Kumpi parantaa saumojaan pudotuspeleihin?

LIIGA / Ennakko
Sund palasi paikkaamaan vajaata puolustuskalustoa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport hakee uutterasti avausvoittoaan joulutauon jälkeen. Tällä kertaa Kuparisaareen saapuu voittokantaan palannut Ilves.

Joulutauon jälkeen Ilves on suorittanut illasta toiseen tasaisesti, mutta liian usein pistemenetyksiä on koitunut synkkien hetkien tai pienten virheiden takia. KooKoo-ottelussakin voitto oli livetä käsistä turhien jäähyjen seurauksena, mutta joukkue onnistui venymään. Viime aikoina Ilves on onnistunut myös nousemaan takaa tasoihin ja pisteille.

Sport puolestaan hakee vielä ensimmäistä voittoaan kinkun nautiskelun jälkeen. Jukurit-ottelussa kotkapaidat eivät saaneet juurikaan mitään aikaiseksi, ja Robin Salon puuttuminen näkyi pelaamisessa liikaakin. Kuopiolaisten saavuttua vieraaksi pakisto oli heikentynyt entisestään Markus Kankaanperän siirryttyä Helsinkiin, mutta vaasalaiset taistelivat kuitenkin erinomaisesti KalPaa vastaan, vaikka ansaittua palkkiota ei tullut.

Jaossa tärkeitä pisteitä taisteluun pudotuspelipaikasta

Tupsukorvilla on noussut potentiaaliset pelaajat omalle tasolleen. Eemeli Suomi ja Arttu Ruotsalainen ovat esiintyneet viime kamppailuissa todella pirteästi, ja konkari Sami Sandellin johtama vitja Ville Meskasen ja Teemu Rautiaisen kanssa on saanut tehoja aikaan. 

Maalivahtipeli on tällä hetkellä Ilveksellä isoin kysymysmerkki. Riku Helenius ja Antti Lehtonen pystyvät pelaamaan voittavasti, mutta huonona päivänä voittoon ei ole paljon saumaa. Sportin Mika Järvinen on saanut paljon vastuuta. Hän pelasi KalPa-ottelussa hyvin, mutta Jonathan Iilahti ansaitsisi enemmän peliaikaa ja ensimmäisen voittonsa.

Nuorten MM-kisoista palaavat Otto Koivula ja Joona Koppanen eivät ehdi Ilveksen kokoonpanoon, ja lienee todennäköistä, että Salokin jää ottelussa näkemättä.

Seuraa Heitä

Joel Kiviranta #25 | Sport

Laitahyökkääjä

Meno oli KalPaakin vastaan huikeaa yhdessä Kalaputaan ja Ainalin kanssa. Tarjoili Sportin ainokaisen kuopiolaisvieraiden maaliin.

Teemu Rautiainen #19 | Ilves

Laitahyökkääjä

On ollut edellisilläkin kausilla Sportille suuri piikki lihassa, ja nyt hyökkääjällä on allaan tehoilta KooKoota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves surkea vieraissa
Ilves on pelannut tällä kaudella 18 vierasottelua, pistesaldo näyttää lukemaa 12. Joulukuun lopulla tupsukorvat hakivat vierasvoiton toisen kriisijoukkueen kustannuksella Hämeenlinnasta, mutta edellinen vierasvoitto on lokakuulta. Sport ei edelleenkään lukeudu kauden onnistujiin, mutta syvin aallonpohja on jo takana. Viimeisen neljän kotiottelun aikana vaasalaiset ovat napanneet täyden pistepotin sekä Tapparalta että JYPiltä.
2 3
1 2