Pelicans vierailulle Turkuun - Jatkaako TPS lahtelaisten peikkona?

LIIGA / Ennakko
TPS:n tuorein vahvistus Oula Palve avasi pistetilinsä toisessa ottelussaan TPS:n paidassa, kun tilille merkittiin kaksi syöttöpistettä. Pelicansia vastaan on mahdollista avata pistetili myös kotikaukalossa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Turun lauantai-illassa ei ole kuin yksi ennakkosuosikki. Rivejään viime aikoina vahvistanut ja kovaa kevätkuntoa osoittanut kotijoukkue TPS saa vieraakseen viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän heikkovireisen Pelicansin.

Joukkueiden kuntokäyrät osoittavat vahvasti eri suuntiin. TPS on voittanut viidestä edellisestään neljä ottelua, kun taas Pelicansin saldo on päinvastainen. Viidestä viimeisestä ottelusta on tarttunut matkaan ainoastaan yksi voittolaukauksien kautta saavutettu voitto Ässistä. Illan ottelussa TPS:n ennakkosuosikin asemaa heikentää ainoastaan se tosiseikka, että TPS mitteli vielä perjantai-iltana kärkikamppailussa Jyväskylässä, kun taas Pelicans on ladannut akkujaan torstaisen KalPalle kärsityn kotitappion jälkeen.

Illan isäntä vahvassa kunnossa

TPS antoi väkevän näytteen tämän hetkisestä iskustaan perjantai-iltana, kun se haki tärkeät pisteet Jyväskylästä lukemin 2—3. Jukureista joukkueeseen muutama viikko sitten saapunut Zach Budish ampui kiekon kahdesti JYPin verkkoon ja turkulaisten viimeisin vahvistus Oula Palve säesti kahdella syötöllään. Olympiatauolta TPS palasi vahvasti kotikaukaloonsa, kun Jukurit sai kyytiä 5—1-lukemin.

Turkulaisia läpi kauden vaivannut hienoinen maalivahtiongelma vaikuttaa hieman helpottuneen, kun Oskari Setänen on saanut peliään kulkemaan. Taustalla Rasmus Tirronen on myös maalille päästessään esittänyt toisinaan vahvoja otteita. Kumpaakin maalivahtia on kuitenkin leimannut epätasaisuus ja turkulaisten leirissä takuulla toivotaan, että Setänen jatkaisi tämän hetken vireessään. TPS on päästänyt viidessä viimeisessä ottelussaan ainoastaan kahdeksan maalia.

Jatkuuko Pelicansin alavire?

Lahtelaisten viime pelit eivät ole sujuneet toivotunlaisesti. Viidestä edellisestä ottelusta matkaan tarttuneet kaksi pistettä eivät kauaa lämmitä ja vaarassa onkin, että pussinokat putoavat pudotuspelijunasta juuri viimeisillä hetkillä. Kasvot Pelicansin tarpomiselle tarjoaa tällä hetkellä joukkueen kultakypärää edelleen kantava Iikka Kangasniemi. Hän on pelannut edelliset kymmenen ottelua vailla pistemerkintöjä.

Maalinteko on muutenkin ollut pussinokille tervanjuontia viime otteluissa, kun vastustajan maaliverkkoon asti kiekko on löytänyt ainoastaan kuudesti viiden edellisen ottelun aikana. Lahtelaisten peliin tuskin tuo rentoutta tieto siitä, että hyvävireinen Ilves vaanii viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävää lahtelaisryhmää jo neljän pisteen päässä.

Keskinäiset ottelut menty TPS:n komennossa

Pelicans ei ole tällä kaudella turkulaisia onnistunut vielä voittamaan. Kauden aiemmat kolme keskinäistä kamppailua ovat kaikki päättyneet TPS:n juhliin ja näissä otteluissa maalit ovat menneet Palloseuralle 12—5. Joukkueiden tämän hetkiset vireet huomioon ottaen on helppo ennustaa Pelicansille haastavaa iltaa Turkuhallissa myös lauantaina. Lahtelaiset varmasti toivovat, että TPS tälle kaudelle itselleen tyypillisesti konttaa hienon voiton jälkeen sarjataulukossa reilusti alempana olevaa joukkuetta vastaan. 

Seuraa Heitä

Zach Budish #18 | TPS

Oikea laitahyökkääjä

Jukureista Turkuun saapunut Zach Budish on aloittanut mustavalkoisissa vahvasti. Viiteen pelattuun otteluun on syntynyt tehot 4+2=6 pistettä. Isokokoinen laituri on ollut todellinen täsmähankinta TPS:n laituriosastolle.

Iikka Kangasniemi #4 | HIFK

Laitahyökkääjä

Pelicansin kultakypärä on vaellellut varjojen mailla viimeiset kymmenen kierrosta. Lahtelaiset kaipaavat takuulla tehomieheltään onnistumisia pudotuspelitaistelussaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin alamäki jatkuu
Pelicans ei ole saanut täyttä pistepottia kuuteen viime otteluun. Lahtelaisten kannalta tilannetta ei ainakaan helpota, että takana pudotuspeleihin mielivä Ilves hönkii jo neljän pisteen päässä. Henkinen takalukko on niin suuri, ettei joukkueella ole aseita kuntopuntarin kärjessä keikkuvaa TPS:ää vastaan, etenkään vieraskentällä. TPS on voittanut neljä edellistä peliään ja joukkueen uudet palaset ovat loksahdelleet paikoilleen ilman suurempia sopeutumisvaikeuksia.
5 6
0 1