Virta palaa Kuopioon - vieraskoreus jää ensi kertaan

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella Pekka Virran apuvalmentajana toiminut Sami Kapanen hakee revanssia kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Lukkoa vastaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lukkoa luotsaava Pekka Virta palaa nyt Niiralan monttuun ensimmäistä kertaa menestyksekkään viime kevään jälkeen. Raumalaisten vierassaldo kaipaa parannusta ja Virta tietää miten Niiralassa pitää pelata. Oppipoika Sami Kapasella on vielä opiskeltavaa, mutta KalPa pääsi ennen maaottelutaukoa jo parempaan vauhtiin.

Kuopiolaisten kausi lähti liikkeelle kehnosti. Joukkue sai kuitenkin koneita käyntiin ja peliä auki vähän ennen juuri vietettyä maaottelutaukoa. Taukoa edeltävänä viikonloppuna joukkue haki ensin komean voiton JYPistä ja seuraavana päivänä kilpipaidat hävisivät vain niukasti Tapparalle.

Vastus ei helpotu, sillä Liigassa neljäntenä oleva Lukko saapuu Niiralaan. Joukkueet kohtasivat syyskuun loppupuolella ja silloin raumalaiset hoitivat kolme pistettä kotiin tyylipuhtaasti 4–0-tuloksella.

Ennen maaottelutaukoa KalPa-joukkue järkevöitti hyökkäyspeliään verrattuna aivan kauden alkuun. Aiemmin joukkueella oli tapana puskea alivoimaisena vastustajan suhteellisen hyvin ryhmittynyttä viisikkoa vastaan, jolloin hyökkäysten laatu oli väistämättä heikkoa.

Viime peleissä pelaajat ovat alkaneet pudottaa kiekkoa tietyissä tilanteissa alaspäin, jolloin kilpipaidat pääsevät kontrolloidummin ylöspäin omalta alueelta. Tämä on johtanut myös tehokkuuden parantumiseen, kun hyökkäysalueelle päästään järjestään paremmin.

Samalla turhat keskialueen kiekonmenetykset ovat vähentyneet. Ne aiheuttivat sen, että vastustajalla oli usein suhteellisen helppo tehtävä viedä peli KalPa-päätyyn.

KalPaan hankittu kanadalaispuolustaja Ryan Wilson pelaa Lukkoa vastaan ensimmäisen ottelunsa kilpipaidoissa. NHL-kokemusta parinsadan ottelun verran keränneen Wilsonin odotetaan tuovan isännän otteita KalPa-alakertaan. HC Luganossa viime kaudella kiekkoillut kanadalainen ei ole tällä kaudella pelannut vielä otteluakaan.

Viime kaudella KalPan urotekoihin johdattanut Pekka Virta siirtyi tälle kaudelle Raumalle ja on saanut myös Lukon hyvään vireeseen. Joukkue löytyy sarjasta neljänneltä sijalta ja on päästänyt sarjassa vähiten maaleja - 38.

Joukkueen hyökkäystehokkuudessa ja ylivoimapelissä on vielä parannettavaa. Niin ikään tälle kaudelle KalPasta Raumalle matkannut Janne Keränen on ollut Lukon ehdottomasti paras ja tehokkain hyökkääjä, mutta laajalla rintamalla pelaajia on vielä varaa tasonnostoon.

Tämän lisäksi vieraskaukaloissa Lukon peli ei ole rullannut niin hyvin kuin kotona. Raumalaiset ovat hävinneet viimeisimmät kolme vierasotteluaan. Raumalaiset haluavat katkaista tämän tilaston ja Pekka Virta jos kuka tietää, kuinka pelata Niiralan isossa kaukalossa.

Seuraa Heitä

Ryan Wilson #51 | KalPa

Puolustaja

Kanadalaispuolustaja pelaa ensimmäisen ottelunsa kilpipaidoissa. Ei ole pelannut tällä kaudella vielä otteluakaan, miltä näyttää meno?

Janne Keränen #91 | KalPa

Laitahyökkääjä

Edellisten kausien KalPa-tukipilareihin kuulunut Keränen palasi Raumalle ja on tälläkin kaudella kovassa pistevauhdissa. Kurittaako vanhaa seuraansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalipaikat kortilla
KalPa oli jo menettämässä otteensa pudotuspelitaistoon ennen maajoukkuetaukoa. Kolmesta edellisestä ottelustaan kuopiolaiset ovat kuitenkin keränneet pisteitä. Joukkue onnistui kääntämään tiukat pelit edukseen alkukauden tappioiden sijaan. Lukko on puolestaan pelannut ailahtelevasti. Vaikka joukkue saa Lauri Tukosen takaisin rivistöönsä, ei siitä huolimatta ole odotettavissa maalijuhlia, vaan tasainen taisto.
1 2
1 2