Ilves voittoputkessa Tapparan kimppuun – voittomaalien erikoismies Savinainen kantona kaskessa

LIIGA / Ennakko
Hakametsän herruudesta miekkaillaan jälleen.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Kauden kuudes paikallistaisto tulee Ilvekselle mahtavaan saumaan: tupsukorvat ovat voittoputkessa, ja taistelu paikasta pudotuspeleihin käy kuumimmillaan. Tapparan Veli-Matti Savinainen on ollut kauden derbyjen tehoykkönen.

Aiemmat kohtaamiset

Tampereen paikallisten hallitsijaksi ollaan kruunaamassa Tapparaa, joka on voittanut kauden viidestä kohtaamisesta neljä: kaksi varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajan turvin. Aiemmat ottelut ovat olleet edelliskausiin verrattuna numerollisesti yllättävänkin tasaisia, ja illan pelistä voidaan odottaa samankaltaista tiukkaa taistelua pisteistä.

Keskinäisten kohtaamisten tehomiehet ovat varsinkin Tapparan puolelta maireaa katsottavaa. Maalitykiksi kypsynyt Veli-Matti Savinainen on paukuttanut Ilves-otteluissa tehot 6+2. Huomioitavaa on, että Savinaisen osumista peräti kolme on ollut voittomaaleja. Muita Tampereen paikallisten pistenikkareita ovat olleet Tapparalta Henrik Haapala (1+6) sekä Teemu Nurmi (4+4), ja Ilveksen puolelta Aleksi Mustonen tehoin 2+4.

Joukkueiden nykyvireet

Tappara on hävinnyt neljästä edellisestä ottelustaan kolme. Kaksi tappioista on tosin tullut voittolaukauskilpailun kautta, eikä joukkueessa ole syytä painaa paniikkinappulaa. Lahdessa kärsitty häviö tuskin hetkautti sarjakärkeä, joka oli reissussa ilman lepovuorossa olleita maajoukkuemiehiään Haapalaa, Savinaista ja Jukka Peltolaa. Ilves-ottelussa kolmikko on jälleen tositoimissa.

Sinioranssien suurin ilonaihe Pelicans-ottelussa oli huippuhankinta Kristian Kuuselan paluu kirvespaitaan, ja kauden avausottelu kartuttikin Kuuselan pistetiliä välittömästi maalin ja syöttöpisteen turvin.

Ilves puolestaan porskuttaa joukkueelle hieman jopa harvinaisessa voittoputkessa. Viikon kaksi ottelua ovat tuottaneet kissapedoille kuuden pisteen lisäksi rutkasti itseluottamusta.

Torstaina joukkue onnistui Antti Lehtosen nollapelin turvin kaatamaan HPK:n. Mielenkiintoista on, saako Lehtonen jatkaa maalinsuulla myös paikallisottelussa.

Sarjataulukkoasetelmat

Kummallakin tamperelaisjoukkueella ollessa yhdeksän ottelua runkosarjaa jäljellä, ovat asetelmat varsin erilaiset. Tappara varmistelee parhaillaan runkosarjavoittoaan, ja kirvesrintojen pahin kilpailija TPS on tällä hetkellä seitsemän pisteen takamatkalla.

Ilves puolestaan taistelee tiukasti pelikevään jatkumisen puolesta. Matkaa kymmenenteen sijaan ja pudotuspeliviivaan on enää vain kaksi pistettä, mutta kilpailu on kovaa. Ilves tarvitsee pisteitä todella kipeästi, mutta riittääkö se kauden toiseen Tappara-kaatoon?

Tähän joku kliseinen paikallispeliotsikko

Tasaisuus, tasaisuus ja tasaisuus. Kolme pääpiirrettä, jotka ovat leimanneet kauden 2016–2017 Hakametsän paikallisia. Tappara on ollut vakuuttava läpi kauden, mutta Ilves on pystynyt haastamaan ja kamppailemaan voitoista joka kohtaamisessa.

Tappara lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Derbyissä voi kuitenkin kliseisesti tapahtua mitä vain, eikä Ilvestä voida pitää täytenä altavastaajana, varsinkaan sen nykyesitysten vuoksi. Viikon voitto-otteluiden kaltaisilla esityksillä Tappara on täysin kaadettavissa.

Seuraa Heitä

Marcus Fagerudd #77 | Djurgården

Puolustaja

Viime ottelussa heilahti verkko, olisiko tänään myös puolustuspään onnistumisten vuoro? Tappara-väkkärien perässä tulee kiire.

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Jos voittomaalin tekijää pitäisi veikata, olisi "Maestron" kerroin melko pieni. Ilveksennahkoja on takan päällä jo kolme, olisiko eväitä neljänteen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara palaa tasolleen
Ilveksellä on alla kaksi maistuvaa voittoa, ensin HIFK:sta ja sitten HPK:sta, voittojen takeena oli tiivistynyt oman alueen pelaaminen sekä henkisesti helpottavat osumat. Kyseessä on vasta toinen kerta koko kaudella, kun Ilves pystyy voittamaan kaksi peliä varsinaisella peliajalla peräkkäin. Tappara on puolestaan kärsinyt yllättäviäkin tappioita viime aikoina. Tappioiden ei saa antaa hämätä, sillä maajoukkuevelvoitteiden vuoksi riveistä on ollut poissa joukkueen suurimpia tähtiä. Lauantaina Tappara palaa tasolleen ja jättää Ilveksen nuolemaan haavojaan ilman armoa.
4 5
1 2