Pirteä Pelicans ryösti Porista vierasvoiton

LIIGA / Raportti
Libor Sulak hääri Pelicansin tukipilarina joukkueen peitotessa Ässät.
Ässät kärsi toisen peräkkäisen kotitappionsa. Raikkaasti esiintynyt Pelicans vei Porista täyden pistepotin. Kotijoukkue varmisti Tommi Taimen paluun Poriin.

Porin perjantai-illassa nähtiin jälleen juhliva vierasjoukkue, kun Lahden Pelicans vei Porista pisteet lukemin 1−2. Vierasjoukkue pelasi ehjän pelin, eikä päästänyt Ässiä hallitsemaan peliä missään kohtaa. Vähämaalisessa kamppailussa Pelicansille riitti kurinalainen puolustaminen, sillä Ässät oli edelleen tehoton hyökkäyspäässä.

Ässät ei saanut vieläkään konettaan kunnolla käyntiin. Ennen uutta vuotta alkanut heikko jakso jatkuu edelleen. Edellisessä kotiottelussa JYP murskasi Ässät 0−7, joten parannusta oli tapahtunut, ainakin omassa päässä. Hyökkäyspään tehottomuus jatkuu, patapaitojen laukaukset paukkuivat seinille. Janne Juvonen piti huolen siitä, että maaliin päin kohdistuneet laukaukset pysyivät ulkona perjantaina.

Pelicansin puolustus onnistui mainiosti. Kirkkaimpina tähtinä häärivät perjantaina Libor Sulak sekä maalivahti Juvonen. Sulak pääsi pommittamaan ylivoimalla Pelicansin ensimmäisen maalin ja loput ottelusta tšekkipakki seisoi jämeränä ässähyökkääjien ja oman maalinsa välissä.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen tiesi, että Ässät voi voittaa vain kovalla työllä.

− Se oli sellainen työvoitto. Kova peli oli ja Ässät tuli juuri niin kovaa, kuin arveltiin. Aloitimme virkeällä jalalla ja saimme mukavasti maalipaikkoja. Kolmannen erän alku oli meille rohkeuden mittari, mutta selkärankamme kasvoi. Ässät painosti ja loi maalipaikkoja. Hannes Björnisestä näki, että haluaa ratkoa ja viedä hyökkäyksen loppuu ja sillä voitettiin, lisäksi Juvoselle loistava peli maalissa, Matikainen kertoi.

Ässillä onnistujat olivat harvassa, mutta valoa kotikentällä taapertamiseen toi Antoine Laganiére. Laganiére sai kammettua kiekon maaliin ottelun kolmannen erän alussa ja päätti Ässien 101 minuutin maalittoman tuskan Isossamäessä.

Ässäluotsi Jyrki Aho ei myynyt maitaan hävityn pelin jälkeen.

− Aloitimme hyvin, mutta sitten tuli niitä jäähyjä. Oli tasaista. Toinen erä oli meiltä parempi ja saimme paikkoja tappaa peliä, mutta siihen ei pystytty. Kolmannessa erässä mainoskatko tuli huonoon paikkaan, se tappoi meidän hyvän ilmeemme. Hyvin laitoimme kroppaa likoon kiekon peittojen suhteen, varsinkin Ville Korhonen ja Valtteri Tammi. Olemme sen verran vanhan liiton miehiä Matikaisen kanssa, että uskomme paremman voittoon ja totta kai se harmittaa, että Pelicans voitti, Aho naurahti.

Tommi Taimi Poriin neljän vuoden tauon jälkeen

Toisessa erässä mainoskatkolla Ässät varmisti tiedon vuoden 2013 mestaruusjoukkueeseen kuuluneen Tommi Taimen paluusta. Sopimus ulottuu kevääseen 2020 saakka.

− Mahtava tulla takaisin. Sellainen tunne on ollut, että tänne haluaa vielä joskus takaisin. Tässä paidassa on paljon tunnetta ja muistoja. Tuli mahdollisuus siirtyä takaisin Ässiin, enkä halunnut olla käyttämättä sitä, Taimi mietti.

Jyrki Aho sanoi Taimen pelaavan jo huomenna lauantaina Tapparaa vastaan.

− Tuossa jo Taimen kanssa juteltiin ja mietittiin, että pelaako, niin nyt voin sanoa, että pelaa, Aho hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo