Tehottomat Tampereella − Taimi tasapainottamaan takalinjoja

LIIGA / Ennakko
Marraskuun lopussa Ässät haki jatkoaikavoiton Hakametsästä.
Kuva © Saana Hakala
Viimeistelyvaikeuksien kanssa painivat Tappara ja Ässät päättävät kolmen pelin viikkonsa Tampereella. Tappara yrittää avata voittotilinsä tämän vuoden puolella. Ässät puolestaan saa loukkaantumisten runtelemaan kokoonpanoonsa helpotusta, kun Tommi Taimi palaa kolmen kauden jälkeen kasvattajaseuraansa.

Sarjataulukon kolmantena oleva Tappara kamppailee maalintekovaikeuksien kanssa. Kolme edellistä peliään hävinnyt hallitseva mestari on kahdessa edellisessä pelissään tehnyt yhteensä vain yhden maalin.

Kärkihyökkääjistä Tomas Zaborsky on pelannut seitsemän peliä ilman maalia, Sebastian Revon maaliton putki on kahdeksan peliä, ja Jukka Peltolalla jo yhdeksän peliä.

Kapteeni Peltola on joulu- ja tammikuun kahdeksassa pelissä saanut aikaiseksi vain yhden syöttöpisteen. Myös paras maalintekijä Jere Karjalainen on pelannut neljä peräkkäistä peliä ilman tehoja. Joulutauon jälkeen kirvesrintojen tehot ovatkin olleet puolustajien harteilla.

Ilvestä vastaan kolme neljästä maalista teki puolustaja, Kärppiä vastaan kolmesta maalista kaksi syntyi puolustajien lavasta, ja Lukkoakin vastaan neljästä maalista kaksi iski puolustaja. Erityisesti Mikko Lehtonen ja Otso Rantakari olivat joulutauon jälkeen kovassa vireessä, mutta tämän vuoden puolella molemmat ovat toistaiseksi pisteittä.

Ässillä on samanlaisia murheita. Keskiviikkona porilaiset hakivat vierasvoiton Hämeenlinnasta ja onnistuivat maalinteossa kolmesti, mutta Lukkoa, JYPiä ja Pelicansia vastaan syntyi yhteensä vain kaksi maalia. Antoine Laganière on ollut Ässien johtavia pelaajia hyökkäyssuuntaan − sekä viime aikoina että koko kausi huomioon ottaen.

Kahdessa viime pelissä Laganière on koonnut tehot 1+1, minkä lisäksi juonikas kanadalaissentteri onnistui HPK:ta vastaan ainoana voittomaalikilpailussa.

Taimi ottaa ässäpuolustuksen komentoonsa

Loukkaantumisetkin rokottavat Ässien kokoonpanoa. Philip McRaen ja Mikko Salmion puuttuminen haavoittaa entuudestaan tehotonta hyökkäyskalustoa, ja Juho Tommilan sekä Jere Seppälän poissaolo kaventaa puolestaan alakertaa.

Ässät kuitenkin teki huippuhankinnan, kun hyökkäävä puolustaja Tommi Taimi teki kasvattajaseuransa kanssa monivuotisen sopimuksen. Alkukauden KHL:ssä Slovan Bratislavassa pelanneen Taimen pitäisi olla Ässien kokoonpanossa heti Tampereella.

Molemmat joukkueet tulevat matkaan takaa lauantain kohtaamiseen Tampereelle. Etulyöntiasemaa ei varsinaisesti ole kummallakaan. Tappara on neljänneksi paras kotijoukkue, mutta vastaavasti Ässät on neljänneksi paras vierasjoukkue.

Ratkaisevaa on, kumpi joukkue pystyy tehokkaammin nollaamaan perjantain pettymyksen. Tappara on tällä kaudella pelannut 11 kertaa peräkkäisinä päivinä ja kuudesti voittanut jälkimmäisen ottelun. Ässien vastaava saldo on kolme voittoa kuudesta.

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Tappara

Puolustaja

Oikealta laukova taitava puolustaja on hyökkäyspäässä juonikas ja vaarallinen, mutta toisinaan 24-vuotias Rantakari sortuu turhaan kikkailuun myös omassa päässä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Ylivoimalla kuitenkin parhaimmilllaan todella tehokas.

Tommi Taimi #33 | Ässät

Oikea puolustaja

Mestaruuskevään sankarin paluu on Ässien puolustukselle valtava ilouutinen. KHL:ssä Taimi ei ole tehoilla juhlinut, mutta parhaalla liigakaudella on syntynyt yli 30 pistettä. Oman kasvatin paluu pitkällä sopimuksella on myös henkisellä tasolla tärkeä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jäähyily kostautuu Ässille
Tappara on edellä sarjataulukossa sekä kuntopuntarissa, Ässät kuluttaa enemmän jäähypenkkiä. Tapparan ylivoima on onnistunut vähintäänkin kohtuullisesti tällä kaudella, mutta myös viime otteluissa. Lisäksi ottelu pelataan Tampereella, joten kirvesrinnoilla on kotikentän tuoma etu mukanaan. Tapparan pienehköt voitot löytyvät eniten pelattujen joukosta, joten kerrointa voi lähteä hakemaan suurimaalisella voitolla. Edellytykset siihen on, sillä Ässät on ailahdellut viime aikoina.
5 6 7
1 2