KalPa havittelee takaisin kärkeen paikallisvastustajan kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Syyskausi on ollut savolaisille juhlaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPan ja JYPin paikallistaistossa riittää panosta, sillä kotijoukkue tähyää kohti Liigan kärkipaikkaa. JYP sen sijaan pyrkii venyttämään voittoputkeaan väsymyksestä huolimatta.

Lauantaina Niiralassa koetaan kauden kolmas savolais-keskisuomalainen voimainkoitos, kun rakas paikallisvastustaja JYP saapuu täynnä revanssihenkeä Kuopioon. KalPa on voittanut kauden molemmat kohtaamiset, ja havittelee sarjan kärkisijaa takaisin itselleen.

KalPan ilmiömäinen syyskausi huipentui viikolla, kun se nousi vuorokaudeksi koko sarjan piikkipaikalle. Tappara tosin kuittasi Liigan kärkisijan takaisin itselleen voitettuaan rästiottelunsa, mutta KalPan vire on ollut silti maagista.

KalPa on kymmenen ottelun otannalla Liigan kuumin joukkue: se on hävinnyt ko. ajanjaksolla vain kahdesti ja poistunut kaukalosta voittajana peräti kahdeksan kertaa.

Savolaiset kärsivät tilastotappion tiistaina Porissa, kun paikallinen Ässät nitisti savolaiset jatkoajan jälkeen. KalPa nollasi tappion nopeasti ja palasi voittokantaan jo kahta päivää myöhemmin kauden ensimmäistä Liiga-ottelua pelanneen Niko Hovisen pysäytettyä Sportin Vaasassa.

Myös lauantainen vierailija on löytänyt oivan pelivireen, JYPillä on nimittäin ensimmäinen kolmen ottelun voittoputki päällä tälle kaudelle. Tosin viikon molemmissa aiemmissa kamppailuissaan keskisuomalaiset ovat saaneet paiskia ylitöitä, sillä tiistaina SaiPa kaatui jatkoajalla ja torstaina HPK voittomaalikilpailun jälkeen.

Torstain voitto ei tullut kuitenkaan mitenkään erityisen hienon esityksen jälkeen, vaan JYP-päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi ottelun jälkeen joukkueensa olevan tällä hetkellä väsynyt.

Isoin kehitys JYP-pelissä on ollut se, että voitot ovat tuoneet rentoutta. Enää yksi takaisku ei vedä koko peliä ihan takalukkoon.

Joukkueen pörssikärki Antti Suomela asetti Kuopion-ottelun teemaksi, että luistelun pitää olla todella kovalla tasolla. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten joukkue on saanut akkunsa ladattua vai painaako väsymys edelleen.

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Joukkueensa kultakypäräksi noussut hyökkääjä on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun viisi tehopistettä.

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Tuli syksyllä pikakomennuksella loukkaantumista paikkaamaan, mutta on ollut viime aikoina joukkueensa ehdottomia avainhyökkääjiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vahva isäntä, heikko vieras
KalPa on Liigan paras kotijoukkue. Yhdentoista kotiottelusta joukkue ei ole jäänyt kertaakaan pisteittä. Vastaavasti JYP on kerännyt Lukon jälkeen vähiten pisteitä vieraskentillä, varsinaisen peliajan voittoja on takana vasta yksi, sekin kriisinsä vaikeimmista hetkistä kärsineestä Kärpistä.
3 4
0 1