Parks ja Nenonen iskevät Ilveksen kimppuun

LIIGA / Ennakko
Markus Nenonen teki HIFK:ta vastaan kaksi maalia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ilves saapuu jälleen Vaasaan taistelemaan pisteistä Sportia vastaan. Edellinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Sportin 4−3-voittoon jatkoajalla. Sportin viimeisin peli oli vakuuttava, kun joukkue otti maukkaan 4−1-kotivoiton HIFK:sta. Ilves pelasi puolestaan perjantaina tasaisen kamppailun HPK:ta vastaan, ratkaisu tuli ottelun loppusekunneilla, kun Ilves teki 5−4-voittomaalin.

Sport ja Ilves kohtasivat kauden alussa Kuparisaaressa, ja Sport veti silloin pidemmän korren ja voitti ottelun jatkoajalla 4−3. Ratkaisijana oli silloin Sportin amerikkalaishyökkääjä Michael Parks, joka on ollut viime aikoina hyvässä vireessä.

Molemmat joukkueet voittivat viime pelinsä

Sport otti torstaina vakuuttavan voiton HIFK:sta lukemin 4−1. Ottelun ykköstähti oli Sportin maalivahti Mika Järvinen, joka torjui yhteensä 46 laukausta. Sportin puolustus hoiti ottelussa työnsä erinomaisesti: puolustajat pelasivat fyysisesti ja suojasivat oman maalin edustaa tarkasti. Myös Sportin alivoima toimi ottelussa hyvin, ja jopa hallitsi kiekkoa tilapäisesti hyökkäyspäässä alivoimalla.

Ilves voitti perjantaina HPK:n lukemin 5−4. Tasainen ottelu näytti menevän jatkoajalle, mutta Ilveksen Teemu Rautiainen teki voittomaalin ottelun loppuhetkillä ja nosti joukkueen sijoitusta sarjataulukossa jumbopaikalta pykälää ylemmäs. Ilves vaihtoi kolmanteen erään maalivahdin, Markus Ruusun, joka torjui yhteensä neljä laukausta ja varmisti Ilvekselle voiton. Ilveksen ykkösmaalivahti Antti Lehtonen loukkaantui toisen erän lopulla, eikä tule pelaamaan tänään.

Sportin maalintekijät hyvässä vireessä

Sportin hyökkääjät Markus Nenonen ja Parks ovat viime aikoina olleet tehokkaita. Nenonen viimeisteli HIFK:ta vastaan kaksi maalia, ja pelaajan kauden pistetili on tähän mennessä seitsemän maalia ja neljä syöttöpistettä. Parks teki HIFK:ta vastaan yhden maalin ja yhden syöttöpisteen. Amerikkalaishyökkääjä taas on Sportin paras pistemies tehtyään yhteensä kuusi maalia ja seitsemän syöttöpistettä 11 pelissä.

Jatkaako Koivula hyviä otteitaan?

Otto Koivula pelasi HPK:ta vastaan tehokkaasti, kun nuori suomalaishyökkääjä viimeisteli yhden maalin ja kolme syöttöpistettä. Koivula on parantanut peliään kauden aikana ja otteet ovat viime peleissä olleet vahvoja. Koivula on tällä kaudella tehnyt yhden maalin ja viisi syöttöpistettä.

Seuraa Heitä

Michael Parks #17 |

Oikea laitahyökkääjä

Parks viimeisteli HIFK:ta vastaan tehot 1+1. Amerikkalaishyökkääjä on Sportin paras pistemies ja on tähän mennessä tehnyt 13 tehopistettä 11 pelissä.

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Nenonen teki HIFK:ta vastaan kaksi maalia ja on viime aikoina pelannut tehokkaasti.

Otto Koivula #12 | Ilves

Hyökkääjä

Otto Koivula pelasi HPK:ta vastaan huippuottelun, hyökkääjä tehtaili yhden maalin sekä kolme syöttöpistettä.

Teemu Rautiainen #19 | Ilves

Laitahyökkääjä

Rautiainen teki HPK:ta vastaan kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vaasassa tehtaillaan maaleja
Sport ja Ilves ovat viime kierroksilla takoneet maaleja hyvään tahtiin, sillä Sport on tehnyt edellisissä kolmessa ottelussa 12 ja Ilves 11 täysosumaa. Omissakin on kuitenkin soinut runsaasti, joten maalimäärän voi odottaa nousevan kohtuullisen korkeaksi. Ilves menetti perjantain HPK-kamppailussa ykkösvahtinsa Antti Lehtosen sairastuvan puolelle ja tämä tekee ison loven tamperelaisryhmän alakertaan. Ilves jatkaa piristyneitä otteitaan, mutta vaasalaisten vahva kotivire on kuitenkin liikaa ja se korjaa voiton runsasmaalisesta kamppailusta.
4 5
3 4