Loukkaantumisista toipuva Pelicans haastaa JYPin

LIIGA / Ennakko
Pelicans-kapteeni Antti Erkinjuntti on sivussa maajoukkuekiireiden vuoksi
Pelicans ja JYP kohtaavat keskiviikkoiltana runkosarjasijoituksen kannalta tärkeässä kamppailussa. Molemmat joukkueista mielivät suoraan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, toisaalta tasaisessa sarjassa myös putoaminen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle on täysin mahdollista.

Lähes koko kauden loukkaantumisista kärsinyt Pelicans yrittää palata voittokantaan muutaman heikomman ottelun jälkeen. Lahtelaiset ovat kärsineet loukkaantumisista lähes koko kauden, mutta erityisesti marraskuussa pisteitä tuli vajaamiehisenäkin. Pelicansin peli onkin koko kauden perustunut vahvasti koko viisikkona hyökkäämiseen ja puolustamiseen. Lisäksi joukkue on selkeästi pelannut kiekollisesti kontroilloidumpaa peliä kuin aiempina kausina.

Viime viikot ovat olleet tuloksellisesti haastavampia: edellisestä viidestä ottelusta tilillä on vain yksi voitto, sekin vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Edellisellä kierroksella KooKoo haki Lahdesta pisteet. Lahtelaisilla on ollut vaikeuksia pelata täyttä 60 minuuttia samalla tasolla, toisaalta myös JYP on usein "sulanut" kolmannessa erässä. Edelliskierroksen KooKoo-ottelussa Pelicans hallitsi kaksi erää lähes täysin, ja voitto näytti jäävän kotijoukkueelle. Viimeisten minuuttien huolimattomuudet kuitenkin kostautuivat ja KooKoo onnistui tekemään tarvittavat maalit.

Kotijoukkueen loukkaantumiskierre näyttää myös helpottavan, ja kokoonpanoon ovat palanneet lähes kaikki tärkeimmät pelaajat. Kärkiketjujen pelaajista ainoastaan Vili Sopanen ja Juha Leimu ovat edelleen sivussa. Loukkaantumiset ovat johtaneet tiettyjen pelaajien ylikuormittamiseen, esimerkiksi kapteeni Antti Erkinjuntti on pelannut useasti yli 25 minuuttia ottelua kohden. Ainakaan viime peleissä tämä ei ole väsymyksenä hänen otteissaan näkynyt, sillä edellisen kolmen ottelun yhteissaldo näyttää viittä tehopistettä. Tänään Erkinjuntti on tosin sivussa, sillä hän on maajoukkueen mukana EHT-turnaukseen valmistautumassa.

Erikoistilanteet JYPin vahvuutena

JYP katkaisi edelliskierroksella neljän ottelun tappioputkensa Kärppiä vastaan viimeisen erän maaleillaan. Jyväskyläläisnipun tilanne sarjan puolivälin alapuolella on kuitenkin tukala, sillä ennakko-odotuksissa joukkuetta veikkailtiin sarjan kärkikahinoihin.

Erityisesti joukkueen kokeneet hyökkääjät ovat pelanneet odotuksiin nähden vaisusti. Vastaavasti nuoret ovat kantaneet vastuuta joukkueen pörssikärki Antti Suomelan johdolla. Myös tulokas Jerry Turkulainen on pelannut hyvin viime aikoina aiheuttaen vastustajille jäähyjä ja onnistuen kiekonriistoissa useasti.

JYPin erikoistilannepelaaminen on ollut tehokasta koko kaudella, sillä sekä ylivoima- että alivoimaprosenteissa joukkue on Liigassa toisena. Suomelan johtama ykkösylivoima on pelannut pirteästi luoden tekopaikkoja, ja jättäen kokeneemmat pelaajat kakkosylivoimakentälliseen. Mikäli Jani Tuppurainen, Juha-Pekka Hytönen ja muu kokeneempi kaarti pääsee tasolleen, on vierasjoukkuetta vaikeaa pysäyttää. Pelicans kun puolestaan on tuskaillut erikoistilanteissa ollen sarjan häntäpäässä tilastojen valossa.

Pelicans on ollut JYPille aiempina kausina mieluisa vastustaja, sillä viidestä edellisestä kamppailusta neljä on päättynyt jyväskyläläisjoukkueen voittoon. Tosin kaikki nämä ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia.

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Suomela on noussut joukkueensa johtohahmoksi ja Liigan pistepörssissä kymmenenneksi.

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Kapteenin poissa ollessa onnistumisia odotetaan muilta. Loukkaantumisesta toipunut Kangasniemi on pelannut hyvin joulukuun alkukierroksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin ketsuppipullo aukesi
JYP nappasi lauantaina itseluottamuksen kannalta valtavan voiton, kun Kärpät kaatui 3-0. Pelicans puolestaan on onnistunut voittamaan viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Erityisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen on kokenut kolauksen loukkaantumisten vuoksi. JYPin edellinen kolmen pisteen vierasvoitto on puolentoista kuukauden takaa, ja nyt kurimus menee poikki.
1 2
4 5