Porin pitkä ilta lopulta Ässien hyväksi

LIIGA / Raportti
Ben Blood antoi kovan koulutuksen Tommi Tikalle.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Porissa juhlittiin pisimpään satavuotista Suomea kunnioittaneella Liiga-kierroksella. Sport oli ottelussa pitkään niskan päällä, mutta Ässät onnistui kääntämään ottelun itselleen. Sportin turhautuminen purkautui nyrkein juuri ennen päätössummeria.

Ässien ja Sportin välisessä kamppailussa tiistai-iltana oli tapahtumia jos jonkinmoisia. Paljon maaleja, odottelua ja lopulta tapeltiin Sportin Tommi Tikan ja Ässien Ben Bloodin toimesta. Ässät kampesi itselleen voiton vaikeasta ottelusta.

Ensimmäisen ja toisen erän alut olivat Ässiltä todella heikkoja ja Sport pääsikin rokottamaan molempien erien aluissa. Kolmannessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen, kun Ässät iski kaksi maalia heti erän alkuun ja pääsi johtoon.

Jyrki Aho Ässien peräsimestä oli huojentunut ottelun jälkeen.

− Sport oli valmiimpi otteluun tullessa ja tuntui, että me olimme edelleen bussimatkalla tulossa Oulusta. 100 minuutin erätauko oli liikaa ja Sport oli edelleen parempi toisessa erässä. Kolmannen erän alussa liikuimme hetken aikaa, kuten jääkiekossa kuuluu ja sillä tavalla saimme tarvittavan tuloksen. Erätaukoa luukun ottamatta oli yleisöllekin jännittävä ottelu. Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen ja vaikeuksien kautta voittoon, Aho sanaili.

Sport pelasi kokonaisvaltaisesti ehjää jääkiekkoa ensimmäiset kaksi erää, mutta ahdingossa oleva joukkue sortui paineen alla ja menetti jälleen kolme pistettä. Patanutut pääsivätkin tasoihin ja ohi henkilökohtaisten virheiden takia.

Parhaana esimerkkinä Marco Insamin tekemä 3−2-maali, jossa italialainen kiersi pitkällä potkulla koko Sportin puolustuksen ja lopulta oli nokikkain Sport-vahti Jonathan Iilahden kanssa ja nosti kiekon tämän olkapään yli maaliin. 

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli vaitonainen ja silminnähden tuohtunut omiinsa.

− Tasapainoinen ottelu meiltä kolmanteen erään saakka. Sitten tuli tyhmiä virheitä ja siihen se ratkesi, Valtonen sanoi lyhyesti.

Pitkä tauko jään pettämisen takia

Tiistai-iltana pelattiin Suomen satavuotisjuhlakierros Liigassa. Porissa kekkerit venyivät tunnin verran, kun jää petti toisessa päässä kaukaloa. Ennen kierrosta Liiga oli määrittänyt sääntömuutoksia, ja yksi niistä oli erätaukojen pituus. Jokaisessa ottelussa erätauot ovat 20 minuuttia pitkät. Porin Isossamäessä kummallakaan erätauolla tämä ei toteutunut, vaan ensimmäinen erätauko oli noin 75 minuuttia pitkä ja toisella erätauolla pituutta oli 15 minuuttia.

Joukkueiden tultua ensimmäiseltä erätauolta tuomarit sekä molempien joukkueiden kapteenit katsoivat jään olevan niin huonossa kunnossa, että tilanne pitää korjata. Lopulta paikalle jouduttiin pyytämään alan asiantuntijoita ja ylimääräisen noin 45 viiden minuutin tauon jälkeen ottelua jatkettiin.

Isomäen jäähallin hallimestari Jani Rantanen kertoi ongelman olleen joustokaukalossa ja lupasi, että Porissa ryhdytään toimenpiteisiin.

− Kaukalo antoi niin paljon periksi, että jäästä lohkesi isoja palasia. Siinä jouduttiin sitten keskustasta hakemaan hiilidioksidia. Mutta nyt kun ongelman tiedetään, niin ruvetaan toimenpiteisiin, Rantanen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle