Jukurien ja SaiPan ensikohtaaminen Liigassa on toiselle helpotus

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa juhlitaan jälleen lauantaina.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Lappeenrannan lauantai-illassa nähdään klassinen putkenkatkomispeli, kun neljän tappion SaiPa kohtaa kahden tappion Jukurit.

Lappeenrannassa on jälleen aihetta juhlaan, kun SaiPan tilastoihin kirjataan joukkueen 2500. ottelu. Samalla peli on ensimmäinen Jukureita vastaan korkeimmalla sarjatasolla. Ennen kautta harva osasi arvata, että Jukurit saapuisi otteluun sijalla 4 SaiPan majaillessa 13. pallilla.

Pelillisellä puolella hurraata ei juhlaottelussa juuri etukäteen huudella. SaiPalle on nyt kahdessa ottelussa jäänyt luu käteen, vaikka vastustajan maaliverkot ovat heiluneet neljästi ottelun aikana. Syy on ollut oman pään pahemmanlaatuisessa vuodossa – SaiPa on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan ja sitä vastaan on tehty seitsemäntoista maalia.

Jukureilla ei vastaavanlaista ongelmaa ole ollut, joskin myös mikkeliläisillä puolustus on viime otteluissa rakoillut. Takana on nyt kaksi perättäistä tappiota, mutta vieraat eivät ole vielä lähelläkään lokakuun puolivälin viittä kuokkaanottoa. Lukon nöyryyttämisestä 7–1-lukemin on siitäkin vasta viikko, ja voitaneen sanoa, että Jukurit ovat viime aikoina pelanneet jopa paremmin vieraissa kuin kotona.

Ratkaisukohdat

SaiPalla riittää ruuhkaa sairastuvalla, eikä rivissä olevista pelaajista ole saatu kaikkea irti. Vaihtelevia otteita esittänyt Jussi Markkanen pisti vasta muutama viikko sitten nollapelien ikäennätyksen uuteen uskoon, mutta nyt taakse on uponnut taas kiekkoja ja kurja perjantai-ilta päättyi Tampereella loukkaantumiselta vaikuttaneeseen tilanteeseen. Lauantaina torjuntavastuun ottanee perjantainakin maalilla työskennellyt Juho Olkinuora.

Ari Santasella on alle vuorokausi aikaa ruoskia puolustuspelaamiseen sitä ryhtiä, jota SaiPa esitti esimerkillisesti esimerkiksi CHL-otteluissa, jottei Jukurit saisi samanlaista suonenvetoa kuin Raumalla. Pakistosta Lauri Taipalus ja William Mäkinen ovat viime aikoina nostaneet varovaisesti osakkeitaan, mutta virhealttius kummittelee taustalla. Hyökkääjäpuolella Elmeri Kaksonen ja Kim Strömberg ovat vuorotelleet hyvien peli-iltojen kanssa.

Risto Dufvalla on omat rikkaruohonsa kitkettävänä, sillä yksittäiset virheet ovat kääntäneet Jukurien viime pelit tappiollisiksi. Mikkeliläisten pitäisi kaivaa jostain myös onnea, jotta viimeistely kilahtaisi tolpan sijaan maalin perukoille. Liigan kolmanneksi tehokkain ylivoima ja SaiPan jäähyjä puoleensa vetävä olemus saattavat hyvinkin antaa Jukureille sen kaipaaman edun.

Seuraa Heitä

William Mäkinen #79 |

Puolustaja

Tehojen makuun päässeeltä pakilta kaivataan kylmää päätä omassa päädyssä.

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

SaiPasta Raumalle ja sieltä Mikkeliin siirtynyt hyökkääjä teki HIFK:ta vastaan kauden avausmaalinsa. Aukesiko ketsuppipullo, kun apina putosi selästä?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPan rangaistukset maksavat
SaiPa on pelannut kurittomasti läpi alkukauden. Yksi merkittävimpiä kurittomuuden muotoja on jäähyherkkyys. Lappeenrantalaiset ovat ottaneet Liigassa eniten kahden minuutin rangaistuksia. Jukureilla on vastaavasti Liigan kolmanneksi tehokkain ylivoima. Jukurit pääsee otteluun myös paremmin levänneenä, sillä SaiPa pelasi Tampereella Tapparaa vastaan perjantai-iltana. Sputnikien mahdollisuudet lepäävät kotikentän tuomassa edussa.
1 2
2 3