Pelicans haluaa palata takaisin kuuden joukkoon

LIIGA / Ennakko
Juha Leimulle on tarjolla paljon ylivoimavastuuta.
Kuva © Jussi Puuri
Alkukaudesta sarjan kärkikuusikossa tiiviisti viihtynyt Pelicans tippui tiistaina pitkästä aikaa sarjataulukossa suoran pudotuspelipaikan takaavan viivan alle. Tänään lahtelaisten tavoitteena on nousta takaisin kuuden joukkoon, kun se saa vieraakseen Rauman Lukon.

Pelicans palasi maaottelutauolta tiistaina Helsingissä, kun se hävisi vaisun esityksen jälkeen HIFK:lle. Viidestä viimeisestä ottelustaan lahtelaisjoukkue on voittanut ainoastaan yhden. Lukko puolestaan on sarjassa neljäntenä, vaikka hävisikin edellisessä ottelussaan voittolaukauskilpailussa KalPalle.

Tiistain HIFK-ottelussa Pelicans oli koko ajan kotijoukkuetta muutaman luistelunpotkun perässä, eikä ottelun voitosta oikeastaan syntynyt tiukkaa kamppailua. Pelicans otti aivan liikaa jäähyjä, joista vastustaja rankaisi kolmella ylivoimamaalilla. Vastaavasti pussinokkien oma ylivoimapeli ei ollut lähelläkään samaa tasoa, mitä sarjan tilastollisesti parhaalta ylivoimajoukkueelta voi odottaa. Mikäli erikoistilannepelaaminen on tänään yhtä heikkoa kuin tiistaina, ei kotijoukkue tule taistelemaan voitosta.

Lahtelaisten ylivoimapeliä heikentää toki osaltaan myös loukkaantumiset, kun tärkeät viivapelaajat Mikko Kousa ja Jordan Rowley ovat edelleen sivussa. Libor Sulak jätti HIFK-pelin kesken, joten erityisesti ylivoimaa pelaavat puolustajat uhkaavat loppua lahtelaisilta. Puolustuksen loukkaantumisten myötä Juha Leimulta odotetaan paljon ylivoimalla.
HIFK-ottelussa maalivahti Janne Juvosella ei myöskään ollut paras mahdollinen torjuntapäivä, vaikka tappiosta ei häntä voinutkaan yksin syyttää. Todennäköisesti tänään torjuntavuoron saa Joona Voutilainen, joka oli myös edellisessä Lukko-kamppailussa aloittava maalivahti.

Osittain loukkaantumisten myötä kokoonpanoon noussut Jonne Jantunen nousi tiistaina esille harmaasta lahtelaismiehistöstä ja Jantunen onnistuikin tekemään liigauransa ensimmäisen maalin. Toinen seuraamisen arvoinen pelaaja on kesken kauden KHL:stä siirtynyt Jesse Mankinen, joka ei vielä ole lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia.

Paluun tehnyt Tukonen Pelicans-puolustuksen harmina

Sarjan terävimpään kärkeen kauden alussa kuulunut Lukko on ollut edellisissä vieraspeleissään vaikeuksissa ja matkapeleistä on saldona neljä peräkkäistä tappiota. Jos Pelicansin ylivoima on toiminut, ei samaa voi sanoa Lukon vastaavasta ainakaan tilastojen valossa. Kaiken kaikkiaan Lukko on tehnyt sarjasijoitukseensa nähden hämmästyttävän vähän maaleja.

Keskiviikon kierrokselle raumalaiset saivat vihdoin kokoonpanoonsa takaisin Lauri Tukosen, joka on ollut koko alkukauden sivussa loukkaantumisen takia. Keskiviikkona pelaamattomuus näkyi vielä, mutta loppua kohden Tukosen peli parani huomattavasti. KalPa-pelissä Lukon ykköskentän sentterinä aloittanut Joakim Hillding ei vakuuttanut ja joutuikin kolmannen erän lopussa tekemään tilaa muille. Lukko odottaa pian takaisin kokoonpanoonsa myös Peter Tiivolaa, jonka paluu helpottaisi Lukon sentteriongelmaa. Mikäli Tiivola pelaa jo tänään, muuttunee Lukon kokoonpano ykköskenttää myöten.

Vaikka Lukko ei olekaan maaleilla juhlinut, on se onnistunut saamaan pisteitä erityisesti puolustuspelinsä ansiosta. Alivoima on ollut sarjan parhaimmistoa, eikä maaleja ole päästetty tasaviisikoinkaan paljoa. Lisäksi Kaapo Kähkönen on pelannut erinomaisen alkukauden raumalaisten maalilla. Mikäli Lukon puolustus toimii alkukauden malliin, lienee pienimaalinen vierasvoitto todennäköinen tulos.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Keskiviikkona kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut Tukonen tuo kaivattua lisävoimaa Lukon hyökkäykseen.

Jesse Mankinen #15 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Mankinen ei ole vielä yltänyt parhaimpaansa pelikaanipaidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukko nappaa pisteet Lahdesta
Pelicansin viime aikojen otteet ovat olleet alavireisiä, sillä edellisistä viidestä kamppailusta voittoja on tullut vain yksi. Akilleen kantapäänä lahtelaisryhmällä on ollut maalinteko, sillä joukkue on tehnyt viidessä viime pelissään kahdeksan maalia ja niistäkin viisi ainoassa voittopelissä Ilvestä vastaan. Lukko on pelannut viime aikoina hyvin vähämaalisia kamppailuita ja varsinkin sen oma pää on pysynyt hyvin puhtaana, sillä se on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Pekka Virran metkut purevat myös Pelicansiin, joka takoo päätään raumalaisten puolustusmuuriin ja Lukko kääntääkin tiukan taiston edukseen.
1 2
2 3