Sekasortoinen Tappara on vaarassa jäädä Kärppien jyrän alle

LIIGA / Ennakko
Otso Rantakari kunnostautui ratkaisijana joukkueiden edellisessä Hakametsässä pelatussa runkosarjaottelussa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Viime vuosilta tutun pudotuspeliparin kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tasaisia, mutta tällä kertaa vierasjoukkue Kärpät lähtee otteluun jopa selvänä suosikkina.

Tapparan alkukausi on ollut nihkeä. Yksi suurimpia syitä joukkueen vaisuudelle on ollut avainpelaajien tehottomuus, joka on on heijastunut koko joukkueen tekemiseen kautta linjan.

Syyttävä sormi osoittaa etenkin Jarno Kärjen, Niko Ojamäen ja Tomas Zaborskyn suuntaan, joilta on lupa odottaa huomattavasti nähtyä parempaa sekä tasakentällisin että ylivoimalla.

Tappara lähtee perjantain otteluun slovakialaiselle Banska Bystricalle kärsitty CHL-tappio niskassaan. Slovakiassa pelattu ottelu oli tuloksellisesti merkityksetön jo lohkovoiton varmistaneille tamperelaisille, mutta se ei yksinään selitä sekasortoista esitystä.

Ilman kapteeniaan Jukka Peltolaa, Kristian Kuuselaa ja Jan-Mikael Järvistä pelannut Tappara oli ottelussa ajoittain todella suurissa vaikeuksissa niin hyökkäyksien rakentelun kuin kaksinkamppailuissa pärjäämisenkin kanssa.

Viimeistelyn lisäksi juuri näiden asioiden on olennaisesti parannuttava, mikäli Tappara aikoo edes jollain tasolla pärjätä kovavireistä oululaisjoukkuetta vastaan.

Levännyt ja latautunut Kärpät

Illan ottelu hallitsevaa tuplamestaria vastaan on Kärpille yksi syksyn kohokohdista. Ottelu on joukkueen ensimmäinen kuluvalla viikolla, mikä on sille suuri etu CHL-kuormituksesta kärsivää Tapparaa vastaan.

Oululaisia suosivan ennakkoasetelman ansiosta Kärpät lähtenee otteluun aggressivisesti ja rohkealla otteella, sillä joukkueen karvauspelaaminen on toiminut viime aikoina mallikkaasti.

Nimivahvalle, mutta ailahtelevalle Tappara-puolustukselle Kärppien aktiivinen karvauspeli tietää suuria vaikeuksia.

Myös Kärppien viimeistelytehokkuus on ollut selkeästi illan vastustajaa paremmalla tasolla. Paljon hehkutettujen Charles Bertrandin ja Julius Junttilan lisäksi nuoren Rasmus Kuparin rooli ja itseluottamus ovat olleet jatkuvassa kasvussa.

Ennakkoluulottomasti päävalmentajauransa aloittaneen Mikko Mannerin suojattien pelissä ainoita kehityskohtia on ollut joukkueen kakkosylivoima, joka on ollut hampaatonta ilman sivussa olevaa Shaun Heshkaa.

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Tappara

Puolustaja

Rantakari voi parhaimmillaan jopa ratkaista otteluita kiekollisten taitojensa ansiosta, mutta alkukaudella mies on ollut pahasti tuuliajolla. Tasonnostoa on lupa odottaa pikaisesti.

Jani Hakanpää #2 | Dallas

Puolustaja

Hakanpää on tehnyt sen, mitä Rantakariltakin odotetaan eli nostanut tasoaan merkittävästi. Jykevä puolustaja lukeutuu Kärppien alkukauden onnistujiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparan kone ei käynnisty
Tapparan nousua vaikean alun jälkeen on odoteltu nyt kuukauden ajan. Myös vahva vire CHL:n puolelta katkesi keskiviikkona Slovakiassa, kun taas Kärpät sai hakea harjoituksista terävyyttä ylivoimapeliinsä. Kärppien aktiivisesta pelistä voidaan odottaa todellista myrkkyä kirvesrinnoille, jotka tuskin onnistuvat pistettä enempää nappaamaan. Kuudes peräkkäinen voitto irtoaa tylyllä esityksillä oululaisjoukkueelle.
2
3 4