Voiton avaimet viivelähdöissä? Levännyt KooKoo testaa KalPan pelivireen

LIIGA / Ennakko
KalPan valmennusjohdolla on riittänyt alkukaudella pohdittavaa.
Kuva © Timo Savela
Viikon levännyt KooKoo haastaa peliään yhä hakevan KalPan.

KalPa ja KooKoo kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana. Kuopiolaisryhmä on niskan päällä viime aikojen keskinäisissä kohtaamisissa: se voitti kaikki neljä joukkueiden välistä runkosarjaottelua.

KooKoo palaa liigakaukaloihin lähes viikon mittaiselta tauolta. Kymenlaaksolaisjoukkue päätti neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa viime lauantaina, kun se kävi hakemassa vieraspisteet Hämeenlinnasta sitkeän puolustuspelaamisen ja maalivahti Juha Järvenpään varmojen otteiden ansiosta.

Voitto tuli tarpeeseen, sillä kouvolaisten edellisestä voitosta ehti kulua aikaa kaksi viikkoa.

Pelitapa hakusessa, parhaat paikat viivelähdöillä

Myös kotijoukkue KalPa lähtee illan kamppailuun voitto vyöllään. Savolaiset ottivat viimeiseksi jääneessä CHL-ottelussaan 4−6-vierasvoiton norjalaisesta Viking Stavangerista.

Liigassa joukkue vaeltaa sen sijaan neljän ottelun tappioputkessa. Viime viikolla kuopiolaisryhmä koki niukat maalin tappiot kotonaan SaiPalle ja vieraissa TPS:lle.

SaiPaa vastaan joukkue menetti maalin johtonsa kolmannen erän lopussa. Turussa savolaiset joutuivat puolestaan jo alussa takaa-ajajiksi. Kolmannen erän kirivaihde toi KalPan vielä maalin päähän, mutta pisteille saakka joukkue ei venynyt.

KalPan alkukautta on kuvastanut pelitavan toteuttamisen ongelmat. Kuopiossa on pyritty suoraviivaistamaan hyökkäyspeliä. Vaikka tulosta on satunnaisesti näkynytkin, on joukkueen viisikkopeli ollut pitkälti hajanaista. Viisikon valimatkojen venyessä niin paineistus kiekottomana kuin hyökkäyksiinlähdötkin ovat olleet epäjärjestelmällisiä. KalPa onkin luonut parhaat tilanteensa hitaiden rintamahyökkäysten kautta.

KalPa on tehnyt liigassa vähiten maaleja ja onkin täydentämässä hyökkäyskalustoaan viime kaudella Ilvestä edustaneella Jerry D'Amigolla. KooKoo-ottelussa miestä ei vielä kuitenkaan nähdä, mutta seuran tiedotteen mukaan amerikkalaishyökkääjä on KalPan vahvuudessa lauantaina.

Seuraa Heitä

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen nelossentteri ja alivoimapelin avainmies on ollut viime aikoina joukkueensa tehokkaimpia: kahdessa edellisessä liigaottelussa on syntynyt maali. Maalinteko-ongelmista kärsivä seuraa kaipaa ratkaisijoita, jatkaako Vainiola maaliputkeaan?

Miikka Pitkänen #61 | KalPa

Laitahyökkääjä

Neljän KalPa-kauden jälkeen kesällä Kouvolaan muuttanut Pitkänen aloitti kautensa tehokkaasti, mutta sittemmin tahti on hiipunut. Siivittääkö vanha kotiyleisö pisteille?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopiossa nähdään ylitöitä
Sekä KalPa että KooKoo ovat pystyneet melko vakuuttavaan erikoistilannepelaamiseen. KooKoo on onnistunut pitämään aktiivista ilmettä myös vierasotteluissaan, mikä povaa viihdyttävää ottelua Kuopion iltaan. KalPa hankki hyökkäykseensä Ilveksessä viime kaudella loistaan Jerry D'Amigon, josta odotetaan johtajaa hyökkäyspelille. Vihdyttävä ottelu etenee tasaisissa merkeissä jatkoajalle.
2 3
2 3