Kärppien ykkösketju dominoi Porissa - Junttila ja Bertrand nousivat pistepörssin kärkeen

LIIGA / Raportti
Julius Junttila teki Ässiä vastaan tehopisteet 0+3. Samalla hän nousi Liigan pistepörssin kärkeen.
Kuva © Timo Savela
Ässien ja Kärppien välinen keskiviikkokohtaaminen oli Kärppien ykkösketjun näytöstä. Tehokolmikko iski kaikki joukkueensa maalit, kun oululaiset nappasivat maukkaan 3−2-voiton Porista.

Ennen keskiviikkoiltaa pelkkiä voittoja kotikaukalossaan napsinut Ässät oli tiukan haasteen edessä, kun nousujohteisesti viime otteluissa pelannut Kärpät saapui vierailulle.

Kotijoukkue otti tiukan otteen pelistä heti alkuminuuteilla paluun kaukaloon kolmen ottelun pelikiellon jälkeen tehneen Antoine Laganiéren maalilla. Kanadalainen kieputteli itsensä läpi koko kärppäpuolustuksen ja viimeisteli tarkan rannelaukaksen ylänurkkaan jo ottelun neljännellä peliminuutilla.

Kärpät pelasi avauserässä varsin kurittomasti, mutta 1−0-maalin pienoista nukahdusta lukuun ottamatta, purkivat oululaiset kolmen alivoimansa aikana kotijoukkueen maalintekoyritykset varsin vaivattomasti.

Kärppätrio ottaa kontrollin

Kärpät tasoitti pelin välittömästi toisen erän alussa. Liigan syöttöpörssiä ennen keskiviikkoa kymmenellä syötöllään johtanut Julius Junttila lisäsi saldoonsa jälleen yhden passin, kun hän tarjoili Mikael Ruohomaalle maalin eteen maukkaan maalipaikan, josta sentteri ei erehtynyt.

Tovi myöhemmin Kärppien ykkösketju oli jälleen asialla, kun Kärpät siirtyi ylivoimalla johtoon. Kärpät napsi aloitusvoiton Ässien päässä, pisti tukun pelaajia muuriksi maalin edustalle, eikä Andreas Bernardilla ollut palaa, kun Miika Koivisto ampui siniviivalta tarkan lyöntilaukauksen verkkoon.

Erän kuva oli muutenkin suhteellisen yksipuolinen Kärppien painostaessa vahvasti, Ässien hyökkäyspelaamisen ollessa varsin näennäistä

− Emme onnistuneet tänään monessakaan asiassa. Haalarit jäivät niin sanotusti kotiin ja kaivoimme verta nenästämme. Ansaitsimme tällä kertaa sen mitä saimmekin, eli emme mitään. Kaikki kunnia Kärpille, mutta me olimme huonoja tänään, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanaili ottelun jälkeen.

Ranskalainen pyörähdys

Pelin juoni ei ottanut päätöserässä juurikaan uutta roolia. Kärppien vahva hyökkäyspelaaminen höystettynä tarkalla puolustuspelaamisella oli myrkkyä kotijoukkueelle, eikä Ässät saanut hyökkäyspelaamistaan hiottua paremmaksi. Vastahyökkäyksiä sateli vähän väliä, mutta hyville maalipaikoille eivät porilaiset päässeet.

Kärpät siirtyi kolmannen erän alkupuolella 3−1-johtoon Charles Bertrandin kauden kahdeksannella osumalla.  Ranskalaistaituri kiersi ässämaalin takaa ja pyöräytti kiekon vanhanaikaisella ohi myöhässä olleen Bernardin. Syötön osumaan tarjoili jälleen Junttila.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner suitsutti omiaan - ja täysin syystä.

− Pelasimme tänään hyvän nousujohteisen ottelun. Huippusuoritus meiltä tänään. Ykkösketju esitti hienoa johtajuutta ja Jussi Rynnäs pelasi maalillaan vahvan pelin.

Ässät sai päätöserässä laukauksia kohti Rynnästä oikeastaan vasta viimeisillä minuuteilla, kun pata pelasi ilman maalivahtia. Kotijoukkue pääsi vielä tuulettamaan kolme sekuntia ennen loppua, mutta 2-3-kavennusmaali oli tuossa vaiheessa enää kosmetiikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle