Lahdessa luvassa juhlallisuuksia sekä taistelua Hämeen herruudesta

LIIGA / Ennakko
Pelicans on voittanut marraskuun aikana vain kerran.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lahdessa nähdään tiistaina kauden toinen osa kamppailussa Hämeen herruudesta, kun Pelicans saa vieraakseen HPK:n. Ottelutapahtumaan lisäväriä tuo myös edesmenneen lahtelaisen kiekkolegenda Erkki Laineen kunnioittaminen näköispatsaan paljastamisen ja muiden juhlallisuuksien merkeissä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hämeenlinnassa Pelicansin 3−1-voittoon tasaisen ottelun jälkeen. Myös tulevasta ottelusta on syytä odottaa tasaista, vaikka kotijoukkueen peli ei olekkaan sujunut toivotusti viime aikoina. Kymmenestä viimeisestä pelistä lahtelaiset ovat onnistuneet haalimaan vain kuusi pistettä, minkä johdosta joukkue on pudonnut sarjataulukossa jo yhdeksänneksi.

Alkukaudesta jopa kärkisijoja havitelleen Pelicansin sairastupa on kuitenkin tyhjenemään päin, mikä vaikuttaa ehdottomasti niin joukkueen pelilliseen ilmeeseen kuin henkisiinkin voimavaroihin. Viime viikolla Pelicans pelasi kaksi ottelua, joissa kummassakin joukkue taisteli sinnikkäästi voittolaukauskilpailuun saakka, mutta saalis jäi molemmilla kerroilla vain yhteen pisteeseen. Mikko Kousan kaltaisten johtavien pelaavien tervehtyminen pelikuntoon on kuitenkin vaikuttanut joukkueen peliin positiivisesti, ja joukkue haluaa jo varmasti palata voittojen makuun.

Myös vaikeasta alkukaudesta kärsineen maalivahti Janne Juvosen otteet toivat valoa lahtelaisten pimeään marraskuuhun viime viikolla. Juvonen tarjosi molemmissa peleissä torjunnoillaan Pelicansille mahdollisuuden taistella voitosta. Molemmat maalivahdit Juvonen ja Joona Voutilainen ovat näyttäneet, että hyvinä iltoina kiekko tarttuu erinomaisesti. Lahtelaisten kannalta olisi kuitenkin toivottavaa, että tasaisuus löytyisi loppukautta kohden.

HPK:lla on lauantailta alla 2−1-taisteluvoitto sarjajumbo Mikkelin Jukureista. Ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun hämeenlinnalaisten maalitehokkaimmat hyökkääjät Oula Palve ja Teemu Turunen onnistuivat tekemään tarvittavat maalit voiton saavuttamiseksi. Pelicansia vastaan HPK:n on kuitenkin oltava aiempaa kurinalaisempi, sillä Jukureita vastaan pelaajat istuivat aivan liikaa jäähypenkillä - 39 jäähyminuuttia tekee lähes poikkeuksetta pelin kuin pelin hankalaksi.

Viime kaudella HPK:n voittama Hämeen herruus tarkoittaa kiertopalkinnon lisäksi myös 5000 euron bonusta voittaneen seuran juoniorityöhön. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella keskinäisen kilpailunsa merkeissä Lahden pelin jälkeen vielä Tallinnassa ja Hämeenlinnassa ensi vuoden puolella. Tiistai-illan ottelussa on siis pelissä tärkeiden pisteiden lisäksi myös hieman bonusta.

Seuraa Heitä

Kristian Vesalainen #10 | HIFK

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on HPK:n onnistujia. Jatkuuko kahden ottelun orastava pisteputki Lahdessa?

Libor Šulák #73 | Admiral

Puolustaja

Sulak on pelannut Pelicansin paidassa vain 11 peliä, mutta on siitä huolimatta joukkueen sisäisessä puolustajien pistepörssissä toinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK ei yllä potentiaaliinsa Lahdessa
Hetkittäisiä piristymisen merkkejä esittänyt HPK on pelannut toistaiseksi varsin tasapaksun kauden, jossa toivottua kehitystä ei ole näkynyt. Pelicans puolestaan vaikuttaa vahvistuvalta, kun sairastupa tyhjenee. Potentiaali hyökkäyssuuntaan ei jää taaskaan lahtelaisilta lunastamatta, vaan kotivoitto tulee erityisesti ylivoimapelin tehoilla.
4 5
1