Sitkeän SaiPan selkäranka on katkeamaisillaan TPS:n käsittelyssä

LIIGA / Ennakko
Oula Palve pelaa elämänsä kevättä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kahdessa ensimmäisessä ottelussa TPS:n tiukoille laittanut SaiPa jäi lauantaina tylysti turkulaisten jalkoihin. Neljännessä osa-ottelussa kaivataan tuntuvaa ryhtiliikettä, jos sputnikit aikovat vielä jatkaa kauttaan.

TPS-sarja on koetellut Idän ihmeen henkistä selkärankaa kovalla kädellä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Saipa menetti kahden maalin johdon päätöserässä. Lauantaina TPS taas tyrmäsi sputkinit tylyin 7-0 lukemin.

Lukemat kertoivat kenties uskon loppumisesta jo kolmannen koitoksen aikana. Kun vielä haparoineen Oskari Setäsen korvannut Rasmus Tirronen torjui nollapelin, ei SaiPan jo ennestään valtava vuori ainakaan kutistunut.

Erikoistilanteiden merkitys näkyi konkreettisesti sarjan kolmannessa osa-ottelussa. TPS onnistui neljästi kuudella yrittämällään, kun taas SaiPa ei saanut kertaakaan kiekkoa reppuun samaisten ylivoimakertojen aikana. Toki lukemat olisivat lauantaina olleet ilman ylivoimamaalejakin turkulaisille selvänoloiset 3-0.

SaiPa on muutenkin onnistunut koko sarjan aikana vain kahdesti ylivoimalla, vaikka yrityskertoja on ollut jopa vastustajaa enemmän. Sputnikkien on yksinkertaisesti pakko saada erikoistilanteensa toimimaan, jos he mielivät vielä sarjaan mukaan.

TPS:n tulivoima näyttää olevan liikaa SaiPalle

TPS:n tulivoimaiseksi tiedetyn ylivoiman syttyminen tietää lopun alkua lappeenrantalaisten pyristelyille, kun jo tasakentällisin on tehnyt tiukkaa turkulaisten tähtipelaajien kanssa. Pistetilastoissa Oula Palve, Ilari Filppula ja Eric Perrin ovat kolmoisjohdossa, ja myös Petrus Palmu sekä Zach Budish mahtuvat yhdeksän tehokkaimman pelaajan joukkoon.

SaiPan tehot ovat olleet pitkälti Ahti Oksanen, Cody Kunykin ja Curtis Hamiltonin varassa. Sen sijaan puolustusta vahvistamaan hankitun Vladimir Denisovin teholukema (-4) on koko joukkueen heikoin. Myös miehen peliaika putosi peräti kymmenellä minuutilla edellisessä ottelussa, jossa teholukema painui vain yhden pakkaselle. Pelicansia vastaan valkovenäläinen selvisi vielä nollalukemilla.

Maalinsuulla Frans Tuohimaa on ottanut joka ilta isoja torjuntoja eikä maaleja voi hirveästi veskarin piikkiin laittaa. Jatkuva kiekkojen kaivaminen selän takaa ei kuitenkaan tee hyvää kenenkään itseluottamukselle.

Tero Lehterä kertoi Tuohimaan itse halunneen pelata lauantain ottelun loppuun asti. Tämä päätös tuskin ainakaan helpottaa nollausta. Toisaalta SaiPalla ei ole heittää yhtä pätevää kirittäjää kehikoiden väliin kuin TPS:llä. Siksi Tuohimaa torjuu mitä todennäköisimmin SaiPan maalilla kauden loppuun asti.

Seuraa Heitä

Oula Palve # |

Keskushyökkääjä

Oli täysin pitelemätön lauantaina nousten samalla pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Jatkuuko sama trendi myös maanantaina?

Frans Tuohimaa #50 | HIFK

Maalivahti

Sensaatiovahdin kausi uhkaa saada ruman päätöksen. Pystyykö venymään kaaoksen keskellä vielä ihmeisiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPan eväät syöty
SaiPalla oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa avaimet käsissään, mutta joukkue ei pystynyt käyttämään tilaisuuksiaan. Henkisesti tappiot olivat liian suuret altavastaajan käsiteltäväksi. Ensimmäiset viitteet henkisten voimavarojen loppumisesta oli nähtävissä jo sarjan kolmannessa ottelussa, jossa TPS kuritti SaiPaa tylysti 7-0. Helpompaa Sputnikeilla ei ole maanantainakaan.
1 2
4 5