Ässät haastoi, mutta KooKoo jyräsi vastustamattomasti voittoon

LIIGA / Raportti
Michael Keränen kuritti Ässiä iskemällä tehot 1+3.
Kuva © Jussi Puuri
Ässät paineisti, oli aavistuksen niskan päällä ja haastoi maalitilanteita kahteen otteeseen, mutta voittoon se ei auttanut. Tehokas KooKoo nappasi maukkaat vieraspisteet 4−0-lukemin.

Ässät sai lauantaina vieraita Kouvolasta, kun KooKoo matkasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Poriin. Ässien viime aikaiset otteet ovat olleet kotikaukalossa varsin hyviä, mutta tätä ei KooKoon kyydissä näkynyt.

Vieraat aloittivat ottelun vallan mainiosti, ja joukkue puolusti kurinalaisesti. Tästä hyvä esimerkki nähtiin, kun KooKoon taiturimainen hyökkääjä Anrei Hakulinen laittoi kroppaansa likoon ja blokkasi ässäpelaajan vedon aivan maalin edustalta.

Toinen Ässien huippupaikka kuivui kokoon, kun puolustaja Jere Seppälä sai kiekon suoraan Juha Järvenpään vartioiman maalin eteen, mutta Järvenpää ryösti hanskallaan lähes varman maalin.

Kotijoukkueelle ei maistunut, mutta vierailijoille kyllä senkin edestä. Ben Blood huitoi itsensä jäähylle erän puolivälissä. Tästä seuranneella ylivoimallaan KooKoo iski, kun Siim Liivik ohjasi Jake Newtonin rannelaukauksen maaliin.

Edellisestä nähtiin lähes toisinto kuutisen minuuttia myöhemmin. Blood istui jäähyllä ja kiekko löysi tiensä maaliin Newtonin rannelaukauksen jäljiltä. Ässät kuitenkin haastoi tilanteen ja maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

KooKoo sai maalinsa, kun Michael Keränen iski lyöntilaukauksen tarkasti verkkoon.

− Olimme valmiita Ässien kovaan alkuun. Kärsivällisyys ja työteliäisyys näkyivät pelaamisessamme tänään. Ylivoimapelaaminen on viime aikoina vähän tökkinyt, mutta tänään saimme useamman onnistumisen ylivoimalla, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola hehkutti.

Ässät painosti, Järvenpää kesti

Ässät pyrki toisessa erässä hyville maalipaikoille ahnaasti ja Järvenpää joutui venymään maalillaan useampaan otteeseen torjuntoihin, kun patapelurit pääsivät haastamaan häntä aivan maalin edustalta.

Sen suurempaa hallintaa ei kotijoukkue vastustajaan saanut, yksittäisiä harppuunahyökkäyksiä lukuun ottamatta. Ässät pääsi kokeilemaan ylivoimalla kavennusta kahdesti, mutta saalis oli laiha. Jälkimmäinen ylivoima oli jo varsin toimivaa, vain maali jäi uupumaan.

Aivan erän loppuun tuli kotijoukkueelle turhaa harmia Mikael Sahan rikottua Patrick Bjorkstrandia. Tämä jäähy myös kostautui.

Strömwall & Strömwall

KooKoo tai pikemminkin Malte Strömwall, ei jättänyt päätöserässä mitään sattuman varaan. Strömwallin 0−3-ylivoimamaali erän alkuun antoi vierailijoille hieman lisää tilaa hengittää.

Ässävalmennus haastoi tämänkin maalin, mutta tällä kertaa haasto ei tuottanut tulosta. Keränen kirjautti osumaan jo illan kolmannen tehopisteensä.

Strömwall oli asialla kymmenen minuuttia myöhemmin. Hyökkääjä nousi oikeasta laidasta maalille, harhautti Andreas Bernardin ulos tilanteesta ja ujutti kiekon alakulmasta sisään.

Tästä ei Ässät enää noussut, eikä Antoine Laganièren kiukuttelema kymmenen minuutin käytösrangaistus ainakaan ollut avuksi.

− Korjasimme viime pelin notkahdusta, mutta se ei riittänyt tänään voittoon. Tunnetaso oli hyvä ja meillä oli enemmän maalipaikkoja kuin vielä kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Välillä käy kuitenkin niin, että hallitsee peliä, ja on niskan päällä, mutta se ei riitä, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle