Kysymysmerkit avaavat kautensa Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
David Goodwin ei ollut vielä harjoitusotteluissa parhaimmillaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu

Uusi kausi käynnistetään Lappeenrannan Kisapuistossa kahdelta edelliseltä kaudelta tutulla tavalla, kun SaiPa ja KooKoo iskevät yhteen. Molemmat joukkueet ovat kokeneet kesän aikana isojakin muutoksia, joten uutta seurattavaa illan ottelussa riittää.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti, joista molemmat voitti SaiPa. Tulosten takaa on kuitenkin hyvä huomata, että varsinkin Kouvolassa pelatussa ottelussa KooKoo oli ajoittain selvästi SaiPaa edellä pelillisesti.

Ennakkosuosikkia otteluun on vaikea hakea, koska joukkueiden lopullisesti iskukyvystä ei ole täyttä kuvaa. Takuuvarmaa on se että kumpikin joukkue syttyy illan ottelusta, ja kauden avauspisteistä nähdään tulinen taistelu.

Molemmissa joukkueissa kysymysmerkkejä.

Sekä SaiPan että KooKoon joukkueessa on paljon kysymysmerkkejä, varsinkin hyökkäyspäässä. Samalla joukkueissa on paljon potentiaalia yllättää kaikki epäilijät.

Lappeenrannassa jännitetään kuinka onnistuvat ulkomaalaiset hyökkääjät Roy Radke, David Goodwin ja Cody Kunyk. SaiPan pelissä on myös syytä seurata oman pään pelaamista tarkasti, sillä viime kaudella puolustuspelaaminen oli ajoittain erittäinkin huonoa.

KooKoon osalta mielenkiintoista on seurata miten uudet keskushyökkääjät Miikka Pitkänen, Siim Liivik sekä SaiPassakin aikoinaan pelannut Patrick Bjorkstrand pärjäävät.

Molemmilla joukkueilla on myös loukkaantumishuolia, sillä SaiPalta ovat sivussa puolustajat Henry Maarnela ja Urho Vaakanainen sekä hyökkääjä Joni Nikko. Myös puolustaja Brett Carsonin pelaaminen on epävarmaa.

KooKoolta poissa ovat puolestaan puolustajista Robin Jacobsson, Henrik Forsberg sekä Veeti Vainio. Hyökkääjistä epävarmaa on Eetu Pöystin pelaaminen.

Käyttäjän jvehvilainen kuva

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

SaiPan ja KooKoon kohtaamisesta voidaan povata tasaista. Hienouksia illan ottelusta ei kannata odottaa, koska onhan kyseessä kauden ensimmäinen tosipeli. Joukkueet ovat uusiutuneet rajusti, joten pelaaminen voi olla vielä jokaisella osa-alueella enemmän ja vähemmän hakemista. Tälläisissä tilanteissa kotiedun merkitys on suuri. Vaikka molemmat joukkueet takuuvarmasti syttyvätkin otteluun, SaiPalle lisämausteen antaa vielä kotiyleisön tuki. Kisapuiston tukemana SaiPa poistuukin kaukalosta maalin verran parempana.

Seuraa Heitä

Cody Kunyk #19 | SaiPa

Keskushyökkääjä

SaiPan tuorein hankinta esiintyy ensimmäistä kertaa Suomen kaukaloissa. Odotetaan ottavan toisen kärkiketjuista haltuunsa. Saapui vasta kolme päivää sitten Suomeen, joten pelaaminen voi olla vielä hakemista.

Tomi Leivo #24 | KooKoo

Laitahyökkääjä

SaiPa-kasvatti Leivo pelaa ensimmäistä kertaa Liiga-ottelussa lappeenrantalaisia vastaan. SaiPassa lopullinen läpimurto jäi tekemättä, mutta onnistuisiko se Kouvolassa KooKoon riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa voittaa ensimmäisen derbyn
Valtavasti nuorentunut lappeenrantalaisryhmä on yksi uuden päävalmentajan palkanneista joukkueista. Tero Lehterä onkin houkutellut SaiPaan lukuisia itselleen tuttuja nuoria lupauksia, jotka tuovat energiaa ja pelirohkeutta SaiPan peliin. KooKoo kärsii lukuisista pahoista loukkaantumisista, mutta ryhmä on yllätysvalmis Michael Keräsen johdolla. SaiPa nappaa kuitenkin voiton ensimmäisestä Kaakon derbystä.
2 3
0 1