KooKoo haastaa vuoristoradaltaan Liigan kuumimman

LIIGA / Ennakko
Pekka Virran (kesk.) ohjeet ovat tehonneet.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KooKoo on haastavan urakan edessä kotiottelussaan, kun Liigan kuntopuntarin kärkinippu saapuu vieraisille.

KooKoon ja KalPan kauden toinen kohtaaminen tarjoaa kotijoukkueelle revanssinpaikan, sillä avausvääntö päättyi Kuopiossa savolaisisäntien 3−1-voittoon.

Haaste on kuitenkin lähestulkoon kovin mahdollinen: Pekka Virran suojatit ovat hävinneet kymmenestä edellisestä ottelustaan vain kerran, ja edellinen tappio varsinaisella peliajalla on yli kuukauden takaa.

KalPan viime viikkoon mahtui kolme totutun vähämaalista ottelua. Viikko sitten Porissa koettu jatkoaikatappio kääntyi sittemmin kahdeksi niukaksi voitoksi, kun ensin kaatui Sport Vaasassa ja viikon kruunasi upea nousu takaa-ajoasemista voittoon paikallisvastustaja JYPiä vastaan.

KalPa on joutunut paikkaamaan ideaalikokoonpanoaan nuorilla lupauksillaan, kun loukkaantumiset ovat verottaneet rivejä. Ville-Vesa Vainiolan kausi päättyi jo ennen joulua ja keskushyökkääjän lisäksi poissa ovat joukkueen runkopelaajista muiden muassa ykkösvahti Eero Kilpeläinen ja energiahyökkääjä Sami Mutanen.

Tuokkolan aika alkanut vaihtelevin tuloksin

Isäntäjoukkue KooKoon marraskuu on ollut vaikea, sillä joukkue on onnistunut venymään voittoon vain kahdesti marraskuun kahdeksassa ottelussa. Alavireinen loppusyksy maksoikin jo yhden työpaikan, kun Petri Mattilasta tuli entinen KooKoo-luotsi.

Vallan kahvaan Kouvolassa tarttunut Tuomas Tuokkola onnistui kääntämään kymenlaaksolaisten kelkan ainakin tilapäisesti: Tuokkolan otettua ohjat kiri joukkue voittoon Mikkelissä. Tosin jatko on ollut vuoristoratamaista, kun voitokasta vierasottelua seurasi ensin tappio, ja sitten jatkoaikavoitto.

Jos Jukureita vastaan Kookoo nousi takaa voittoon, koki joukkue päinvastaisen sulamisen lopussa TPS:n käsittelyssä. Viime perjantaina tuli puolestaan puolustusvoitto IFK:sta.

Tuokkolan ensimmäisessä ottelussa joukkue pelasi rohkeammin kuin koskaan aikaisemmin tällä kaudella: omalle alueelle ei jääty jumiin, vaan hyökkäykseen päästiin vikkelästi.

Myös kouvolalaisia rasittaa ylitsepursuava sairastupa, sillä eriasteiset loukkaantumiset ovat nakertaneet rivejä niin tolppien välissä kuin hyökkäyksessäkin. Sairaustilanne näyttää kuitenkin olevan helpottamassa, sillä sekä hyökkääjä Toni Hyvärinen että maalivahdit Leland Irving ja Samu Perhonen ovat toipuneet takaisin pelikuntoon.

Ehjänä olevista pelaajista Juha-Pekka Haataja on ollut joukkueen parhaimmistoa. Myös Anrei Hakulinen on löytämässä hyvää loppuvuoden virettä.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Alavireisesti suoriutuneen joukkueen johtotähti, pelannut koko marraskuun miltei piste per peli -tahtia.

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Monipuolinen ja monikäyttöinen laitahyökkääjä on ollut KalPan parhaimmistoa viime aikoina ja muodostanut tehokkaan trion yhdessä Matias Myttysen ja Jesse Mankisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPan rutiini liikaa KooKoolle
KalPa ei ole järjestänyt kauden aikana maalijuhlia, mutta on osoittanut pystyvänsä tekemään riittävästi osumia pystyäkseen taistelemaan voitosta jokaisena iltana. Myös puolustussuuntaan joukkue on osoittanut pelaavansa nöyrästi. KooKoon peli on puolestaan ailahdellut läpi kauden, eikä paketti tahdo pysyä kasassa läpi otteluiden. KalPa lähtee lievänä ennakkosuosikkina keskiviikon kamppailuun.
1 2
3 4