Kolmospaikka tarjolla Tapparalle − HPK pelaa vailla paineita

LIIGA / Ennakko
Tappara ja HPK kyyristyvät vastakkain aloitukseen viimeistä kertaa tällä kaudella
Kuva © Arno Hämäläinen
Runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa kohtaavat jo puolivälierien kotiedun varmistanut Tappara ja pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt HPK. Hämeenlinnalaiset taistelevat lähinnä kunniasta, mutta Tapparalla on vielä sijoitukset jakamatta kärjen takana.

Kolmantena sarjataulukossa oleva Tappara yrittää varmasti pitää kahden pisteen päässä vaanivan JYPin takanaan, jolloin kirvesrinnat välttäisivät nousukuntoisen HIFK:n puolivälierissä. Tietysti runkosarjasijoituksilla on myös rahallinen merkitys, joten tamperelaisille voitto illan pelistä olisi tärkeä.

HPK on voittanut kolme ottelua peräkkäin. Mukaan mahtuu edellisen kierroksen 4−0 kotivoitto sarjakärki Kärpistä. Voitosta huolimatta HPK:n mahdollisuudet pudotuspeleihin katosivat, kun Pelicans karkasi tavoittamattomiin.
Kysymys kuuluu, saako HPK kaivettua vielä motivaation rippeitä esiin Hakametsässä, vai nähdäänkö kaukalossa täysin yksipuolinen näytös. Toisaalta, Tapparan otteet ovat ailahdelleet ja kirvesrinnat ovat monesti olleet vaikeuksissa sarjataulukon häntäpään kanssa.

Tapparalla on viime aikoina ollut haasteita löytää ratkaisu varsinaisella peliajalla. Edellisistä 12 ottelusta puolet on edenneet vähintään jatkoajalle asti. Näistä Tappara on tosin voittanut jokaisen, mutta tärkeitä sarjapisteitä on silti annettu muiden matkaan.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtevän Tapparan on oltava varuillaan, ettei paineettomassa tilassa pelaava HPK pääse yllättämään tamperelaisia. Jos Tappara säilyttää oman pelinsä täydet 60 minuuttia, poistuvat kirvesrinnat kaukalosta sarjakolmosina.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #26 | Tappara

Laitahyökkääjä

Tapparan paras maalintekijä (poislukien Sportista siirtynyt Markus Nenonen) osui pitkästä aikaa Jukureita vastaan. Löytyykö maalijyvä myös tänään?

Eetu Tuulola #82 | HPK

Hyökkääjä

Nuorukaisella luulisi riittävän virtaa taistella vielä viimeiseen asti, vaikka pudotuspelit karkasivatkin käden ulottumattomiin

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tampereella tutusti ylitöitä tarjolla
Tapparan tavaramerkiksi on muodostunut tasaiset ja usein yliajallekin venyneet ottelut. Tappara ei välttämättä parhaimpaansa lauantaina syty, mutta tekee tarvittavan. Pirteästi esiintynyt HPK kuitenkin janoaa varmasti kaudelle hyvää päätöstä ja pistää Tapparan koville. Kolmossijataistelu tuo Tapparalle panosta peliin ja nimimiehiensä ansiosta se pitää pelin hallinnan itsellään, mutta HPK:n sinnikäs taistelu pakottaa pelin jatkoajalle saakka.
2 3
2 3