Ilves hakemaan kauden avauspisteitä Vaasasta

LIIGA / Ennakko
Onko Sport tyly isäntä Ilvekselle?
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Tahmeasti aloittaneet Sport ja Ilves kohtaavat perjantai-iltana Kuparisaaressa. Sport onnistui voittamaan kauden ensimmäisen ottelunsa Lahdessa, mutta Ilves pyrkii saamaan vielä ensimmäisiä pisteitään.

Edelliset ottelut

Ilveksellä näytti ottelun alku SaiPaa vastaan hyvältä. Joukkue painosti heti rankasti, ja onnistuikin kampeamaan itsensä kahden maalin johtoon. Puolustuspäässä tupsukorvat kuitenkin uinahtivat pahimpaan aikaan, ja loppujen lopuksi kaikki pisteet lipesivät tamperelaisten käsistä.

Sport ei vieläkään onnistunut päihittämään turkulaista peikkoa. TPS onnistui ripeästi maalinteossa kahteen otteeseen, mutta Sport onnistui pääsemään ottelussa tasoihin. Kunnes alkoi päätöserä. Ripeä maali turkulaisisännille, ja Sport näytti menettäneen selkärankansa.

Erikoistilannepelaamisen täytyy toimia

Mikäli Sport mielii ottaa kauden avausvoittonsa kotihallissa, on joukkueen onnistuttava herättämään ylivoimansa. Alivoimakin olisi piristyksen tarpeessa, sillä alimiehityksellä pelaaminen on onnistunut 55 prosentin varmuudella. Ylivoima komeilee vielä pyöreänä nollana.

Ilvekselläkään ei juuri kehuttavaa erikoistilannepelaamisessaan ole. Vaikka ylivoima onkin saanut onnistumisia, prosentti on kuitenkin alle neljännes täydestä. Alivoimanelikko on Ilveksellä suoriutunut kohtalaisen hyvin, antautuen vain joka neljäs kerta.

Jos Sport ei saa vieläkään ylivoimamaalia aikaiseksi, ja tiistainen räpellys Turusta jatkuu, Ilveksellä ei ole suuria ongelmia hakea Vaasasta kauden avausvoittoaan.

Seuraa Heitä

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

Kerännyt jo kolme syöttöpistettä ja on Sportin tärkein palanen ylivoimaketjuissa.

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Sai maalitilinsä auki SaiPaa vastaan, ja nuoresta iästä huolimatta hyökkääjä on alati vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vaasassa mätetään maaleja tasatahtiin
Sport lähtee Ilves-kamppailuun kaksi tappiota allaan, joista viimeisin oli tiistain murskatappio TPS:lle. Ilves puolestaan hakee vielä kauden avausvoittoaan, sillä ensimmäiset kolme peliä ovat tuoneet vain tappioita tamperelaisryhmän tilille. Vaasalaisryhmä on tehnyt ensimmäisissä peleissään paljon maaleja, mutta vastaavasti omissakin on soinut turhan tiuhaan. Ilves puolestaan on kärsinyt tehottomuudesta ja tämä asetelma kääntää kuppia vaasalaisryhmän suuntaan. Sport lähtee otteluun jonkinasteisena ennakkosuosikkina, mutta maaliero tuskin tulee repeämään kovinkaan suureksi.
3 4
2 3