Kunniagalleriansa avajaisia viettävä Tappara saa vieraakseen Jukurit

LIIGA / Ennakko
Puolustajat ovat kunnostautuneet Tapparan ratkaisijoina viime otteluissa.
Kuva © Saana Hakala
Tahmean tammikuun pelanneen isäntäjoukkueen kurssi on pikkuhiljaa oikenemassa, sillä joukkue hakee lauantaina kolmatta perättäistä voittoaan.

Hakametsän lauantai-ilta polkaistaan käyntiin poikkeuksellisen nostalgisella ja arvokkaalla tavalla, kun Tappara avaa ennen ottelua oman Hall of Fame -kunniagalleriansa. Avajaistilaisuuteen odotetaan saapuvaksi jopa kymmeniä entisiä Tappara-legendoja.

Juhlallisuuksien jälkeen jatketaan jääkiekon parissa, kun kolmatta kertaa kuluvalla kaudella kohtaavat Tappara ja Jukurit taistelevat arvokkaista sarjapisteistä.

Vuoristoratamainen Tappara

Kaksi edellistä mestaruutta nimiinsä vienyt Tappara on kuluvalla kaudella ollut arvoituksellinen joukkue.

Loka-marraskuussa tamperelaiset nykäisivät peräti 10 ottelun mittaisin voittoputken ja vielä joulukuussa joukkue voitti valtaosan otteluistaan, mutta tammikuussa tahti hidastui. Tammikuun 11 ottelustaan Tappara hävisi kuusi, joka ei määränä ole vielä katastrofaalinen, mutta tapparalaisittain huolestuttavampaa on ollut peliesitysten raju ailahtelu.

Hyvänä esimerkkinä toimivat viime viikonlopun tuplaottelut HIFK:ta vastaan. Molemmissa otteluissa voiton avaimet olivat Tapparan omissa käsissä, mutta lopulta viikonlopusta ei jäänyt käteen pisteen pistettä.

Ajoittain joukkueen pelaaminen on näyttänyt kankealta, löysältä ja jopa haluttomalta, mutta toisinaan taas kiekko ja miehet liikkuvat liukkaasti ja oivaltavasti. Syyksi vuoristoratamaisille otteille on esitetty muun muassa rankkaa harjoittelua, joka toki selittäisi ajoittain nähtyä tahmeaa liikettä.

Huomionarvoista on myös se, että alkukaudesta lanseerattu "pelipaikaton pelitapa" on hiljalleen nostanut päätään Tapparan pelaamisessa. Osoituksena siitä on muun muassa se, että kuluvan viikon JYP- ja Ilves-otteluissa Tapparan jatkoaikaratkaisijoina kunnostautuivat innokkaasti hyökkäyksiä tukemaan nousevat puolustajat Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen.

Altavastaajan asema sopii Jukureille

Vieraakseen illan otteluun Tappara saa niin ikään kaksi edellistä otteluaan varsinaisen peliajan jälkeen voittaneen Jukurit. Ottelut KalPaa ja Lukkoa vastaan ratkesivat kumpainenkin vasta voittomaalikilpailussa, joissa ratkaisijoiksi nousivat Zach Budish sekä hiljattain HIFK:sta Jukureihin siirtynyt Mika Partanen.

Partanen on osoittautunut oivaksi vahvistukseksi Jukureille, sillä 25-vuotias hyökkääjä muodostaa jo nyt yhdessä Budishin ja Turo Asplundin kanssa yhden joukkueen vaarallisimmista hyökkäysketjuista.

Mikkeliläisryhmä on ollut nousujohteisessa vireessä jo hyvän tovin, sillä viidestä viime ottelustaan joukkue on voittanut neljä. Ainoan tappionsa joukkue kärsi sarjajumbo Vaasan Sportille, mikä Jukurien valmennusjohdon mukaan johtui siitä, ettei joukkue pystynyt käsittelemään harvinaista ennakkosuosikin asemaansa.

Hakametsässä Jukurit on jälleen altavastaajan asemassa. Asetelmat voivat kuitenkin muuttua, sillä joukkue on kyennyt Risto Dufvan johdolla tiivistämään puolustuspelaamistaan ja sillä on tällä hetkellä neljä melko tasapainoista ketjua.

Ennakkoasetelmien valossa ei olisi suuri yllätys, mikäli molempien joukkueiden viikon kolmas ottelu toisi tullessaan myös viikon kolmannen ratkaisun varsinaisen peliajan jälkeen.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #4 | HV 71

Puolustaja

Olympialaisiin valittu Lehtonen on ollut viime aikoina liekeissä kotiyleisön edessä. Puolustaja on onnistunut maalinteossa Tapparan kolmessa edellisessä Hakametsässä pelatussa ottelussa.

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Pitkänen röyhii, rouhii ja tehoilee. Viimeisessä viidessä ottelussa on syntynyt tehot 3+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurien haasto ei riitä
Jukurit saapuu Tampereelle haastamaan Tapparaa pirteällä jalalla paineettomassa tilassa. Tapparan puolella pelilliset esitykset ovat viime aikoina olleet valoisampia, mikä lupaa hyvää myös lauantaille. Jukurit ei varmasti myy nahkaansa helpolla, mutta kirvesrintojen löytämä maalinteon tehokkuus kallistaa vaakakupin isännille.
2 3
1 2