Erinomaiset puolustukset ja maalivahdit vastakkain - onnistuuko Kärpät viimeistelyssä Tapparaa vastaan?

LIIGA / Ennakko
Tuttu taistelupari on erilaisissa asetelmissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Kärpät pitivät edellisissä peleissään vastustajansa nollilla ja ovat varjelleet omaa maaliaan tehokkaasti. Viimeistelyssä on kuitenkin suuri ero Tapparan eduksi. Tähän ongelmaan Kärpät yrittää löytää ratkaisua.

Tappara ja Kärpät kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Sarjakärki Tappara on voittanut molemmat aiemmat pelit. Heikosti kautensa aloittanut Kärpät on tällä sarjataulukossa kymmenentenä ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Edelliset ottelut

Kuluvalla viikolla Tappara on pelannut kaksi ottelua. Maanantaina kaatui kotona Ässät 4−1, ja keskiviikkona kirvesrinnat hakivat Vaasasta 7−0-vierasvoiton. Kultakypärä Henrik Haapala on kerännyt kahdessa pelissä viisi syöttöpistettä.

Kärpät palasi joulutauolta vasta keskiviikkona ja otti 3−0-kotivoiton KooKoosta. Kauden neljännen nollapelin pitäneen Jussi Rynnäksen lisäksi oululaissankareita olivat kaksi tehopistettä mieheen keränneet Sami Anttila ja Jan Hruska.

Ratkaisukohdat

Tappara ja Kärpät ovat 33 ottelussa päästäneet saman verran maaleja, 70. Tappara on kuitenkin tehnyt Liigassa eniten maaleja, Kärpät taas vähiten.

Kuluvalla viikolla molemmat Tappara-maalivahdit ovat pelanneet hyvin. Dominik Hrachovina piti nollapelin Sportia vastaan, ja Teemu Lassila torjui Ässiä vastaan 29 laukausta päästäen vain yhden maalin. Myös kärppävahti Rynnäksellä on alla nollapeli.

Joulutauolla Tappara teki loppukauden sopimuksen 34-vuotiaan Charles Lingletin kanssa. Kanadalais-valkovenäläinen hyökkääjä saapui Tampereelle tiistaina ja lienee ensimmäistä kertaa Tapparan kokoonpanossa Kärppiä vastaan.

Liigan 20 parhaan pistemiehen joukossa on viisi Tappara-pelaajaa − Haapala, Veli-Matti SavinainenJere KarjalainenTeemu Nurmi ja Jukka Peltola. Kärppien Mika Pyörälä on pistepörssin kolmantena heti Haapala-Savinainen-kaksikon jälkeen, mutta seuraava kärppäpelaaja Mikko Lehtonen on pistepörssissä vasta sijalla 52.

Kärpät kaipaa kipeästi viimeistelyynsä apua muiltakin kuin Pyörälältä. Runsaat loukkaantumiset ja epäonnistuneet hankinnat ovat osaltaan vaikuttaneet Kärppien hyökkäyspeliin.

Erinomaisesti puolustavaa Tapparaa vastaan maalintekohaaste on kova. Varsinkin, kun Tappara on Liigan toiseksi paras kotijoukkue, ja Kärpät puolestaan vierasjoukkueena neljänneksi huonoin.

Tilastopoiminta

Kauden aiemmissa kohtaamisissa kentän sankari on ollut Tapparan Savinainen, joka on kahdessa ottelussa iskenyt yhteensä neljä maalia. Syyskuun kotiottelussa Savinainen iski hattutempun. Myös Aleksi Elorinne on ollut hyvässä vireessä Kärppiä vastaan. Kahdessa ottelussa ovat syntyneet tehot 1+2.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Maalipörssin kärkimies on iskenyt Kärppiä vastaan tällä kaudella jo neljä osumaa. Henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys on enää kahden maalin päässä.

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä on Kärppien hyökkäyspelissä kaikki kaikessa. Pyörälä on myös toinen kärppäpelaaja, joka on tällä kaudella onnistunut maalinteossa Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara päättää vuoden voittoon
Pieniä pelillisiä piristymisen merkkejä esittänyt Kärpät vaikeroi edelleen maalinteon kanssa. Tämä korostuu varsinkin Tapparan tapaista joukkuetta vastaan, jonka tiivis viisikkopeli on myrkkyä hyökkäyksen vaillinaisen rakenteen kanssa painivalle oululaisryhmälle. Tapparan ainoa vaara on hyvään oloon tuudittautuminen murskavoiton jälkeen, mutta se ei kostaudu perjantaina.
3 4
1 2