Edellinen ottelu ratkesi dramaattisesti − Tapparan tehoylivoima kohtaa rautaisen Lukko-alivoiman

LIIGA / Ennakko
Koivisto ratkaisi edellisen ottelun Lukolle pelin päätösminuuteilla.
Kuva © jarno Hietanen
Voittojen tielle perjantaina palannut Tappara pyrkii säilyttämään löytämänsä vireen Lukkoa vastaan, joka nousi tappioasemasta niukkaan voittoon Sportista. Ottelussa kamppaillaan samalla Liigan terävimmän kärjen sijoituksista.

Tappara voitti HPK:n vieraissa Jere Karjalaisen kypärätempun turvin lukemin 5−2 hävittyään ennen sitä sekä Kärpille, TPS:lle että Ässille. Hallitseva mestari oli taannoin jo 14 ottelun pisteputkessa, mutta viime ajat ovat palauttaneet kirverinnat takaisin tavallisten liigajoukkueiden kerhoon.

Lukko voitti edellisessä ottelussaan Sportin jatkoajalle venyneessä ottelussa noustuaan ensin tappiolta johtoon, ja sitten menetettyään sen viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla. Sitä ennen raumalaiset olivat hävinneet tiistaina kotiottelunsa KooKoolle 4−2.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen − niin ikään Tampereella. Tuolloin Lukko nappasi kolme pistettä vähämaalisessa ottelussa, jonka Toni Koivisto ratkaisi lopun ylivoimamaalillaan. Ylivoimaa edelsi tuomariston kova ratkaisu viheltää sekä Aleksi Saloselle että Mikko Lehtoselle samanaikaiset 2+10-minuuttiset jäähyt.

Lukko joutuu lähtemään Tappara-otteluun ilman tuikitärkeää hyökkääjäänsä Ville Vahalahtea, joka joutui pitkälle huilille loukkaantumisen vuoksi. Tapparalla sen sijaan ei merkittäviä poissaoloja ole, ellei Veli-Matti Vittasmäen puuttumista puolustuksesta sellaiseksi laske. Kirvesrintojen puolustus kestänee yhden miehen poissaolon, mutta Lukon kannalta Vahalahden menettäminen voi olla kohtalokasta pidemmässäkin juoksussa.

Huilanneet ykkösvahdit paljon vartijoina − Kähkösessä piilee Lukon mahdollisuus

Tappara on yksi Liigan pelottavimmista ylivoimajoukkueista, mutta toisaalta Lukon alivoima on ollut raudanlujaa, toisin sanoen sarjan parasta. Lukon ylivoima puolestaan on tilastollisesti Liigan häntäpäätä, joten se fakta, että Tappara on vähiten jäähyjä ottanut joukkue, ei ainakaan tue vierailijoiden mahdollisuuksia. 

Viiden edellisottelun kuntopuntarilla mitattuna illan joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta 10 ja 11. Molempien pistepussi on karttunut vain viiden napsun verran. Lisäksi kumpikin joukkue on päästänyt enemmän maaleja kuin tehnyt.

Tappara on laukonut pelaamissaan otteluissa enemmän maalia kohti kuin ottanut kuteja vastaan. Raumalaiset sen sijaan ovat joutuneet aika ajoin melkoiseen kiekkosateeseen sarjan kolmanneksi eniten kiekkoja vastaanottaneena joukkueena.

Perjantain ottelussa huilannut Kaapo Kähkönen joutuneekin pelaamaan huippuottelun, mikäli hän haluaa olla pistepotin takeena joukkueelleen. Myös Tappara peluutti perjantaina kakkosveskariaan, joten Dominik Hrachovinan paluu tolppien väliin on luonnollinen oletus.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #26 | Tappara

Laitahyökkääjä

Liukas laituri iski HPK:n verkkoon perjantaina kolme maalia. Karjalainen on ollut tällä kaudella hyvässä maalivireessä, ja hän voisi olla yksi mies, joka auttaa panoksellaan ohittamaan Kähkösen tarvittavan monta kertaa.

Kaapo Kähkönen #36 | AHL

Maalivahti

Perjantaina huilivuorossa ollut Kähkönen palannee joukkueensa maalille Tapparaa vastaan. Tilastojen valossa nuori veskari joutuu kohtaamaan melkoisen kiekkosateen, joten mikäli hän onnistuu tilkitsemään maalinsa huippupelin kaltaisesti, on raumalaisilla riittävästi tulivoimaa tekemään tarvittavat osumat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotikentän voimalla
Kuntopuntarissa joukkueet ovat samoilla sijoilla. Kumpikin onnistui myös katkaisemaan tappiputkensa perjantaina. Kelkka kääntyy Tapparalle kotiedun turvin. Lukolla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan läpi kauden. Viimeisestä kuudesta vieraspelistään raumalaiset eivät ole saaneet kertaakaan täyttä pistepottia.
3 4
1 2