Sarjakärki Vaasan vierailulla

LIIGA / Ennakko
Bertrandin ketju on löytänyt punaisen lankansa tehokkuuteen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Runkosarjan kärkipaikkaa pitelevä Kärpät vierailee keskiviikko-illan ratoksi Vaasan Kuparisaaressa. Kotijoukkue sai juuri katkaistua pahan tappiokierteensä Kouvolassa, mutta riittääkö se Oulun tehonippua vastaan?

Edelliset ottelut

Oululaiset ovat ottaneet edellisestä kahdesta ottelusta puhtaat voitot, joissa kummallakin kerralla maalissa oli Sportissakin kiekkoja kopannut Veini Vehviläinen. Kärppien tehokkaimpina pistemiehinä viime otteluissa ovat toimineet myös vaasalaisille varsin tutut kiekkoilijat Ville Leskinen ja Charles Bertrand

Kouvolassa vietetty viikonloppu kerrytti Sportin pistesaldoa kolmella. Ensimmäinen KooKoo-ottelu tuotti loistavasta alusta huolimatta vain lisäpisteen, ja seuraavan päivän koitos kääntyi lopulta kotkapaidoille jatkoajalla. Yhdysvaltalaishyökkääjä Sam Povorozniouk hankki itselleen yhden ottelun pelikiellon, joten nuorta laituria ei Kärpät-ottelussa nähdä. 

Ratkaisukohdat

Seurojen edellisessä kohtaamisessa Oulussa Sport pyristeli ensimmäisen erän. Sen jälkeen kotkapaidoilta loppui bensa, ja Kärpät mässäili tehopisteillä. Sport-maalivahti Rasmus Rinne teki minkä pystyi, eikä kaikkea osumia voi hänen omatunnolleen laskea.

Kärpät oli kuitenkin silloin pienessä kierteessä myös, ja joukkue on kasvanut kovaa vauhtia. Eikä Julius Junttilan paluu Ouluun ole tuonut negatiivisuutta joukkueen tilastoihin. Sportilla onkin kova pala purtavaksi keskiviikkoiltana, mikäli haluaa pysyä pistekannalla.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #23 | Sport

Laitahyökkääjä

Kolmeen otteluun kolme maalia ja syöttöpiste. Hyvä peli-ilme ja vahva maalinedustalla kamppailu enteilee maaliputken jatkumista.

Teemu Kivihalme #61 | Kärpät

Puolustaja

Pohjois-Amerikasta saapunut puolustaja on näyttänyt taitonsa Liiga-tasolla. Viime kamppailussa alusti kaksi Kärppien maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien meno ei hyydy
Sportin ja Kärppien tulokset ovat täysin päinvastaisissa suunnissa: sarjakärjessä porskuttava oululaisjoukkue on hävisi lokakuun 10 ottelustaan vain kaksi, kun taas vaasalaisisännät voittivat vain kahdesti. Sportin peliesitykset ovat ailahdelleet pelien sisällä ja myös tehottomuus on vaivannut. Kärppien peli puolestaan rullaa saumattomasti eteenpäin, mistä osoituksena ovat kahdessa edellisessä pelissä puhtaana pysynyt oma veräjä ja kahdeksan tehtyä täysosumaa. Sarjan heikointa alivoimaa pelaava Sport on myös sortunut usein jäähyilyyn ja se kääntää vaakakuppia entistä vahvemmin neljänneksi tehokkainta ylivoimaa pelaavan Kärppien suuntaan.
1 2
5 6