Paikkakunta vaihtuu, joukkueet eivät - SaiPa hakee revanssia KooKoosta

LIIGA / Ennakko
Josh Green teki kolme pistettä kauden avausottelussa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kisapuiston kauden avausottelussa kohtaavat eilen Kouvolassa kohdanneet rakkaat viholliset SaiPa ja KooKoo. Illan kotijoukkueelle jäi paljon parannettavaa kauden avausottelusta.

SaiPa ja KooKoo aloittivat kautensa perjantaina kohtaamalla toisensa Kouvolassa. Jäähy- ja tapahtumarikkaan ottelun voittajaksi selviytyi lopulta kotijoukkue KooKoo lukemin 3-2.

Ratkaisukohdat

Perjantaina Kouvolassa pelatussa ottelussa SaiPa sortui jäähyilyyn. Tämän vuoksi lappeenrantalaisten tasakentällisin pelaaminen meni sekaisin. Vaikka osa jäähyistä oli hieman kyseenalaisia, joukossa oli myös paljon täysin selviä ja osin myös hölmöjä jäähyjä. Yhtä suuriin jäähymääriin ei ole varaa lauantaina eikä myöskään tulevaisuudessa, jos joukkue mielii kamppailla voitoista.

KooKoo puolestaan pelasi kauden avausottelussa erittäin kurinalaisesti, mikä näkyi tiiviinä viisikkopelaamisena. Etenkin kaksi maalia tehneen Josh Greenin johtama kentällinen oli vaihdosta toiseen erittäin vaarallinen.

Kouvolalaisten erikoistilannepelaaminen oli myös tehokasta, sillä jokainen KooKoon maali syntyi joukkueen pelatessa ylivoimalla. Alivoimalla pelatessaan se ei joutunut taipumaan kertaakaan.

Maalivahtipelaamisessa ei perjantain perusteella ole suuria eroja. KooKoon Niklas Treutle torjui varmasti ja ei voinut takaiskumaaleille mitään. SaiPan maalilla Jussi Markkanen esiintyi totutun varmasti ja joutui venymään myös muutamaan paraatipelastukseen.

Tilastopoiminnat

KooKoon Jarkko Immonen lähestyy 600 Liiga-ottelun rajapyykkiä. Lauantai-illan ottelu on miehen uran 599. Liigassa. Pisteitä ennen lauantaita on syntynyt 106+169=275.

SaiPa laukoi perjantaina pelatussa ottelussa yhteensä vain 38 kertaa, joista maalia kohti meni 22 laukausta. Viime kaudella lappeenrantalaiset laukoivat yhtä vähän tai vähemmän vain kahdeksassa ottelussa. KooKoo puolestaan laukoi kauden avausottelussa 64 kertaa, joista Markkaselle asti päätyi 35.

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

SaiPalla on ollut käynnistymisvaikeuksia otteluiden alussa läpi syksyn. Sama näkyi myös kauden avausottelussa, jossa joukkue pääsi peliin mukaan vasta toisessa erässä. KooKoo puolestaan oli vahva läpi ottelun. 

Jos SaiPa mielii pisteille illan ottelun, sen on oltava hereillä alusta asti ja vältettävä jäähyjä. Vahva KooKoo-ryhmä ei varmasti matkusta Lappeenrantaan nöyristelemään, vaan tulee päälle perjantain tavoin, jos SaiPa antaa siihen mahdollisuuden - varsinkin jos SaiPa jäähyilee yhtä paljon.

KooKoo lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta Kisapuisto ei totutusti ole helppo paikka vierasjoukkueelle. Varsinkaan silloin, kun kotijoukkue on ärsytetty. Ottelu tuleekin olemaan erittäin tasainen maalin peli. Jatkoaika ei olisi ihme.

Seuraa Heitä

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

Esiintyi vahvasti jo syksyn harjoitus- sekä CHL-otteluissa. Samat otteet jatkuivat myös kauden avausottelussa. Saalisti yhden syöttöpisteen perjantaina.

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Oli mukana jokaisessa KooKoon maalissa perjantaina, joista viimeisteli itse kaksi. Kokenut kanadalainen on erittäin työteliäs ja vaarallinen etenkin maalin edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sisuuntunut SaiPa hakee revanssia KooKoosta
Perjantaina KooKoo vei kaksikosta pidemmän korren jättäen SaiPalle runsaasti hampaan koloon. Lauantai-illan hurmioitunut Kisapuiston jäähalli piiskaa isännät selvästi parempaan suoritukseen.
4 5
1 2