Pennanen johdattaa joukkonsa Vanajaveden rannalta Saimaan syleilyyn

LIIGA / Ennakko
Frans Tuohimaan nollaputki ennen HPK-ottelua on yli viiden erän mittainen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Piristyneet SaiPa ja HPK kohtaavat Lappeenrannan tiistai-illassa. Molemmilla joukkueilla on allaan voitettu ottelu edelliseltä kierrokselta.

Liiga jatkuu kahden välipäivän jälkeen myös Lappeenrannassa, kun SaiPa saa Kisapuistoon vieraakseen HPK:n. Nihkeästi kautensa aloittaneet joukkueet, mutta edellisissä otteluissa piristyneet joukkueet lähtevät illan otteluun sarjataulukon sijoilta kymmenen ja 11. Pisteitä molemmilla joukkueilla on viisi.

Kotijoukkue SaiPa on kääntänyt kurssinsa kahden edellisen ottelun perusteella oikeaan suuntaan. Tero Lehterän ryhmä lähtee otteluun allaan kaksi voittoa, kun viime viikolla kaatui sekä Ilves että TPS.

Myös HPK lähtee vierasotteluun makean voiton saattelemana, kun joukkue kaatoi viime lauantaina Ilveksen maalivahti Emil Larmin johdolla tyylipuhtain lukemin 2-0.

Molemmat joukkueet ovat parantaneet peliään

SaiPa tuskaili kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa jokaisen osa-alueen toimimattomuuden kanssa. Viisikoiden hyökkäys- sekä puolustuspelaamisessa oli pahoja ongelmia, joka johti melkoiseen sekametelisoppaan. Samaan aikaan maalivahtipeli jätti toivomisen varaa.

Myös viime viikolla pelatun Ilves-ottelun avauserä näytti huonolta lappeenrantalaisten kannalta. Toisesesta erästä eteenpäin joukkue kuitenkin aloitti työnteon viisikkoina molempiin päihin kenttää. Tämän johdosta myös onnistumisia alkoi tulla. Ilves-ottelun lopun kaltaiset otteet jatkuivat myös lauantaisessa kotiottelussa TPS:ää vastaan.

Vaikka koko lappeenrantalaisryhmä on parantanut otteitaan, erityismaininta on annettava kolmikolle Anssi Löfman, Jonatan Tanus ja David Goodwin. Kyseinen koostumus on ollut varsinkin kaksi edellistä ottelua erittäin vaarallinen jokaisessa pelaamassaan vaihdossa.

HPK puolestaan tuskaili suoraviivaisuuden puutetta ensimmäisissä otteluissa. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan turha siirtely ja kaartelu oli unohdettu, ja hämeenlinnalaiset loivatkin runsaasti maalipaikkoja läpi ottelun. Tehokkuudessa oli kuitenkim vielä parantamisen varaa.

Antti Pennasen ryhmä tuli kotiotteluun Ilvestä vastaan erittäin kovaa varsinkin heti alkuminuuteilla. Samoin teki myös SaiPa TPS:ää vastaan kotikaukalossaan. On mielenkiintoista nähdä uskaltaako HPK lähteä haastamaan myös vieraskaukalossa yhtä rohkeasti heti alussa, vai antaako joukkue SaiPan päästellä ensin suurimmat höyryt koneestaan.

Tilastopoiminnat

SaiPan maalilla aloittaa erittäin todennäköisesti Frans Tuohimaa, joka on pelannut ennen illan ottelua yli 110 minuuttia putkeen päästämättä maaliakaan. TPS:ää vastaan nollapeli irtosi 39 torjunnalla.

Myös HPK iskenee luukulle nollapelin edellisellä kierroksella pelanneen maalivahdin. Larmille torjuntoja kertyi ottelussa yhteensä 36.

Seuraa Heitä

David Goodwin #64 |

Laitahyökkääjä

Goodwin haki vielä harjoitusotteluissa parastaan. Kun tosipelit alkoivat, mies heräsi pelaamaan. Vikkelä kanadalainen on tehnyt jo tehot 3+2 neljään otteluun.

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Jo viime kaudella hyvin esiintynyt Palve on aloittanut kautensa hyvin. Kuuluu joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin. Tilillä toistaiseksi tehot 2+1 viidessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tuskailu tehottomuuden kanssa jatkuu
Viimeistelyn osalta sekä SaiPa että HPK kuuluvat alkukauden epäonnistujiin. Kumpikin joukkueista on kiekonhallintatilastoissa kärkipäätä, mutta pelillisiä otteita tarkastellessa kummallakin joukkueella on suuria ongelmia laadukkaille maalintekopaikoille pääsemisessä ja valtaosa laukauksista tulee pienistä kulmista tai viivalta. Ensimmäisillä kierroksilla SaiPalla oli vaikeuksia myös oman pään pitämisessä, mutta kehitysaskeleesta kertoo nolla päästettyä maalia TPS:ää vastaan. HPK:lla on kuitenkin materiaalissa niukka etu, joten tasainen ottelu kääntyy vierailijoille.
1 2
2 3