Jatkuuko Kärppien sulaminen Sportin vieraana?

LIIGA / Ennakko
Kärppien kolmen maalin johto Kaisaniemessä vaihtui kahdeksi pisteeksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Sarjakärki Kärpät saapuu kauden toiselle visiitilleen Vaasan Kuparisaareen. Oululaisvieraat ovat menettäneet voitokkaan kulkunsa, mutta pisteitä on silti petopaidoille ropissut.

Edelliset ottelut

Sportin joulukuun alku ei ole helpotusta tuonut. Rauman-vierailu poiki yhden pisteen, mutta edelliset kaksi kamppailua kotona ja Porissa ovat päättyneet suoraan tappioon. Pelicans-voiton jälkeen tappioita Sportille on koitunut viisi peräkkäin.

Kärppien aikaisempi voittoputki päättyi kymmeneen otteluun, ja sen katkaisi Ässät ansiokkaan maalivahtipelinsä ansiosta. Tiistaina Helsingin Kaisaniemessä Kärpät otti helpottavan kolmen maalin johdon HIFK:ta vastaan. Helsinkiläisisännät eivät kuitenkaan lannistuneet ja takaa-ajo huipentui jatkoajalle saakka. Sankarin viitan otti lopulta kuitenkin Mikael Ruohomaa.

Toistuuko Kärppien sulaminen?

Viime vierailulla Kuparisaaressa Kärpät iski ottelun ensimmäiset neljä maalia, mutta Sport kampesi itsensä miltei Kärppien rinnalle ottelun päättyessä lukemin 4−3. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi tuolloinkin, että heillä on vaikeuksia pitää johtoasema. Nyt joukkueen toisella visiitillä olosuhteet ennen ottelua ovat samat.

Jotta Sport saisi pisteitä pidettyä pois oululaisvierailta, joukkueen henkinen lujuus ja taistelutahto täytyy olla tapissa avauskiekosta päätössummeriin saakka. 

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Neftehimik

Keskushyökkääjä

Iski Kärppien kaksi maalia HIFK:ta vastaan, ja meno on häikäisevää.

Joonas Komulainen #30 | Sport

Keskushyökkääjä

Alusti Ässiä vastaan Sportin maaleista kaksi. Pieni mutta pippurinen sentteri saanee kerätty tehopisteitä vanhaa seuraansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät korjaa pisteet matkaansa
Sport kyntää tällä hetkellä syvällä, sillä joukkue on viiden ottelun tappioputkessa ja edelliset yhdeksän ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Joukkue pystyy hetkittäin hyväänkin suorittamiseen, mutta heikot hetket erityisesti omalla alueella maksavat takaiskumaaleja liiaksi. Kärpät porskuttaa sarjan kärjessä ja joukkueen pelillinen ote on aivan eri tasolla Sportiin verrattuna, vaikka se Ässille voittomaalikisatappion kärsikin ja HIFK:ta vastaan menetti kolmen maalin johtonsa. Kärpät nappaakin vierasvoiton Vaasasta kohtuullisen selvällä marginaalilla.
1 2
5 6