Viimeisistä pudotuspelipaikoista haaveileva KooKoo haastamaan KalPaa

LIIGA / Ennakko
Tällä kaudella KalPassa lainalla ollut Niko Hovinen pukee nyt päälleen KooKoon paidan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa ja KooKoo pelaavat tänään ja huomenna tuplapeliviikonlopun. Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä, KooKoo havittelee vielä viimeisiä pudotuspelipaikkoja ja KalPa haluaa pitää asemansa aivan Liigan kärkipäässä.

Neljän ylityötappion jälkeen kuopiolaiset pääsivät viime perjantaina takaisin voittokantaan Kärppiä vastaan. Menneenä tiistaina joukkue kohtasi kotonaan JYPin, eikä KalPa onnistunut voittamaan erittäin kovassa kiidossa olevia jyväskyläläisiä.

JYP pääsi sumputtamaan keskialueen erinomaisesti ja KalPa oli vaikeuksissa hyökkäyksiinlähtöjen kanssa. Myöskään kuopiolaispelaajien liike ja syöttöjen laatu ei ollut sitä luokkaa, että kilpipaidat olisivat päässeet murtamaan hurrikaanipaitojen keskialueen ansaa.

Maalinteossa on ollut pientä tukkoisuutta kuopiolaisten ryhmässä. Kärppiä vastaan kilpipaidat sai tehtyä kolme maalia, mutta muuten joukkue ei ole tehnyt kuukauteen kahta maalia enempää otteluissa. 28.12. KalPa murskasi kotonaan Ässät 6-0 ja Janne Keränen teki hattutempun.

Ykköskenttä on KalPalla ollut kovassa iskussa pelien pienestä maalimäärästä huolimatta ja Keränen keikkuukin liigan maalipörssin kuudennella sijalla. Kakkoskentän sentteri Matias Myttynen on ollut kuopiolaisille erinomainen täsmähankinta, mutta tammikuussa tilille on kertynyt vasta tehot 1+2. JYP-pelissä Myttynen oli aktiivinen ja nälkäisen oloinen ensimmäisessä erässä, mutta katosi sitten hieman pelistä. Häneltä kaivataan aiempien kuukausien otteita.

Vierasjoukkue KooKoo on huilinut viime lauantaista lähtien, kun se voitto häntäpään kamppailussa Lukon kotonaan lukemin 4-1. Kouvolalaisilla ei ole kymmenenteen sijaan matkaa kuin kaksi pistessä, eli joukkue tulee varmasti nälkäisenä haastamaan KalPaa.

Kouvolalaiset ovat kärsineet loukkantumisista ja tällä viikolla ilmoitettiin joukkueen ykkösvahti Leland Irvingin olevan poissa kaukaloista jopa kuukauden verran. KalPassakin kuluvalla kaudella tuuraamassa ollut Niko Hovinen menee nyt Kouvolaan ottelukohtaisella sopimuksella. Myös kouvolalaisten toinen maalivahti Samu Perhonen on erittäin tuttu KalPalle.

Lukkoa vastaan KooKoon Terry Broadhurst ja Anrei Hakulinen tekivät kaksi maalia mieheen. Erityisesti Broadhurst on tehojen merkeissä osoittanut nousevaa kuntoa kauden mittaan ja hän on varmasti vaarallinen myös KalPaa vastaan. Lukko-pelissä kouvolalaisilla oli runsaasti hukattuja maalipaikkoja ja Niiralassa sellaiset pitäisi pystyä hyödyntämään.

KalPa on onnistunut voittamaan molemmat joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella. Pelit ovat kuitenkin olleet tiukkoja, eikä KooKoo ole jäänyt jyrän alle kuopiolaisia vastaan.

Seuraa Heitä

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Oli JYP-ottelussa aktiivinen avauserässä, mutta katosi sitten kuvasta. Löytääkö hyvän vireen KooKoota vastaan?

Terry Broadhurst #37 | TPS

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on tehnyt hyvää jälkeä pisteiden muodossa. Pystyykö auttamaan KalPan kaadossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa jatkaa KooKoota vahvempana
Kuopiolaiset kärsivät vasta kauden toisen pistettöömän kotitappion tiistaina, kun JYP haki pisteet Kuopiosta. KalPan meno on muuten ollut melko tasaista erityisesti erikoistilannepelaamisen suhteen, vaikka kotitaika onkin hieman murentunut. KooKoolla on ollut vieraissa vaikeaa eritoten maalinteon kanssa, eikä tehokkuus riitä Kuopiossakaan.
3 4
1