Jyrääkö Kärpät kärkiottelussa alavireisen TPS:n?

LIIGA / Ennakko
Vuoden turkulaiseksi valittu Tomi Kallio jahtaa lauantaina pistepörssin kärkeä Kärppien Julius Junttilaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lauantai-illan Liigakierroksen kärkiottelu pelataan Turussa TPS:n ja Kärppien välillä. Alavireisesti kotikentällä pelannut TPS tarvitsee ryhtiliikkeen pysäyttääkseen Kärppien voittoputken.

TPS lähtee kärkipeliin kolme kotitappiota alla. Turkulaisten pelaaminen kotihallissa on ollut erittäin laiskaa ja huolimatonta. Nämä ovat näkyneet pelinopeudessa, syöttöjen laadussa sekä maalipaikkojen määrässä. 

TPS pelasi ennen vuodenvaihdetta paremmin, kun joukkueella oli loukkaantumishuolia. Loukkaantumiset on nyt selätetty, mutta kuntokäyrä on kääntynyt alaspäin. Turkulaiset ovat olettaneet johtavien pelaajien paluun tuovan voittoja automaattisesti. Tämä on johtanut laiskuuteen ja huolimattomuuteen.

Vieraspeleissä TPS on puolestaan napannut kaksi peräkkäistä vakuuttavaa voittoa. Viimeksi torstaina Palloseura haki 2-5 -voiton Lahdessa Pelicansista, ja viikko sitten Raumalla Lukosta niin ikään 2-5 -lukemin.

Kärppien hurjat päätöserät

Kärpät on pelannut jälleen voitokkaan viikon. Etenkin kolmannet erät ovat olleet murhaavia vastustajien kannalta. Tiistaina oululaiset kirivät voittoon HPK:sta tulemalla tasoihin päätöserässä kolmen maalin takaa, ja nappasi voiton jatkoajalla. Torstaina Ässät koki Kärppien vahvan päätöserän, kun porilaisten kahden maalin johtoasema suli yhden maalin tappioon.

Otteluiden alut ovat olleet Kärpille tällä viikolla vaisuja, eikä ylivoima ole toiminut niin hyvin. Molemmissa viikon peleissä oululaiset iskivät yhden ylivoimamaalin, mutta useaampaankin olisi ollut mahdollisuus.

Vakuuttavan kauden pelanneet oululaiset viilettävät seitsemän ottelun voittoputkessa. Viimeksi Kärpät jäi ilman pisteitä joulukuun lopussa Tapparaa vastaan. Vierasotteluissakin viimeiset seitsemän ottelua ovat päättyneet voittoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Oulussa Kärpät ovat voittaneet kaksi kertaa, mutta Turkuhallissa TPS punnersi 4-2 -voiton syyskuun lopussa.

Pistenikkareiden kohtaaminen

Ottelussa kohtaa myös pistepörssin kärkipari Julius JunttilaTomi Kallio. Junttila johtaa pörssiä 51 pisteellä, ja turkulaiskonkari Kallio pyristelee viiden pisteen päässä. Pistepörssin neljän kärki muodostuukin Kalliosta ja Kärppien ykkösnyrkistä. Kärppien tähtipelaajat Charles Bertrand ja Mikael Ruohomaa hengittävät pistepörssissä aivan Kallion niskassa.

Lauantai-illassa TPS-käskijä Kalle Kaskisen on piiskattava ryhtiä joukkueensa kotipelaamiseen. Muuten kovassa lennossa liitävä Kärpät jyrää turkulaiset pannukakuksi.

Seuraa Heitä

Tomi Kallio #71 | TPS

Laitahyökkääjä

TPS-konkati Tomi Kallio on osoittanut iästään huolimatta olevan Liigan parhaita pelaajia. Juuri vuoden turkulaiseksi valittu Kallio on pystynyt yksin luomaan tekopaikkoja sekä sytyttämään joukkuetta taistelemaan.

Nicklas Lasu #31 | Kärpät

Keskushyökkääjä

28-vuotias Nicklas Lasu iski Ässiä vastaan kaksi maalia päätöserässä torstai-iltana, ja nosti Kärpät voittoon. Yhteensä ruotsalaissentteri on onnistunut latomaan 23 pistettä tällä kaudella, ja on jäänyt pisteiden valossa alakynteen kahdessa kärkiketjussa. Tehot ovat kuitenkin lisääntyneet viimeotteluissa. Jatkuuko hyvä pistetahti Turussakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS ei sula Kärppien käsittelyssä
Hurjia nousuja viime aikoina suorittanut oululaisryhmä saapuu ailahdelleen TPS:n vieraaksi. Isännät varmasti haluavat pitää asemansa kärkitaistossa, mikä sytyttää joukkueen totiseen taisteluun. Kärpillä on ollut vaikeuksia pitää pelillinen jänne kasassa koko 60-minuuttisen ajan, mikä povaa lauantaille kotivoittoa.
3 4
2 3