SaiPalla Kallion kokoinen vuori kiivettävänä Turussa - "Aurinko paistaa ja kaikki ovat hyvällä mielellä"

LIIGA / Ennakko
Tomi Kallio pelaa ensimmäisen pudotuspeliottelunsa tänä keväänä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS:llä on toinen mahdollisuus katkaista sarja SaiPaa vastaan keskiviikkona. Tällä kertaa mahdollisuus on kotiareenalla, mikä asettaa SaiPan ahdingon merkittävästi suuremmaksi. TPS puolestaan vahvistuu entisestään, kun Tomi Kallio palaa sairastuvalta pelikentille.

SaiPa otti TPS:stä pakkovoiton maanantaina Lappeenrannassa, kun sputnikit kukistivat turkulaislauman lukemin 3−1. Ottelussa oli vähän maalipaikkoja, jotka lappeenrantalaiset käyttivät TPS:ää tehokkaammin.

Pudotuspelien SaiPan parhaan pistemiehen Ahti Oksasen mielestä sarja voisi olla hyvinkin erilainen, mikäli sputnikit olisivat olleet terävämpiä avauspeleissä. Oksanen on iskenyt kaksi maalia ja seitsemän pistettä kevään pudotuspeleissä.

— Kaksi ensimmäistä peliä olivat sellaisia, mitkä olisi pitänyt voittaa, mutta menetettiin ne henkilökohtaisiin virheisiin. Kolmas oli sitten henkinen romahdus.

TPS:n uskollisen raatajan Jonne Virtasen mielestä neljäs kohtaaminen Lappeenrannassa ei ollut kelvoton esitys, mutta maalit jäivät turkulaisilta uupumaan.

— Ei neljäs peli meiltä huono ollut. Tehokkuus ratkaisi sen.

Sarja on ollut erikoinen, sillä kiekko on löytynyt harvinaisen usein verkosta. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa syntyi peräti 25 maalia. Maanantaina punainen valo vilkkui neljä kertaa.

— Eihän nuo maalimäärät aikaisemmissa peleissä ole olleet ihan normaalia pudotuspeleihin, Virtanen tiivisti.

Keskiviikkona TPS:llä on mahdollisuus edetä välieriin kotikentällään. SaiPa on varmasti toipunut viime lauantain 0−7-vierastappiosta ja tulee peliin väkevällä ilmeellä. Turkulaisten vahva kotikenttäetu näkyi kolmannessa ottelussa hurmoksena joukkueessa, minkä lisäksi TPS:n kippari ja henkinen johtaja Tomi Kallio palaa pelaavaan kokoonpanoon.

Virtasen mukaan joukkueella on vain yksi tavoite keskiviikolle, jota kohti TPS etenee rennoin mielin.

— Keskiviikkona on tarkoitus katkaista sarja. Mikäs siinä, aurinko paistaa ja kaikki ovat hyvällä mielellä, Virtanen totesi leppoisasti.

Seuraa Heitä

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

TPS-kapteeni Tomi Kallio vapautetaan häkistä keskiviikkona, kun konkari palaa pelikentällä parin viikon loukkaantumisen jälkeen. Ärjyykö häkistä vapautettu peto jo paluuottelussa?

Topi Nättinen #59 | TPS

Keskushyökkääjä

SaiPan Topi Nättinen onnistui kovalla kudilla ylivoimalla maanantaina ja varmisti joukkueensa voiton iskemällä tyhjään maaliin loppulukemiksi 3−1. Kiusaako Nättinen jälleen turkulaispuolustusta?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kallio lataa TPS:n välieriin
TPS:n riveihin palaava kapteeni Tomi Kallio tuo turkulaisten hurjaan hyökkäysvoimaan yhden lisäaseen lisäksi hyvää latausta, jonka turvin SaiPa lähtee kesälomille. Lappeenrantalaiset pystyvät haastamaan ennakkoluulottomasti, mutta kypsyys TPS:n voittamiseen katkaisupaikassa ei riitä. Vieraiden tyhmät virheet kostautuvat siinä määrin, että turkulaiset varmistavat välieräpaikkansa.
3 4
1 2