Liiga-syksyn yllättäjät vastakkain - Tylsyttääkö Pelicans-puolustus KalPan?

LIIGA / Ennakko
Ben Blood ja muut Pelicans-pakit ovat olleet syksyn aikana pelipäällä joukkueen alakerrassa.
Liiga-syksyn positiiviset yllättäjät Pelicans ja KalPa iskevät yhteen Lahden tiistai-illassa. Ottelu on Liigan sarjataulukossa sijoilla kolme ja yhdeksän oleville miehistöille kauden toinen keskinäinen. Kuopiolaiset nollasivat pussinokat syyskuussa kotikaukalossaan numeroin 2-0.

Illan kotijoukkue on tälläkin kaudella ollut otsikoissa monesta eri syystä. Yllättävän hyvin toiminut pelisysteemi, paluumuuttaja Antti Tyrväisen pommi, useat poissaolijat, pelaajakaupat suuntaan ja toiseen sekä nuorten sotureiden esiinnousu ovat puhuttaneet.

Pelicansin toinen kausi Petri Matikaisen alaisuudessa on toiminut vuoristoratamaista otteista huolimatta hyvin. Etenkin kotona joukkueen korkea ja väkevä karvaus ovat aiheuttaneet vastustajille vaikeuksia illasta toiseen. Kuudessa kotipelissä Pelicansin reppu on soinut tänä syksynä ainoastaan kahdeksan kertaa.

Rotaation varsin suuri elävyys ei ole joukkueen otteissa liiemmin näkynyt, sillä esimerkiksi maalinälkäinen Roope Elimäki, mailan kanssa näppärä Severi Lahtinen ja kiekollisena järkyttävän suuria harppauksia ottanut Roni Rukajärvi ovat kukin olleet rooleissaan hyviä.

Lahtelaislaumassa tuleekin olemaan kauden aikana peluutuksen suhteen positiivinen ongelma, sillä jokainen pelaaja yllättäjähahmot mukaan luettuna näyttävät tietävän erinomaisesti roolinsa joukkueen pelitavassa.

Matikaisten suojattien yksi suurimpia heikkouksia on ollut aiemmin mainittu ailahtelevaisuus. Viime viikolla HPK:n vieraana joukkue jäi täysin telineisiin jäähyjensä takia, jonka lisäksi myös vuorenvarma maalivahti Janne Juvonen floppasi ensimmäisen kerran pitkään aikaan. Kaikkinensa värikäs Pelicans on ollut pirteä yllätys, vaikka myös erikoistilannepelaaminen vaatii vielä parannusta.

Myös KalPan otteissa ailahtelevaisuutta

Jos Pelicansin otteet kentällä ovat olleet ailahtelevaisia, samaa voi sanoa myös kuopiolaisista. Viime viikonloppuna KalPa hoiteli kotonaan Jukureilta kaksi pistettä, lauantaina Mikkelissä syksyn kolmas Savon derby puolestaan meni sarjanousijalle peräti 5−2-lukemin.

Kotijäällä KalPa pelasi melko jämäkästi ja oli oman kenttänsä herra. Päivää myöhemmin Mikkelissä pienempi kaukalo kuitenkin aiheutti Pekka Virran suojateille suuria vaikeuksia. Tänä syksynä ainoastaan kolmesti tyystin pisteittä jääneen KalPan puolustuspeli oli todella huonoa, ja etenkin oman maalin edessä kuopiolaiset olivat hankaluuksissa.

Toisaalta kuopiolaisia ei pidä missään nimessä lytätä - Liigan hännille povattu joukkue on yllättänyt suuren yleisön olemalla tällä hetkellä siis peräti kolmannella sijalla. KalPan taistot ovat olleet tiukkoja, sillä 14 pelistä kahdeksan on päättynyt maalin erolla. Vaikka osasta näistä joukkue on takkiin ottanut, vaikuttaa KalPa olevan sitä parempi, mitä tiukemmasta kamppailusta on kyse kenttätapahtumia ja tulostaulua tuijottamalla.

Tasaisuus on KalPan vahvuus myös erikoistilannepelaamisessa, sillä joukkue ei ole flopannut yli- tai alivoimassa. Liigan viidenneksi paras vierasjoukkue on kummassakin tilastossa yhdeksännellä sijalla.

Seuraa Heitä

Severi Lahtinen #95 |

Laitahyökkääjä

Laituri kuvaa Pelicansin syksyn taivalta henkilökohtaisella tasolla erittäin osuvasti. Loukkaantumisten ja pelikieltojen takia näytönpaikan saanut 17-vuotias hyökkääjä on vastannut huutoon loistavasti rakentelamalla ketjukavereilleen sekä itselleen loistavia paikkoja. Sai Liiga-uransa pistetilin ansaitusti auki lauantaina Vaasassa.

Eetu Sopanen #9 |

Puolustaja

Nuorten maailmanmestari on lahtelaisille erittäin tuttu kasvo. Pelicans-kasvatti on ottanut viimeisien vuosien aikana suuria harppauksia peruspuolustamisessa ja vastustajan poissiivoamisessa. Tässä Sopanen onkin vahvoilla ison koonsa ansiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lahdessa maalijuhlaa
Kaksi joukkuetta, jotka kauden alussa jauhoivat voittoja vauhdikkaalla hyökkäyspelillä sekä tiiviillä puolustamisella. Viime otteluissa tiivis puolustaminen sekä maalivahtipelaaminen on jättänyt toivomisen varaa.
4 5
3 4