Halli ehti käyttökuntoon - Jukureilla mahdollisuus nousta häntäpaikalta

LIIGA / Ennakko
Miten Sport-puolustus on paikannut Salon jättämän aukon?
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Vuoden 2017 viimeiseen otteluun Kuparisaaressa vieraaksi saapuu Jukurit. Suoralla voitolla mikkeliläiset nousisivat pois sarjataulukon hännästä, ja Sportin rinnalle taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Edelliset ottelut

Vaikka Ässät vetikin Sportista pidemmän korren tehokkuudessa, vaasalaiset pelasivat silti laadukasta kiekkoa. Porilaisten avausmaali kulminoitui kotkapaitojen soheltamiseen maalin edustalla, ja huonoon tuuriin. Lisäksi Ässien karvaus aiheutti Sport-puolustuksessa rakoilua, ja myös muissakin maaleissa kotkapaidat eivät olleet Mika Järvisen edessä tarpeeksi hereillä.

Jukurien rivit kokivat kovat kolaukset, kun hyökkääjä Henrik Koivisto ja puolustaja Hannu Pikkarainen purkivat sopimuksensa. Mikkeliläisten meno ei kuitenkaan laantunut JYP:iä vastaan, kun hurrikaanipaidat löysivät itsensä kahden maalin takaa-ajoasemasta. Jukureiden johto ei kuitenkaan kestänyt, mutta saivat ryöstettyä Jyväskylän vierailusta pisteen.

Onko Jukureiden materiaali liian ohut?

Sport on joutunut toteamaan Jukurien paremmuuden tällä kaudella kahdesti, mutta nyt jos koskaan olosuhteet ennen ottelua ovat kotkapaitojen puolella. Mikkeliläisvieraiden rivistö on heikentynyt huomattavasti, mutta JYP-ottelu osoitti, että löysin rantein ei siltikään voi ottaa.

Jukurien menestys laskeutuu entistä enemmän Sami Rajaniemen, Zach Budishin, ja Teemu Suhosen harteille. Jos he eivät onnistu Kuparisaaren illassa, Sportilla lienee hyvät mahdollisuudet voittoon.

Seuraa Heitä

Aleksi Ainali #44 | Sport

Keskushyökkääjä

Sportin tehokkaimman kolmikon syöttökone. Onnistui Ässiä vastaan pistesarakkeella.

Teemu Suhonen #4 | Jukurit

Puolustaja

Joukkueensa parhaimpia puolustajia, ja iski Jyväskylässä kauden kuudennen maalinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit taistelee voiton Vaasasta
Sport ja Jukurit ovat esittäneet piristyneitä otteita viime aikoina. Jukurit on erityisesti saanut puolustuspelinsä tiiviiksi ja Sami Rajaniemi maalillaan on ollut kovassa iskussa. Sportin parantunut vire on näkynyt erityisesti kotikaukalossa, kun edellisissä kotiotteluissa kaatuivat Tappara ja JYP. Hyökkäyspään tehokkuudessa vaasalaisryhmä on ollut mikkeliläisryhmää edellä. Mikkeliläisten tiivis puolustus ja tarpeeksi tehokas viimeistely riittävät tiukassa kamppailussa voittoon.
1 2
2 3