Pyörittävätkö Kangasniemi ja kumppanit sarjanousijan solmuun?

LIIGA / Ennakko
Liigan pistepörssin kärjessä oleva Iikka Kangasniemi on syksyn suurimpia sensaatioita.
Viikonlopun ensimmäiselle kierrokselle sijoilta kuusi ja neljä lähtevät Pelicans ja Jukurit iskevät yhteen Lahden perjantai-illassa. Kolmesta tappiosta huolimatta lahtelaislauma on esittänyt jopa yllättävän hyviä pelillisiä otteita, ennakkoluulottoman sarjanousijan syksy on sen sijaan sujunut jopa fantastisesti.

Jukureille ei tiedossa hengähdysaikaa

Pelicans lähtee kotiotteluun allaan murskaava 8-0-voitto KooKoon isäntänä. Kyseisessä ottelussa lahtelaislauma sai laajalti onnistumisia, sillä esimerkiksi ilman tehopisteitä jäi ainoastaan kuusi kenttäpeluria.

Kiekottomana erittäin röyhkeästi karvaavan Pelicansin viisikkopeli on ollut murhaavaa etenkin trion Kimi Koivisto-Miska Siikonen-Iikka Kangasniemi osalta. Myös Juhani Tyrväisen johtama ykköskolmikko, laidoilla 500:nnen kerran pääsarjajäihin luistimenpiirrot vetävä Antti Erkinjuntti sekä Vili Sopanen alkaa löytämään kaivattuja tehoja. Edellämainituista herroista kaikki lukuun ottamatta Tyrväistä yltävät pistepörssissä 30:n parhaan kastiin.

Kippari-Erkinjuntin lisäksi myös Henri Heino viettää juhlailtaa, sillä 30-vuotias sentteri pelaa 600:nnen liigakamppailunsa.

Liigassa kolmanneksi eniten maaleja tehnyt Pelicans pelaa kaikkiaan todella aktiivisesti pitäen myös vaihtovälit erittäin lyhyinä. Jatkuva uuden miehen kierrätys jäälle on saanut aikaan sen, että karvauksen onnistuessa muutamat vastustajat ovat olleet pahasti purjeessa pelikaanin kanssa.

Toisaalta heikkoudeksi voidaan laskea Pelicansin osalta ailahtelevaisuus, sillä esimerkiksi kauden kahdessa ensimmäisessä taistelussa joukkue jäi tyystin maaleitta, Ässien vieraana se onnistui venyttämään verkkoa puolestaan kerran varsin hyvistä pelillisistä otteista huolimatta.

Kaukalossa vahvasti karvaavat joukkueet

Jukureiden kauden alku on ollut sensaatiomainen. Etenkin Henrik Koivisto ja Teemu Tallberg ovat pelanneet huiman alkukauden ja he pystyvät rakentamaan paljon tilanteita ja ratkomaan pelejä. Myös Jukureiden puolustuspeli on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ollut todella hyvää ja kaikkiaan se toimii erittäin tiiviisti.

Monille joukkueille mikkeliläisten aktiivinen karvaus ja paineistuis hyökkäysalueella ovat tuottaneet vaikeuksia. Pelicansin on löydettävä keinot paineen alta poispääsemiseksi.

Tehokkuuden puolella Jukureilla on sen sijaan parannettavaa. Liiganousija rakentaa hyviä paikkoja, mutta tonttien hyväksikäyttäminen on vielä hieman heikkoa. Tämä heijastuukin esimerkiksi Turo Asplundiin ja Jesper Piitulaiseen, joilta voisi odottaa enemmän taitotasoon nähden. Gorillat niskoissa mahtavat kasvaa isoiksi, jos verkot eivät ala venymään pisteiden tekijöiden osalta.

Seuraa Heitä

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Tammikuun 2014 U20-nuorten maailmanmestari on pysäytellyt pikkumustia syksyllä 93,33 prosentin varmuudella. Ainoastaan 11 kertaa antautuneen Kiihtelysvaaran miehen panos tulee olemaan pitkässä juoksussa Pelicansille kaiken A ja O. Alkukaudella Juvonen on ollut ihailtavan jäätävä ja vankka.

Antti Jaatinen #43 | 1

Puolustaja

Mielipiteitä jakava pelaaja. Peruspakille 0+2-pisteet ja tehotilasto +3 ovat seitsemässä ottelussa kelpolukemia. Alkukaudella ykkösparissa yli 22 minuutin peliaikakeskiarvolla luutinut mäntyharjulaislähtöinen puolustaja hoitaa ruutunsa hyvin, kunhan turhat höntyilyt jäävät pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lahtelaiset jatkavat kotiyleisönsä viihdyttämistä
Edellisessä ottelussaan suoranaisen murskavoiton kotiyleisölleen esittänyt Pelicans ei vaihda ainakaan pienempää vaihdetta Jukureita vastaan. Mikkeliläisten duurivoittoinen alkukausi on ottamassa suuntaa kohti mollia. Samanlaista maalijuhlaa ei ole luvassa, mutta Pelicans tulee ottamaan Iikka Kangasniemen johdolla selvän kotivoiton.
4 5
1 2