Tappara haastaa runkosarjavoittajan - taistelu kevään kotiedusta jatkuu tiukkana

LIIGA / Ennakko
Tapparan ja Kärppien väliset ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella vastakkain pelaavat hyvin erilaisissa asetelmissa olevat Tappara ja Kärpät. Vierailijat voivat pelata paineettomasti, kun taas isännät kaipaavat lisäpisteitä ansaitakseen kotiedun pudotuspeleihin.

Tapparan orastanut voittoputki olympiatauon jälkeen katkesi lauantaina Porissa, kun Ässät nollasivat tamperelaiset maalein 3−0. Kirvesrintojen jääminen pisteittä tukaloitti heidän tilannettaan kotietutaistelussa, mutta toisaalta he ovat pelanneet ottelun kovinta kilpailijaa JYPiä vähemmän.

Lauantain kamppailussa Tapparan esitys oli hajanainen, eikä joukkue tuntunut saavan tarvittavaa tunnetilaa pelaamiseensa. Patapaidat veivät ottelua sen jokaisella osa-alueella, tamperelaisten jatkaessa kehnoa ylivoimaansa.

Tämän illan oululaisvieraiden otteet ovat kääntyneet pudotuspelien kynnyksellä selvästi heikompaan suuntaan. Kuntopuntarin viidenneksi heikoimman joukkueen runkosarjavoiton varmistumisen jälkeen kärppälauma ei ole pelannut kamppailutilanteita täysillä, ja oululaismiehistössä tunnutaankin välttämään loukkaantumisia runkosarjan viimeisten kierrosten aikana.

Liigan tehokkain hyökkäyskolmikko Julius JunttilaMikael RuohomaaCharles Bertrand on ollut tehoton, eikä esimerkiksi vasenta laitaa pelaava Junttila ole onnistunut maalinteossa kuin kerran koko helmikuun aikana — senkin osuman hän viimeisteli tyhjään verkkoon.

Kärppien piristysruiske tällä hetkellä löytyy kolmannesta hyökkäysketjusta, jossa pelaavat Kristian Vesalainen, Rasmus Kupari sekä Otto Karvinen. Kolmikko on tehtaillut yhteensä seitsemän tehopistettä viimeisten viiden ottelun aikana.

Kotiedusta tiukka kilpailu

Viimeisestä kotietupaikasta pudotuspeleihin käyvät tällä hetkellä taistelua Tapparan lisäksi JYP ja HIFK. Tapparan kanssa tasapisteissä majailevat jyväskyläläiset ovat suurin uhka sinioransseille helsinkiläisten ollessa neljä pistettä taaempana.

JYPin runkosarjaohjelmaa on jäljellä kaksi ottelua, Ässiä ja KooKoota vastaan. HIFK puolestaan kiekkoilee vielä kolme ottelua saaden vastaansa SaiPan, TPS:n sekä Ässät. Tappara päättää runkosarjarupeamansa Jukureita ja HPK:ta vastaan.

Keskinäiset ottelut pienten marginaalien kohtaamisia

Tappara ja Kärpät ovat iskeneet kuluvalla kaudella yhteen kolmesti, joista jokainen kamppailu on ratkennut pienin marginaalein.

Lokakuussa Tappara piti pisteet Hakametsässä nujertaen oululaiset 2−1. Kuukautta myöhemmin oli Kärppien vuoro voittaa kotonaan. Lukemat 60 minuutin jälkeen olivat 3—1.

Viimeisin keskinäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli joulukuun lopussa Raksilassa. Bertrand vastasi Kärppien molemmista maaleista vierasjuhliin päättyneessä ottelussa. Tappara oli tuolloin parempi lukemin 2−3.

Tämän illan ottelusta on niin ikään lupa odottaa tasaista vääntöä. Tapparan voidaan tilanteensa vuoksi odottaa ottavan ohjat käsiinsä, mutta Kärppien tehokkaampi viimeistely takaa heidän pysymisensä mukana voittokamppailussa.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Tapparaan palannut nuorukainen löysi paikkansa heti kirvesrintojen ykkösketjusta. Kauden debyyttiottelussa 2+0 tehot viimeistellyt lupaus ei kartuttanut pistetiliään viime ottelussa, mutta on varmasti merkitty mies vastustajan leirissä.

Kristian Vesalainen #93 | Winnipeg

Laitahyökkääjä

18-vuotias nuorukainen on aloittanut oululaisryhmässä vakuuttavasti. Kolmen pelatun ottelun jälkeen kasassa on yhtä monta tehopistettä, ja koko kausikin on sujunut lähes piste per peli -tahdissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tampereella jälleen ylitöitä
Pudotuspelien alla kummankin joukkueen peliotteet ovat olleet yskähteleviä. Tapparan puolella hyökkäyspeli on tökkinyt, kun taas Kärppien leirissä on ollut havaittavissa motivaation puutetta varmistuneen runkosarjavoiton johdosta. Tappara hallitseekin peliä, mutta Kärpät roikkuu mukana tehokkaalla viimeistelyllä. Kirvesrinnat nappaavat tällä kaudella tutuksi tulleella tavalla lisäpisteen ylitöiltä.
2 3
2 3