Savolaisten viikonlopun avausnäytös - Jukurit metsästää voittoa

LIIGA / Ennakko
Balazs Sebok on hyvässä pistevauhdissa. Tiistaina unkarilainen teki tasoitusmaalin Sportin verkkoon.
Kuva © Timo Savela
KalPa ja Jukurit taistelevat Savon paremmuudesta koko viikonlopun. Kuopion kamppailun jälkeen joukkueet kohtaavat heti lauantaina Mikkelissä. Jukurit yrittää päästä takaisin voittokantaan. Niiralan monttu on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi paikaksi vierasjoukkueille.

Edelliset ottelut

Kolmen reissussa pelatun pelin jälkeen KalPan pelit jatkuivat tiistaina, kun Sport saapui Niiralaan. Tämän kauden ennätysyleisö todisti melkoista jännitysnäytelmää. KalPa jäi heti ottelun alussa telineisiin ja Sport otti kolmen maalin etumatkan avauserässä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kuopiolaiset tulivat vielä tasoihin ja ohi, mutta lopulta Sport vei kaksi pistettä jatkoajalla.

Yhdeksännellä sijalla majaileva Jukurit on kaikkiaan jo neljän ottelun tappioputkessa. Viime viikolla mikkeliläiset hävisivät vieraissa Kärpille ja Sportille. Tiistaina Ässät kävi hakemassa täydet pisteet matkaansa Mikkelistä.

Ratkaisukohdat

Tiistain Sport-kamppailu oli värikästä kiekkoviihdettä. Ottelujen alut ovat olleet välillä hankalia kuopiolaisille ja näin oli myös vaasalaisia vastaan. Sport takoi kolme maalia Eero Kilpeläisen taakse heti avauserässä. Tämän kauden KalPa on kuitenkin osoittanut erittäin hyvää taisteluasennetta. Joukkue ei luovuttanut kolmen maalin tappioasemassa vaan hilasi itsensä ensin tasoihin ja lopulta ohi Sportista. Harmillisesti tiistain ottelussa joukkue ei saanut tästä palkintoa, vaan saldoksi jäi yksi piste.

Viisikkopelissä KalPa oli avauserän jälkeen lopulta Sportia vahvempi, mutta erikoistilanteissa on kuopiolaisilla vielä parannettavaa. Vaasalaiset tekivät kaksi maalia ylivoimalla. Kilpipaidat eivät sen sijaan onnistuneet hyödyntämään Sportin neljää rangaistusta.

Maalimäärästä huolimatta KalPalla riittää vielä parannettavaa myös viimeistelytehokkuudessa. KalPan hyökkääjistä täytyy esille nostaa Jesse Mankinen, joka on päässyt pisteille neljässä edellisessä ottelussa. Sportia vastaan hyökkääjä teki tehot 1+2.

Mikkeliläiset ovat hienon alkukauden jälkeen valahtaneet alemmaksi sarjataulukossa ja joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Jukureiden asenne on kohdallaan, mutta pelillisesti joukkue kaipaa tasonnostoa. Viimeistely on ollut ongelma, niin viidellä viittä vastaan, kuin myös ylivoimalla. Alivoimakaan ei ole viime otteluissa ollut parhaassa mahdollisessa iskussa.

Valmentajakaksikko Risto Dufvalla ja Ville Niemisellä on nyt etsikkoaika löytää ne keinot millä he saavat Jukureiden pelaajistosta enemmän tehoja irti. KalPa on tällä kaudella osoittanut, että maalinteko onnistuu. Jukureilla onkin kova paikka saada pisteitä matkaansa Kuopiosta.

Tilastopoiminta

Savon herruudesta taistelevat KalPa ja Jukurit kohtaavat toisen kerran liigatasolla. Mikkeliläiset voittivat ensimmäisen ottelun 4-2.

Seuroilta löytyy yhteistä Mestis-historiaa 2000 -luvun alusta.

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Mankinen on löytänyt hyvän pistevireen viime matseissa. Tehopisteitä on merkattu pöytäkirjaan neljässä viimeisimmässä ottelussa.

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Teki tiistaina Ässiä vastaan kauden avausmaalin. Tippuiko apina selästä?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Alkukauden yllättäjä jatkaa Jukureiden syöksyä
KalPa on ollut ehdottomasti yksi alkukauden positiivisimpia yllättäjiä ja joukkueella onkin nyt hyvä tempo päällä. Kuopiolaiset ovat jääneet viimeksi pisteittä lokakuun alussa. Samaan ajankohtaan osuu myös Jukureiden edellinen voitto. Kohde on varma ykkönen, kotijoukkue onnistuu maalinteossa vähintään neljästi.
4 5
1 2