Ässät jyräsi HIFK:n ja varmisti samalla kotiedun pudotuspeleihin

LIIGA / Raportti
Niklas Appelgren iski näyttävän osuman HIFK:ta vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Paljon oli panosta Ässien ja HIFK:n kohtaamisessa runkosarjan päätöskierroksella. Porilaiset hallitsivat tilanteen, hermonsa ja maalinteon vierailijoita paremmin, eikä kotijoukkueen 4−1-voitossa jäänyt epäselvyyttä paremmuudesta.

"Halukkaampi, nälkäisempi ja tehokkaampi joukkue voitti tänään"

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selinin toteamus Ässien ja HIFK:n välisen ottelun jälkeen oli osuva. Ässät oli lauantai-iltana kotihallissaan selvästi vierailijoitaan parempi, lähestulkoon jokaisella pelin osa-alueella.

Kauaa ei ottelussa punalampun syttymiseen tarvittu, kun Niko Peltola osui jo neljännellä minuutilla. Pientä epäselvyyttä herättäneen maalitilanteen tarkastaminen kesti kuitenkin lopulta niin kauan, että pelaajat tulivat jo jäälle lämmittelemään hetkeksi.

Maali todettiin tovin kuluttua syntyneeksi ja ottelu sai jatkua.

Ässien ylivoima oli avauserässä helpon näköistä, mutta viimeinen silaus jäi vielä uupumaan. Tuohon silaukseen saatiin kuitenkin toimiva sinetti, kun ottelun toinen erä käynnistyi.

Ässät hallitsee, HIFK ottaa vastaan

Ässät sai toiseen erään maukkaan alun, kun joukkue viimeisteli pikatahtiin kaksi osumaa, kun Niklas Appelgren ja Jesperi Kotkaniemi osuivat kahden minuutin sisällä toisistaan.

Appelgren tarjoili näyttävän osuman, kun hän hassutti reippaasti maaliltaan vastaan nousseen Kevin Lankisen, Kotkaniemi puolestaan iski ylivoimalla tarkan rannelaukauksen takayläkulmaan.

Olihan HIFK:llakin tilanteensa, mutta tulosta niistä ei syntynyt. Ylivoima oli varsin staattista, eikä Andreas Bernardilla ollut vaikeuksia kopata suoria, kohti tulevia laukauksia.

Miro Heiskasen puuttuminen näkyi ylivoimapelissä, sillä iso osa luovuutta oli pois jäältä.

Erän lopulla HIFK sai vielä oivan kavennustilaisuuden, mutta Jarkko Malisen viimeistely oli läpiajossa heikko.

Ässät käänsi myös viimeisessä erässä peliä vauhdikkaasti omasta päädystään ja hyökkäyksiä sateli tasaiseen tahtiin. Vaikka HIFK pääsi päätöserässä paremmin peliin mukaan, ei mitään niin vakuuttavaa muutosta joukkue pelaamiseensa saanut, että Ässien johto olisi kovin uhattuna ollut.

− Loppukiristä puuttui tarvittavaa intohimoa, Selin totesi.

Lennart Petrell kavensi lukemiksi vielä 3−1, kun pelikellossa oli jäljellä kuutisen minuuttia, mutta Sakari Salmisen tyhjiin viimeistelemä 4−1-osuma lopetti viimeisetkin helsinkiläisten pyristelyt.

− Sitoutuminen on kasvanut ja pelimme on mennyt hyvin eteenpäin. Porilaiset täyttivät katsomon tänään hienosti, ja he saivat arvoisansa päätöksen runkosarjalle, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi makusteli.

Ässät saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa Lukon. HIFK kohtaa puolestaan puolivälierissä JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle