys oli lauantaina kauttaaltaan hajuton ja mauton, eikä loppuunmyyty halli nähnyt hallitsevalta mestarilta sen arvoista suoritusta.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi totesi porilaisten olleen ottelussa hallitsevampi osapuoli.

− Ässät oli tänään selvästi parempi pelin olennaisissa asioissa. Esityksemme oli hajanainen, emmekä saaneet tänään tarvittavaa tunnetilaa pelaamiseemme.

Tapparan kannattajat saivat kuitenkin pientä lohtua Lambergin ja Sebastian Revon välisestä tappelusta, jossa jälkimmäiseksi mainittu jäi aavistuksen niskan päälle. Se oli kuitenkin tamperelaisille illan ainoa lohtu, jos sitä sellaiseksi kutsua voi.

» Lähetä palautetta toimitukselle