KalPa hakee jatkoa maalijuhlilleen - päättyykö TPS:n pisteputki?

LIIGA / Ennakko
KalPa toivoo kiekon löytävän tiensä maaliin viikon aiempien otteluiden tapaan.
Kuva © Timo Savela
TPS saa lauantaina vieraita Kuopiosta ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun KalPa saapuu Turkuhalliin TPS:n vieraaksi. Joukkueet löytyvät kuntopuntarin vastakkaisista päistä. KalPan ajama pelitavan muutos ei ole toistaiseksi kantanut hedelmää, kun taas TPS:n suurena vahvuutena on ollut joukkuetta jo viime kausina tukenut pelin runko.

TPS saapuu otteluun pienoisessa myötätuulessa, sillä turkulaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Vaikka Liigasta ei olekaan tilastollisesti löytynyt haastajaa viime aikoina, niin CHL:stä sellainen löytyi, sillä brittiseura Nottingham Panthers jätti turkulaiset maaleitta joukkueiden tiistaisessa kohtaamisessa.

Kuopiolaiset ovat päässeet maalien makuun viikon kahdessa edellisessä ottelussaan. Keskiviikkoisessa CHL-kamppailussa kaatui norjalainen Stavanger Oilers murskalukemin 7-1. Maaleista ei ollut apua seuraavan illan SaiPa-ottelussa Lappeenrantalasten viedessä ottelun nimiinsä maalein 3-4.

KalPan peli hakee uomaansa

Vierasjoukkue Kalpa on pyrkinyt tällä kaudella suoraviivaistamaan peliään toistaiseksi kehnoin tuloksin. Kuopiolaisjoukkueen viisikko on ollut ajoittain pahasti levällään, eikä viime kaudella toiminut paineistus kiekottomana ole toiminut.

Viisikon hajanaisuudesta johtuen myös hyökkäyksiin lähdöt ovat olleet kuopiolaisille vaikeita. Järjestelmällisemmin joukkue on hyökännyt, kun se on malttanut lähteä liikkeelle hitaasti viiveellä ja rintamassa. Tällaisia lähtöjä on nähty tosin turhan vähän.

KalPan materiaalin riittämättömyydestä on puhuttu paljon, eikä Sami Kapasen peluuttaman kiekon ja pelaajamateriaalin ympärille ole muodostunut toimivaa linkkiä. Kärkiruutuihin asetetut pelaajat eivät ole onnistuneet täyttämään viime kauden hopeajoukkueen jättämiä saappaita.

Ennen torstaista SaiPa-ottelua KalPa oli onnistunut maalinteossa ainoastaan viisi kertaa neljässä edellisessä ottelussaan. Tehottomuuden peikko saatiin kotiottelussa karistettua ainakin hetkellisesti pois kolmen maalin myötä. Aiemmin maalinteon kanssa tuskailleelle ryhmälle viikon kahden aiemman ottelun yhteenlaskettavat 10 maalia ovat varmasti olleet helpotus.

Jatkuvuus TPS:n salaisena aseena

Sarjakakkosena majaileva TPS on Liigan joukkueista ainoa, joka ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua varsinaisella peliajalla. Turkulaisjoukkue ei ole jäänyt myöskään pisteittä vielä kertaakaan.

TPS pelaa todella aktiivista ja paljon luistelevaa jääkiekkoa. Tätä se pelasi jo viime kaudella ja Kalle Kaskisen alaisuudessa turkulaisjoukkue on esiintynyt vielä viime kauttakin vahvempana kokonaisuutena. Kiekolliselle pelaajalle annetaan vahvaa painetta välillä todella rohkeasti, mutta TPS:n kohdalla tämä on toiminut.

Kokeneemmat pelaajat ovat kantaneet suurta vastuuta alkukauden otteluissa ja nuorten pelaajien, muun muassa Petrus Palmun sekä Jasper Lindstenin otteet ovat olleet TPS:n vahvan alkukauden tukiranka. Joukkueen kärkiketjujen pelaajia on kuitenkin runsaasti sairastuvalla. Kahden kärkiketjun sentterit Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat sivussa vielä viikkoja. Torstainen KooKoo-ottelu toi lisää jobinpostia turkulaisille Lindstenin jättäessä ottelun kesken.

Seuraa Heitä

Santeri Lukka #3 | TPS

Puolustaja

Lukka on vallannut KalPan sisäisen pistepörssin kärkisijan itselleen kuudella tehopisteellä (2+4=6). Kantaa isoa vastuuta kuopiolaispuolustuksessa pelaten keskimäärin yli 25 minuuttia per ottelu. Saavuttanut 28 peliminuutin rajan jo kahdesti kuluvan kauden aikana. Syyskuussa Sportia ja edellisellä kierroksella SaiPaa vastaan.

Patrik Virta #11 |

Keskushyökkääjä

Nostettiin KooKoo-otteluun turkulaisten ykkösvitjan keskelle, rikkoen samalla Virran ja Palmun ylläpitämän kakkosketjun. Oli kahden ottelun pisteputkessa ennen siirtoaan Jasper Lindstenin ja Tomi Kallion keskelle. Tehoja kaivataan turkulaisten keskikaistan käydessä ohueksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS jatkaa KalPan alamäkeä
TPS on viime ottelun Lukolle kärsittyä voittomaalikisatappiota lukuunottamatta pelannut tappioitta kotikaukalossaan. Hyökkäyspään loukkaantumisista huolimatta joukkueesta löytyy ratkaisuvoimaa ja puolustuspelaaminen on ollut vankkaa läpi alkukauden. KalPa sai onnistumisia edellisessä CHL-ottelussaan Stavangeria vastaan, mutta kotoisen Liigan puolella pelaaminen on ollut todella tahmeaa. Turkulaisryhmä on kuopiolaisille liian kova pala ja TPS nappaa täyden pistepotin kohtuullisen selvin lukemin.
3 4
0 1