Jukurit kääntämään marginaaleja puolelleen Kouvolassa

LIIGA / Ennakko
Perjantaina kamppaillaan jälleen tärkeistä pisteistä.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Alkuviikon Länsirannikon vieraskiertueella viettänyt KooKoo saa joulukuun avaukseen vastaansa Jukurit. Molemmille joukkueille pisteet olisivat arvokkaat, sillä KooKoo pyrkii parantelemaan asetelmiaan pudotuspeliviivan tuntumassa ja Jukurit nousemaan pois jumbopaikalta.

KooKoolle jäi alkuviikon Lukko ja- TPS-otteluista kotiintuomisiksi kolme sarjapistettä, kun se kaatoi Lukon tiistaina 4-2-lukemin. Keskiviikkona kouvolalaisjoukkue sen sijaan sai todeta TPS:n paremmakseen 5-2-numeroin. Raumalla joukkue nousi komeasti kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon päätöserässä, kun taas TPS:ää vastaan peli kaatui toisen erän alkuun nopeaan tahtiin tulleisiin kolmeen takaiskuun.

Jukureille perjantain ottelu on vasta viikon toinen. Mikkeliläisryhmälläkin tosin on takanaan pitkä vierasmatka Ouluun, jossa se kärsi tiistaina 4-1-tappion Kärpille. Jukurit jäi ottelussa suurelta osin puolustuskannalle ja suoriutuikin siitä varsin mallikkaasti pitäen isäntien todelliset maalipaikat melko vähissä, mutta hyökkääminen jäi sen vuoksi melko vaisuksi.

− Fyysiseen ja henkiseen energiaan se matkustaminen vaikuttaa. Se on kaikista kovin homma pelaajalle ladata itsensä siihen suoritukseen ja kun miettii tuota meidän identiteettiä, niin kyllä se on se, että me ollaan aina valmiita pelaamaan ja kamppailemaan. Siihen me paljon perustetaan, että sillä puolella pystytään ensimmäisenä lyömään kapuloita rattaisiin, ennakoi Jukureiden valmentaja Juuso Hahl.

− Sitten jos miettii, miten KooKoo pelaa, niin heidän pelinsähän perustuu vahvaan luistelupaineeseen. Antavat painetta aika pitkältä matkaltakin eli se on aika energiaa kuluttavaa. Kouvolassa on vielä maksimimittainen kaukalo, joka tuo peliin oman mausteensa. Heitä vastaan pitää pystyä säntillisesti hyökkäämään, että saadaan se heidän mahdollinen energiavaje näyttämään siltä, että se auttaa meitä.

Mikkeliläisjoukkue sai Kärpät-otteluun takaisin kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineen Zach Budishin, joka iskikin Jukureiden ainoan osuman ottelussa. Raamikkaalta yhdysvaltalaishyökkääjältä odotetaan onnistumisia varmasti myös jatkossa, sillä tehottomuus maalipaikoissa on ollut suurimpia syitä tiukoille tappioille.

Jukureiden kymmenestä edellistä tappiosta kahdeksan on tullut maalin erolla ja Tapparakin onnistui venyttämään eron kahteen maaliin vasta tyhjään maaliin isketyllä osumalla. Tehoton viimeistely on heijastunut osin myös Jukureiden ylivoimapelaamiseen: muun muassa HPK:ta vastaan joukkue tuhlasi päätöserässä viiden minuutin ylivoiman, josta kaksi minuuttia se pelasi kahden miehen ylivoimalla.

− Veivataan asetelmia tai käännellään ja väännellään materiaaleja miten tahansa, niin erikoistilannepelaamiseen ne ottelut kiteytyvät. Se kumpi pystyy erikoistilannepelaamisen voittamaan, niin se on hyvin lähellä voittoa. Marginaalit Liigassa ovat pienet. Tylsä klisee, mutta jos mietitään noita meidänkin liigataipaleella tulleita useita maalin tappioita, niin niissäkin ero on tullut hyvin usein erikoistilannepelaamisessa, Hahl totesi.

Puolustuspäähänsä Jukurit on myös saamassa tuoreita jalkoja, kun Hannu Pikkarainen on jälleen pelikunnossa. Hänen pelaamisensa kuitenkin ratkeaa vasta pelipäivän aamuna.

KooKoon hyökkäyskalustossa viime aikoina hyvässä iskussa ovat olleet neljä osumaa viimeisissä viidessä kamppailussa tehtaillut Anrei Hakulinen ja Lukkoa vastaan kahdesti osunut ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall. Heidän lisäkseen myös Michael Keränen sekä Miikka Pitkänen ovat pelaajia, joiden kanssa mikkeliläispuolustus saa varmasti olla varuillaan.

Jukurit on osoittanut KooKoolle Liiga-kaukalossa kovaksi kannoksi, sillä kouvolalaisjoukkue on onnistunut nappaamaan vain yhden voiton liigataipaleella pelatuista viidestä kohtaamisesta. KooKoon leirissäkään ei Jukureiden tuloksellisesti vaikean alkukauden anneta hämätä, vaan tiedostetaan millainen vastustaja jäälle on tulossa.

− Jukurit on työteliäs joukkue. Risto Dufva kun on valmentajana, niin yleensä ne joukkueet ovat aina työteliäitä. He eivät ole pelanneet tällä kaudella ehkä ihan niin hyvin kuin mitä viime kaudella, mutta varmasti heillä on nälkää, kun ei ole kulkenut niin hyvin, KooKoo-hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen muistutti joukkueen kotisivuilla.

Seuraa Heitä

Zach Budish #18 | TPS

Oikea laitahyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä palasi pelikieltonsa jälkeen kehiin tiistaina ja iski heti täysosuman. Osumia kaivataan lisää heti perjantaina KooKoota vastaan.

Malte Strömwall # | KooKoo

Oikea laitahyökkääjä

Kesken kauden Kouvolaan siirtynyt ruotsalaishyökkääjä on osoittautunut hyväksi vahvistukseksi ja viimeistellyt kahdeksassa ottelussa viisi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit taistelee voiton
KooKoo on pelannut viime aikoina tuloksellsesti vaihtelevasti ja tältä viikolta sillä on jo takana kaksi tiukkaa kamppailua. Tiukkoja pelejä pääasiassa pelannut Jukurit pääsee otteluun hieman paremmin levänneenä, josta voi hyötyä pelin edetessä. Tiukkojen tulosten takana on ollut kurinalainen puolustaminen ja vastapainoksi tehoton viimeistely. Perjantaina Jukurit onnistuu kuitenkin hyödyntämään levon tuoman edun ja kääntää tiukan taistelun edukseen.
1 2
2 3