Kerho hakemaan revanssia Raumalle

LIIGA / Ennakko
Raumalla ei ole juuri juhlittu kauden aikana.
Lukko pelaa uuden päävalmentajansa Kari Heikkilän alaisuudessa toisen ottelunsa. HPK hakee tasaisuutta otteisiinsa ja revanssia kauden ensimmäisestä kohtaamisesta.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat syyskuun lopussa Hämeenlinnassa. Tuolloin Lukko katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, joka oli alkanut kauden avausottelusta. Tähän päivään tultaessa on moni asia muuttunut, varsinkin raumalaisten leirissä.

Lukko vaihtoi maanantaina päävalmentajaa antamalla Juha Vuorelle lähtöpassit ja palkkaamalla Kari Heikkilän loppukaudeksi. Hyviä asioita oli nähtävissä jo ensimmäisessä ottelussa uuden valmentajan alaisuudessa, kun Lukko otti kolmen pisteen voiton Oulun Kärppien kustannuksella.

Aiemmin kauden aikana maalipaikkojen hyödyntäminen oli hankalaa ja paine alkoi näkyä pelaajien suorittamisessa. Kärppiä vastaan maalipaikat käytettiin tehokkaasti hyväksi. Aleksi Saarela sai maalitilinsä vihdoin auki tämän kauden osalta.

Toinen merkittävä muutos oli puolustusalueen puolustuspeli, joka toimi ottelun alusta lähtien hyvin. Laatupaikat olivat vähissä ja kiekko lyötiin omista varmoilla puruilla pois.

Lukon sairastupa alkaa tyhjentyä. Toni Koivisto lähestyy pelikuntoa ja saattaa pelata jo tänään. Maalivahti Jakub Stepanek on jälleen pelikuntoinen, mutta Kaapo Kähkönen jatkaa maalilla. 

- Stepanek oli jäällä, mutta ajatus on, että jatketaan vanhalla kokoonpanolla, Lukon tuore pääkäskijä Heikkilä oli kommentoinut Kiekkoareenalle.

Hämeenlinnassa haetaan askelmerkkejä

HPK:n suorittaminen on heitellyt viime aikoina. Kolme viime otteluaan voittaneet hämeenlinnalaiset hävisivät torstaina JYPille. Neljän ottelun tappioputki on myös tuoreessa muistissa.

Maalipaikkojen käyttäminen on ollut ajoittain vaikeaa. Tämän seurauksena ketjukoostumukset ovat vaihdelleet tiuhaan ja ratkaisua asiaan on haettu tätä kautta.

HPK:n kokoonpano elää osittain loukkaantumisten takia. Juha Koivisto on edelleen poissa ja Janne Lahti ei pelannut torstaina. Niin syvää materiaalia ei Antti Pennasella ole käytettävissä, että se kestäisi pitkäaikaisia poissaoloja avainpelaajilta.

Seuraa Heitä

Heikki Liedes #9 | Lukko

Laitahyökkääjä

Viime kaudella pelasi vielä kasvattajaseurassaan HPK:ssa. Osunut tällä kaudella kahdesti. Nyt olisi hyvä paikka tehdä lisäosumia.

Kristian Vesalainen #93 | HPK

Laitahyökkääjä

Jouluun asti lainalla Hämeenlinnassa pelaava nuorukainen on ikäluokkansa parhaimmistoa. Tällaisia pelaajia kannattaa seurata vielä, kun niitä omin silmin näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Uusi valmennus, uudet kujeet
Kari Heikkilä avasi uransa Lukossa tyylipuhtaalla kolmen pisteen voitolla. Uuden päävalmentajan alaisuudessa nähtiin aiempaa yksinkertaisemmin pelaava Lukko. Yksinkertainen pelitapa, jossa pääpainopiste on tiiviissä puolustuksessa sekä suoraviivaisessa hyökkäämisessä suosii juuri HPK:n tapaisia, kiekkoa hallitsevia joukkueita vastaan. Edessä on vähämaalinen koitos, eikä jatkoaikakaan olisi yllätys.
2 3
1 2