Kaakon ylpeydet vastakkain jumbofinaalissa

LIIGA / Ennakko
Frans Tuohimaa on saanut valtavasti vastuuta loppukaudella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigan pahnanpohjimmaiset SaiPa ja KooKoo iskevät yhteen viimeistä kertaa kuluvan kauden aikana. Voitolla varsinaisella peliajalla viimeisenä majaileva SaiPa kaventaisi eron toiseksi viimeisenä olevaan KooKooseen yhteen pisteeseen.

Kaakon ylpeydet ovat kohdanneet toisena viidesti kuluvan kauden aikana. SaiPa johtaa otteluvoitoissa ennen illan ottelua 3-2. Pisteet näissä otteluissa ovat SaiPalle 8-7. Näiden otteluiden tuloksia on kuitenkin turha tuijottaa, sillä moni asia on muuttunut molemmissa joukkueissa viimeisten viikkojen aikana.

Kotijoukkue SaiPa on hävinnyt viisi edellistä otteluaan, joista kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkueen edellinen voitto on lähes kolmen viikon takaa. Edellisestä kymmenestä ottelustaan junioripitoinen SaiPa on voittanut kaksi.

Samanlainen on kaiku KooKoon askelten, sillä myös KooKoo on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi. SaiPan tavoin edelliset viisi kouvolalaisten ottelua ovat päättyneet tappioon, joista kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkueen edellinen voitto on myös tasan yhtä kaukaa kuin SaiPankin.

Ratkaisukohdat

Kumpikaan joukkueista ei ole viime aikoina pelillisillä hienouksilla herkutellut. Kumpikin joukkue on pelannut muutamat edelliset ottelut vain kunniasta ja taistellut niin hyvin kuin on voinut.

KooKoon osalta tämä paineeton tila on tuonut esiin uusia ratkaisijoita, kun varsinkin Toni Hyvärinen ja Anrei Hakulinen ovat esiintyneet pirteästi. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan KooKoon vuonna 2000 syntynyt Santeri Salmela myös avasi pistetilinsä Liigassa. Samalla nuoresta puolustajasta tuli ensimmäinen Liigassa pisteen tehnyt 2000-luvulla syntynyt.

SaiPalla puolestaan rivit harvenivat varsinkin siirtorajan kynnyksellä. Myös sen jälkeen epäonnea on ollut pelistä toiseen, kun joukkueen konkareita on loukkaantunut lähes jokaisessa ottelussa. Varsinkin edellisessä ottelussa nuori joukkue näkyi, sillä SaiPa hävisi KalPalle puhtaasti 6-0.

SaiPan voitto tulee olemaan tiukassa myös tämän illan ottelussa, sillä apuja sairastuvalta tuskin on hirveästi saatavilla. Lopullinen kokoonpanokin varmistunee vasta aamupäivällä ennen illan ottelua.

Jos jotain hyvää SaiPan tilanteesta hakee, nuoret pelaajat saavat erittäin arvokasta kokemusta kovista otteluista. Erittäin valitettavaa on kuitenkin se, että tällä hetkellä nuoret pelaajat kamppailevat jaksamisen ylärajoilla, samalla myös loukkaantumisriski kasvaa.

Tilastopoiminnat

SaiPan edellisestä ottelusta oli poissa joukkueen kymmenestä parhaasta pistemiehestä kahdeksan. Osa pelaajista on myyty muihin joukkueisiin ja loput ovat loukkaantuneena.

KooKoolla tilanne on sentään hieman parempi, sillä kymmenestä tehokkaimmasta pelaajasta puolet oli myös pelaavassa kokoonpanossa edellisessä Ilves-ottelussa.

Seuraa Heitä

Frans Tuohimaa #55 | Frölunda

Maalivahti

Tuohimaa on saanut loppukaudella pelata kaikki ottelut sen jälkeen, kun Jussi Markkanen siirtyi Zugin riveihin Sveitsiin. Tuohimaa on kiittänyt vastuusta ja ollut erinomainen SaiPan repaleisen kokoonpanon takana.

Toni Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyvärinen on esittänyt hyviä otteita viimeisten otteluiden aikana. 28-vuotias hyökkääjä on paukutellut edelliseen kolmeen otteluun tehopisteet 2+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Panokseton jumbotaistelu jää vähämaaliseksi
Kierroksen antikliimaksia voidaan lähtökohtien puolesta ennakoida Lappeenrantaan. Haaveet jo haudanneet joukkueet pelaavat varmasti kunnialla sarjan loppuun saakka, mutta panoksettomuus tulee näkymään ottelussa. SaiPalla on varmasti haluja vielä nousta jumbosijalta pois ja kotijoukkue hoitaneekin homman, tosin melko pienillä marginaaleilla.
2 3
1 2