Pisteitä heikosti kotona vastaan pisteitä heikosti vieraissa

LIIGA / Ennakko
Toivotetaanko Charles Bertrand tervetulleeksi takaisin avokäsin?
Porilaiset patapaidat vierailevat Vaasassa kauden ensimmäistä kertaa. Vastassa ovat lähtökohtaisesti toistensa vastakappaleet, koska Sport ei ole onnistunut kaapimaan kotiotteluissaan pisteitä, kun taas Ässät ovat suoriutuneet vaisusti vieraissa.

Sportilla on kotivoittoja kertynyt kokonaisuudessa vain kaksi kappaletta, ja Ässillä saman verran Porin ulkopuolella.

Patapaidoilla aktiivisuus on ollut eri asteikolla kuin Isomäen hallissa. Kuparisaaren pieni kaukalo taasen tuntuu tuottavan vaikeuksia Sportin viivelähtöihin ja  aktiiviseen puolustamiseen.

Ässien sairastuvalla on vielä hyökkääjät Jarno Kärki, Antti Jaatinen ja Matti Kuparinen. Ville Korhonen saattaa pukea pelipaidan päälleen Vaasassa.  Sportilla puolestaan Joel Kivirantaa tuskin nähdään ottelussa Joe Finleyn taklauksen myötä, ja sentteri Joonas Komulainen on vielä poissa joukkueensa vahvuudesta.

Maalivahtipeli on Ässillä toiminut hyvin molemmin puolin, joten kronologisesti ajatellen Ari Ahonen aloittaa torjuntatyöt. IFK-ottelussa Sport sai uutta tuulta alleen, kun Rasmus RInne vaihtui Mika Järviseen, joten Järvinen aloittaa suurella todennäköisyydellä. Toisaalta Rinteellä olisi hyvä paikka kasvojen pesulle näpäyttää vanhaa seuraansa. 

Lisää tuttuja visiitille

Porilaisvieraiden pakistossa suurin vastuu on siirtynyt duolle Jyri Marttinen-Jere Seppälä. Sportista täksi kaudeksi siirtyneelle Niko Peltolalle ei ole vielä Jyrki Ahon pelikirjasta löytynyt ideaalia paikkaa, mutta visiitti vanhassa kotihallissa saatta virkistää muistia ja taitoja.

Suurella innolla voidaan myös odottaa mitä ranskalaislaituri Charles Bertrand keksii Sportin päänvaivaksi. 

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Kahdeksan ottelun pisteputki päättyi tiistain TPS-ottelussa, mutta tuottanee silti kosolti harmia Sportin alakerralle.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Kovan laukauksen omaavalle hyökkääjälle kertyi kahden pisteen ilta IFKta vastaan, ja Nenonen alkaakin löytää omaa paikkaansa kotkapaitojen riveistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sport voittaa sarvien kolistelun
Ässät on ollut kotona pirteä, mutta vieraissa meno ei ole vakuuttanut. Erityisesti kahdeksan tehtyä maalia kuudessa ottelussa on synkkä tilasto. Sportilla puolestaan on ollut ongelmia puolustussuuntaan, mutta erityisesti ylivoimapeli on ollut vakuuttavaa. Onnistumiset leveällä rintamalla tuovat kolme pistettä vaasalaisille.
3 4
0 1