Kovakuntoinen Tappara ottaa laajalla materiaalilla mittaa Juhamatti Aaltosen pelivireestä

LIIGA / Ennakko
Aaltonen on HIFK:n ylivoimaisesti paras pistemies.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Viime kevään finalistit Tappara ja HIFK aloittavat viikonlopun tuplapelit Tampereella, jossa helsinkiläiset eivät ole kirvesrintoja voittaneet yli vuoteen.

Sarjakärki Tappara ja sarjataulukon kahdeksantena oleva HIFK kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Kirvesrinnat ovat voittaneet aiemmat pelit maalierolla 5-2.

Edelliset ottelut

Tappara on pelannut tämän ja viime viikon aikana neljä ottelua, joista se on voittanut kolme. Tapparan tehoista on pääasiassa vastannut kolmikko Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen ja Teemu Nurmi, joista jokainen on neljässä pelissä kerännyt tehot 2+2.

Tuttujen viimeistelijöiden lisäksi maalin makuun pääsivät myös puolustajat Aleksi Elorinne, Juuso Pulli ja Alexander Bonsaksen. Tapparan maalia on kolmessa pelissä neljästä vartioinut Dominik Hrachovina.

HIFK on samassa ajassa pelannut kolme ottelua, joista saldona on vain yksi voitto, kun tiistaina kaatui HPK lukemin 4-0. Sekaan mahtui myös Lahdessa kärsitty 3-8-murskatappio Pelicansia vastaan.

Helsinkiläisten tehomiehiä tämän ja viime viikon peleissä olivat ruotsalaissentteri Mikael Johansson tehoilla 1+2 ja Juhamatti Aaltonen kolmella syöttöpisteellään. Kevin Lankinen on aloittanut maalilla HIFK:n kolmessa edellisessä pelissä, mutta vaihdettiin pois kesken Pelicans-ottelun.

Ratkaisukohdat

Tappara on tottunut voittamaan. Koko kaudella suoria tappioita on tullut vain kahdeksan. HIFK:lle on kertynyt varsinaisen peliajan jälkeen tappioita 16 eli kaksi kertaa enemmän.

Joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä, perjantaina Tampereella ja lauantaina Helsingissä. Tappara on Liigan kolmanneksi paras kotijoukkue ja paras vierasjoukkue. HIFK on vierasjoukkueina viidenneksi tehokkain, mutta kotijoukkueena vasta yhdeksänneksi paras.

Viimeistely on ollut HIFK:n ongelma. Helsinkiläisiä vähemmän maaleja ovat tehneet vain Jukurit, SaiPa ja KooKoo. HIFK:n kultakypärä Aaltonen on tehnyt 36 pelissä 31 pistettä, mutta seuraavaksi tehokkain pelikuntoinen pelaaja Roope Hintz on kerännyt vain 15 pistettä.

Tapparan hyökkäysmateriaali on huomattavasti leveämpi. Tehokolmikko Haapala, Savinainen, Nurmi ovat kaikki Aaltosta edellä pistepörssissä. Lisäksi viisi muuta hyökkääjää ja kaksi puolustajaa ovat takoneet Hintziä enemmän pisteitä.

HIFK on kuitenkin vain neljän pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, joten viikonlopun tuplapeleissä on muutakin panosta kuin kevään finaalien revanssi.

Tilastopoiminta

HIFK on viimeksi voittanut Tapparan Hakametsässä joulukuussa 2015. Sen jälkeen pelatuissa yhdessä runkosarjapelissä ja kolmessa pudotuspeliottelussa HIFK on jäänyt kahdesti nollille ja onnistunut tekemään yhteensä vain kaksi maalia.

Kun lasketaan mukaan myös Helsingissä pelatut ottelut, on Tappara voittanut HIFK:n viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Viime kaudella maaliennätyksensä rikkonut sähäkkä laitahyökkääjä on pelannut koko tammikuun ja yhteensä kymmenen peräkkäistä peliä ilman maaleja. Pienikokoinen sisupussi hyödyttää joukkuettaan kuitenkin myös karvauspelissä ja alivoimalla.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Parhaalla kaudellaan 26 maalia tehnyt laitahyökkääjä on tällä kaudella osunut vain kolmesti. 19 ottelun maaliton putki katkesi edellisessä pelissä HPK:ta. Alkaako kokenut viimeistelijä herätä, kun pudotuspelit lähestyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara vankistaa asemaansa kärjessä
HIFK ei ole vielä tällä kaudella löytänyt lääkkeitä Tapparan kukistamiseksi. Vaikka Tappara on viime aikoina ollut kotonaan pienoisissa vaikeuksissa, lähtee se otteluun ennakkosuosikkina. Tapparan pienoinen ailahtelu viime aikoina sekä heikko alivoimapelaaminen tuovat HIFK:lle mahdollisuuden, mutta Tappara on astetta terävämpi.
1 3
2 4