Satakunnan herruus Raumalle, Ässien vaikeudet jatkuvat

LIIGA / Raportti
Henri Kiviaho jäi voimattomaksi Lukon ylivoimamaalien edessä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kauden 2017-18 Satakunnan herruus meni Lukon nimiin pistein 10−8. Ässien pataviikko päättyi kolmeen suoraan tappioon, eikä asema kymmenen joukossa ole enää täysin turvattu, sillä KooKoo ja Ilves ovat keränneet viime otteluistaan sarjapisteitä.

Kolme ylivoimaa ja kolme maalia.

Ei tarvita yliopistotason tilastotiedettä syyksi sille, miksi Lukko niisti tyylipuhtaan 4−1 (1-0, 2-1, 1-0)-voiton kuluvan kauden viimeisestä Satakunnan paikallispelistä. Vauhdikkaassa ja melko siistissä kamppailussa Lukko hyödynsi maalipaikkansa äärimmäisen tehokkaasti

Yksi illan onnistujista oli yhdysvaltalainen Chris VandeVelde.

− Ylivoimamme on ollut tehokasta viime aikoina, muutenkin ketjullamme on hyvä kemia. Kiekko liikkuu ja tulee vetoja, lisäksi Teemu Ramstedt jakaa hyviä syöttöjä, kertasi VandeVelde raumalaisten suhteellisen yksinkertaista filosofiaa.

− Olemme pelanneet hyvin sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, mikä on tärkeää.

Maaliskuussa 31 vuotta täyttävä Lukko-hyökkääjä saapui Raumalle suhteellisen vahvoilla meriiteillä. Vielä viime kaudella hän pelasi NHL:ää Philadelphia Flyersin riveissä, ja kaikkiaan NHL-runkosarjakokemusta on kertynyt 278 ottelun verran.

Viime syksynä jääajan löytäminen ei ollut ongelma, mutta pelipaikan sen sijaan oli.

− Oli se aika mielenkiintoista luistella yksinään ja yrittää vain pysyä kunnossa. Jossain vaiheessa kuitenkin paikka yleensä aukeaa, ja Raumalla olemme perheenä viihtyneet, totesi VandeVelde.

Tasakentällisin VandeVelde ei loistanut joka vaihdossa, mutta ottelun voittomaalin aikaan hän oli täsmälleen oikeassa paikassa ja napautti joukkueensa 2−1-johtoon. Lisäksi hänelle kirjattiin syöttöpiste myös ottelun viimeiseen osumaan.

Ässien ottelussa toimivaa oli lähinnä täyteen myydyn hallin kannustus, ja sekin vaimeni ottelun edetessä ja tuloksen heikentyessä. Myös VandeVelde huomasi latauksen ensimmäisessä Porin-pelissään.

− Molempien joukkueiden fanit pitivät hienosti meteliä, kiitteli Lukko-hyökkääjä.

Patapaitojen kapteeni Matti Kuparinen teki 600. runkosarjapelissään maalin, mutta oli mukana myös vaikeuksissa olleessa porilaisten alivoimassa. Kliseen mukaan erikoistilanteet ratkaisevat pelejä, eikä Ässät saanut ylivoimillaan aikaan vetoja kovin paljon enempää Lukon maaleihin verrattuna.

Siinä, missä Lukko vankisti asemiaan kuuden parhaan joukossa, Ässillä alkaa olla mietinnän paikka jo kymmenennen sijan varmistamiseksi. KooKoo ja Ilves ovat keränneet pisteitä enemmän kuin Ässät viime aikoina, vaikka eroa on vielä kymmenen pistettä.

Lukko purjehtii myötätuulessa, kun taas Ässillä alkaa kohtalon viikko. Varsinkin, kun torstain kotipelissä vastaan asettuu juuri KooKoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle