Sport hakee lohtua marraskuuhun Pelicansin kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Sport juhli lahtelaisten luona kaudenavauksessa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport isännöi Lahden Pelicansia kauden ensimmäisen kerran. Lintupaidat kohtasivat viimeksi kauden avauskierroksella syyskuun alussa, joka kääntyi vaasalaisten eduksi.

Edelliset ottelut

Kummallakaan osapuolella maajoukkuetauon jälkeinen runkosarja ei ole lähtenyt toivotulla tavalla. Pelicans on otellut kolmesti, joista saldona yksi piste Rauman Lukkoa vastaan. Näihin kolmeen otteluun lahtelaisten verkko heilui peräti 15 kertaa, ja pelikaanipaidat itse onnistuivat maalinteossa viidesti.

Sport puolestaan on ehtinyt isännöidä Jukureita, ja vierailla Jyväskylästä. Mikkeliläiset antoivat kotkapaitojen maistaa tappion katkeraa kalkkia, ja Keski-Suomen vierailu toi ainoastaan lohtua kanadalaishyökkääjä Andrew Kozekin avausmaalin muodossa.

Ratkaisukohdat

Lahtelaisilla on käytössään kova tähtisikermä Sportin riveihin verrattuna. Loukkaantumiset ovat jälleen ollut vaasalaisten riesana, mutta täydennysmiehet ovat alkaneet suoriutua paremmin. Jukurit-ottelussa Jesse Paukku pelasi todella väkevästi, vaikka ei suurimpaan valokeilaan pääsytkään.

Kozek puolestaan haki mikkeliläisvieraiden kanssa vielä pelituntumaa, mutta JYPin kanssa meno näytti jo paremmalta. Sportin täytyykin saada vahvat otteensa muutettua tulokseksi, ja jäähyaition oven täytyy pysyä mahdollisimman paljon kiinni, mikäli kotkapaidat haluavat pisteitä ottaa Pelicansilta.

Pelicansin ja Sportin kohtaamiset Liigassa ovat olleet erittäin tasaväkisiä, eikä fyysisyyttä ole säästelty, joten historia toistanee itseään Kuparisaaressakin.

Seuraa Heitä

Iikka Kangasniemi #4 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Pelicansin kirkkaimpia tähtiä. Viimeiseen kolmeen otteluun kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Andrew Kozek #91 | Mora IK

Hyökkääjä

Kanadalaisvahvistus avasi toisessa ottelussaan maalitilinsä, eikä osuma tullut heikkoa joukkuetta vastaan. Jatkuuko tempo Pelicansia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vaasassa verkot heiluvat
Sportin ja Pelicansin otteet viime aikoina ovat olleet tappiollisia ja erityisesti puolustuspään poissaolot ovat tuoneet päänvaivaa joukkueille. Molemmista ryhmistä kuitenkin löytyy maalintekovoimaa ja rikkonaiset puolustukset saattavat hyvinkin tarjota mahdollisuuden maalintekijöiden esiin nousemiseen. Sport lähtee pienoisena ennakkosuosikkina peliin kotikaukalossaan, mutta voiton vie tehokkaammin paikkansa hyväksi käyttävä ryhmä.
4 5
3 4